Skip to main content

Arrayan Path, Illusory @Remedy, Σάββατο 10/03/18Μια βραδιά που περιμέναμε καιρό. Οι Arrayan Path μετά από 4 χρόνια πίσω στην Αθήνα. Σάββατο 10/03/18, και ξεκινάμε ολοταχώς για το Remedy!
Φτάνοντας γύρω στις 21:30 στο χώρο οι πόρτες μόλις είχαν ανοίξει και ο κόσμος μπαίνει μέσα στο χώρο.

Στις 22:20 στη σκηνή ανεβαίνουν οι special guests της βραδιάς οι Illusory. Η Heavy Metal  μπάντα παρουσιάζει 15 τραγούδια, επικεντρώνοντας κυρίως στο δεύτερο τους δίσκο "Polysyllabic" (2016). Υλικό ξεκάθαρα επηρεασμένο από Iron Maiden και γενικά από NWOBHM.  Ένα πολύ μεγάλο θετικό στην εμφάνιση της μπάντας είναι η συμμετοχή της Μαργαρίτας Παπαδημητρίου (Voice Box, vocals) σε κάποια κομμάτια τα οποία αυτομάτως ανέβηκαν σε άλλο επίπεδο. Ο ήχος είναι σε γενικές γραμμές με το μέρος τους, υπάρχουν όμως κάποια τεχνικά προβλήματα εδώ και εκεί. Η τεχνική αρτιότητα της μπάντας είναι εμφανής και η επικοινωνία με το μεγάλο αριθμητικά κοινό υπάρχει και είναι συχνή. Το μόνο ίσως ψεγάδι είναι τα λίγο μακρόσυρτα κομμάτια τα οποία μπορούν να σε κουράσουν αν δεν τα ξέρεις καλά. Κατά τα άλλα αψογίλα, σίγουρα αξίζουν περισσότερες ακροάσεις.

Στο σημείο αυτό θα παραθέσω ένα rant. Ο χρόνος που δόθηκε στο συγκρότημα πιστεύω ότι ήταν υπερβολικός. Dont get the wrong idea, τα παιδιά παίξανε άψογα όπως έγραψα και πάνω και εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο που τους δόθηκε στο έπακρο, αλλά 95 λεπτά ήταν too much για support/special guest. Σε συνδυασμό με τα μακρόσυρτα κομμάτια, δημιουργείται η προαναφερθείσα κούραση. Επίσης, δεδομένης και της ώρας διεξαγωγής κάποιοι αναγκάστηκαν να φύγουν στα μισά του set των Arrayan Path για να προλάβουν τα μέσα. Anyway, back to the show.

Στις 00:20 υπό τους ήχους του "Equilibrium" οι Κύπριοι Epic Power Metal ηγέτες Arrayan Path ανεβαίνουν στη σκηνή και για τις επόμενες 2 ώρες σχεδόν σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όπως μας είχαν πει και στη συνέντευξη το setlist είναι μεγάλο και χορταστικό καλύπτοντας όλη τη δισκογραφία τους απ’ το "Road to Macedonia" (2004) έως το "Dawn of Aquarius" (2017). Ο ήχος είναι πολύ καλός, αλλά σε σημεία υπάρχουν τα προαναφερθέντα προβλήματα. Η μπάντα βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, η σκηνική παρουσία είναι άψογη και φαίνονται ότι γουστάρουν αυτό που κάνουν. Η επικοινωνία με το κοινό είναι συχνή και θερμότατη και το κοινό τραγουδάει τους στίχους σαν να μην υπάρχει αύριο. Απ’ τα highlights της βραδιάς σίγουρα είναι η διασκευή στο "Moonchild" των Iron Maiden. O Christoforos Gavriel (Guitars) και ο Socrates Leptos (Guitars) είναι ένα κιθαριστικό δίδυμο φωτιά, ο Miguel Trapezaris (Bass) είναι ένας rhythm section masterενώ ο Nicholas Leptos (Vocals) είναι ο απόλυτος frontman.

Setlist
Equilibrium
Lotus Eyes
Cremation Grounds
Stigmata
The Fall of Mardonius
Minas Tirith
Gabriel Is Rising
Angel with No Destination
Ignore the Pain
The Hundred Names of Kali Ma
Judas Iscariot
Dawn of Aquarius
Piri Reis
Molon Lave

Moonchild (Iron Maiden cover)
Road to Macedonia


The Liberation Song
Mystic Moon

Πέρα απ’ το μικρό rant, όλα κύλισαν άψογα. Οι Illusory σε 95 λεπτά και 15 κομμάτια έδωσαν μαθήματα NWOBHM, ενώ οι Arrayan Path σε 120 λεπτά και 18 κομμάτια απέδειξαν ότι ηγούνται του Epic Power Metal. Ελπίζουμε να επιστρέψουν σύντομα και περιμένουμε να ακούσουμε με ανυπομονησία νέο υλικό!

“This land of ice glows in the dark,
sending a message to all of us,
crystal the night, crystal the day,
Oh let our people go free.

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They 're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Οι Jacks Full, Null’O’zero και Foray Between Ocean θα κάνουν την σπουδαία δουλειά της προετοιμασίας του ολοκαυτώματος.Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις …

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…