Skip to main content

Exarsis, Demolition Train, Violent Definition, Astrarot @An, Παρασκευή 16/3/18Επιτέλους, μετά από 3 χρόνια οι Exarsis επιστρέφουν για μια headline εμφάνιση στο An για την προώθηση του "New War Order" (2017). Μαζί τους πολύ δυνατές μπάντες του χώρου οι Astrarot, οι Violent Definition και οι Demolition Train. Παρασκευή 16/3/18, και πάμε στο An λοιπόν για ένα thrash party!

Στις 20:00 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Θεσσαλονικείς Thrash/Death Metallers Astrarot. Στα 40 λεπτά που έχουν στη διάθεσή τους παρουσιάζουν 10 τραγούδια, "Graves", "Cunt", "Point the Finger at Yourself", "Thin Ice", "Buried Fate", "Restless", "Enemy", "By Your Rules", "Feeding The Flame" και "Curtains Fall". Το υλικό τους επικεντρώνεται κυρίως στην τελευταία τους κυκλοφορία "We Cant Win" (2017). Ο ήχος είναι αρκετά καλός και η τεχνική αρτιότητα της μπάντας είναι εμφανής. Παίζουν σχεδόν χωρίς σταματημό το ένα κομμάτι πίσω στο άλλο, κάτι  το οποίο δεν δίνει πολύ χώρο για επικοινωνία με το κοινό, αλλά πραγματικά η σκηνική τους παρουσία το καλύπτει και με το παραπάνω. Οι ερμηνείες του τραγουδιστή είναι σχεδόν θεατρικές και η υπόλοιπη μπάντα δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Πρέπει σίγουρα να επανέλθουν για επόμενο live.

Σύντομη αλλαγή σκηνικού και στις 20:50 τη σκυτάλη παίρνουν οι Violent Definition. Με επίσης 40 λεπτά στη διάθεσή τους οι Αθηναίοι Thrashers παρουσιάζουν 10 κομμάτια, 8 απ’ αυτά  "Lethal Presence", "Insane", "Life Sentence", "Ravenous Revenge", "Uncertain Justice", "Slaves Of Obsession", "Violent Strain", "Consumed" συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη κυκλοφορία της μπάντας "Life Sentence" (2018) καθώς και 2 διασκευές, το "Metal Brigade" (Mentally Defiled) και "Rapid Fire" (Judas Priest) , όπου στο τελευταίο έδωσαν την προσωπική τους νότα, μετατρέποντάς το σε thrash ύφος. Ο ήχος είναι καλός αν και δυνατός σε κάποια σημεία, η μπάντα είναι σε άριστη φόρμα και υπάρχει αρκετή επικοινωνία με το αυξημένο αριθμητικά κοινό. Απλό λιτό και περιεκτικό Τhrash Metal. ‘Nuff said.

Η ώρα έχει πάει 21:40 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Heavy/Speed Metallers Demolition Train. Έχουν στη διάθεσή τους 55 λεπτά στα οποία παρουσιάζουν 11 κομμάτια σκορπίζοντας τρόμο και πανικό. Το υλικό προέρχεται κυρίως απ’ τον δεύτερο δίσκο της μπάντας "Bound by Horror, Sealed with Blood"(2017) αλλά παίζονται και κομμάτια και απ’ το "Unleash the Hordes" (2015). Ο ήχος είναι πεντακάθαρος, υπάρχουν ωστόσο κάποια τεχνικά προβλήματα εδώ κι εκεί. Η μπάντα είναι σε εξαιρετική φόρμα και υπάρχει συχνή επικοινωνία με το κοινό. Σκηνικά, δίνουν το 100% και όλα κυλούν ομαλότατα σαν μια καλοκουρδισμένη (ατμό)μηχανή. Highlight της εμφάνισης είναι η guest παρουσία του Dimitris K. (σ.σ.: Sacral Rage - Vocals) για το "Wendigo Screams". Keep the train rolling.

Η ώρα είναι 22:50. Τα φώτα σβήνουν και οι Thrash Metal masters Exarsis ανεβαίνουν στη σκηνή. Χαμός. Η μπάντα καλύτερη από κάθε άλλη φορά τα σαρώνει όλα στο πέρασμά της. Παίζονται τραγούδια και απ’ τις τέσσερις μέχρι τώρα full length κυκλοφορίες της μπάντας. Highlights της εμφάνισης αποτελεί το live ντεμπούτο του "Human Project" καθώς και κομμάτια τα οποία είναι πλέον κλασσικά όπως το εναρκτήριο "False Flag Attack" καθώς και τα "Dying Earth" και "Toxic Terror". Ο ήχος είναι πεντακάθαρος σ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης τους, η επικοινωνία με το κοινό είναι συχνή και θερμότατη. Ο Achilleas Kamzolas (Drums) κοπανάει σαν να μην υπάρχει αύριο, ο Antonis Lambrakis (Guitars) και ο Kostis Foukarakis (Guitars) παίρνουν φωτιά, ο Chris Poulos (Bass) moshάρει πάνω και κάτω απ’ τη σκηνή και ο Nick J. Tragakis (Vocals) ερμηνεύει κάθε κομμάτι στην εντέλεια ξεσηκώνοντας το κοινό σε κάθε ευκαιρία.

Setlist
False Flag Attack
Toxic Terror
Skull & Bones
Twisted Logic
Addicting Life Waste
Just Buried
Dying Earth
The Underground
Surveillance Society
Human Project
Chaos Creation
HAARP Weapon
General Guidance
Under Destruction

Το An διοργάνωσε ένα καταπληκτικό event. Το timetable τηρήθηκε με ακρίβεια και όλες οι μπάντες έπαιξαν εξαιρετικά. Οι Exarsis μέσα σε 70 λεπτά και 14 τραγούδια απέδειξαν ότι δεν είναι τυχαία στην κορυφή του Ελληνικού Thrash Metal συνεχίζοντας με κάθε κυκλοφορία την ανοδική τους πορεία.


Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They 're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Οι Jacks Full, Null’O’zero και Foray Between Ocean θα κάνουν την σπουδαία δουλειά της προετοιμασίας του ολοκαυτώματος.Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις …

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…