Skip to main content

Chronosphere, Abyssus, Head Cleaner, Progress of Inhumanity, Kin Beneath Chorus, Amken @Temple , Παρασκευή 23/03/18Η έκτη εκδοχή του Slap & Panic είναι πλέον γεγονός. 6 μπάντες της εγχώριας Metal σκηνής ενώνονται για ένα festival-θεσμό πλέον, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό, συγκεκριμένα για την Κιβωτό του Κόσμου. Παρασκευή 23/03/18 και ροβολάμε για το Temple.
Στις 20:05 ανεβαίνει στη σκηνή οι πρώτη μπάντα της βραδιάς οι Αθηναίοι thrashers Amken. Είχα να τους δω από πέρσι το Φεβρουάριο που είχαν ανοίξει τους Sodom και ομολογώ ότι κάθε φορά που τους βλέπω είναι και καλύτεροι. Στα 35 λεπτά που έχουν στη διάθεσή τους παρουσιάζουν 7 κομμάτια απ’ τις δυο μέχρι στιγμής κυκλοφορίες τους  "Adrenaline Shot" (EP) (2014) και "Theater of the Absurd" (2017). Η μπάντα τυγχάνει θερμής υποδοχής απ’ το κοινό, ήδη με το ξεκίνημα της εμφάνισής της. Ο ήχος είναι καλός, η μπάντα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και η σκηνική τους παρουσία είναι εκπληκτική. Ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει το festival.

Σύντομη αλλαγή σκηνικού και στις 20:55 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Kin Beneath Chorus. Η μπάντα έχοντας επίσης 35 λεπτά στη διάθεσή της παρουσιάζει 7 κομμάτια απ’ τις 2 Full-length κυκλοφορίες τους "Futuristic Composed" (2013) και "Invia"(2017). Ερχόμενος σε επαφή πρώτη φορά με το υλικό τους μπορώ να πω ότι εξεπλάγην ευχάριστα. Σκηνικά δίνουν το 100%, η επικοινωνία τους με το κοινό είναι αρκετά συχνή και σε συνδυασμό με τον πολύ καλό ήχο δίνουν ένα καταπληκτικό performance. Σίγουρα θα υπάρξουν εκτενέστερες ακροάσεις και ελπίζω να τους ξαναδώ σε επόμενο live.

Στις 21:50 τη σκυτάλη παίρνουν οι Progress of Inhumanity. H Grindcore μπάντα απ’ την Αθήνα παρουσιάζει μέσα σε 25 λεπτά 19 τραγούδια απ’ όλη την ιστορία της καθώς και 6 καινούργια κομμάτια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Σ’ όλη τη διάρκειά της εμφάνισης του το συγκρότημα διαθέτει καλό ήχο, η τεχνική κατάρτισή τους είναι εμφανής και η υπάρχει επικοινωνία με το ολοένα αυξανόμενο κοινό. Η σκηνική τους παρουσία είναι αρκετά καλή και ο κόσμος ανταποκρίνεται με άφθονο headbanging.

Στις 22:30 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Θεσσαλονικείς Death Metal/Grindcore experts Head Cleaner. Στα 30 λεπτά της εμφάνισής τους παρουσιάζουν 14 τραγούδια καλύπτοντας σχεδόν όλο το εύρος της ιστορίας τους. Ο ήχος είναι σχετικά καλός με εξαίρεση ίσως λίγο τα τύμπανα που δεν ακουγόντουσαν πολύ καλά. Κατά τα άλλα η μπάντα είναι σε εξαιρετική φόρμα, το headbanging δίνει και παίρνει και η ώρα περνάει ευχάριστα.

Η ώρα είναι 23:10 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Αθηναίοι deathsters Abyssus. Στα 35 λεπτά που παίζουν πάνω στη σκηνή, παρουσιάζουν 8 κομμάτια με υλικό βασισμένο κυρίως στο full-length δίσκο της μπάντας "Into the Abyss" (2015) και στο πρόσφατο EP της μπάντας "Unleash the Storm" (2018). Σ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης του το συγκρότημα διαθέτει πολύ καλό ήχο, η τεχνική αρτιότητα είναι εμφανής και η σκηνική τους παρουσία είναι καταπληκτική.

Η ώρα έχει πάει 23:55 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Αθηναίοι thrashers Chronosphere. The Thrash is real. Παρότι διαθέτουν περιορισμένο χρόνο, αξιοποιούν τα 25 λεπτά που τους δίνονται στο έπακρο παρουσιάζοντας 7 κομμάτια καλύπτοντας όλη τη μέχρι τώρα δισκογραφία τους. Στο σύνολο της εμφάνισης τους ο ήχος είναι πεντακάθαρος, υπάρχει συχνή και θερμότατη επικοινωνία με το κοινό το οποίο σχεδόν έχει γεμίσει το χώρο και η μπάντα σκηνικά δίνει τον καλύτερό της αυτό και φαίνονται να χαίρονται αυτό που κάνουν. Highlight της εμφάνισης τους αποτελεί το κλείσιμο με το "Ace of Spades" των θρυλικών Motörhead, όπου και για την εισαγωγή του ο Kostas Spades [Bass, Vocals(backing)] κατέβηκε ανάμεσα στον κόσμο και χτυπήθηκε μαζί του. Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να κλείσει το φεστιβάλ.

Setlist
Before It’s Gone
Envirusment
Warriors
Genetically Determined
Picking Up My Pieces”
Brutal Decay
Ace of Spades (Motörhead cover)

Για άλλη μια φορά το Slap & Panic στέφθηκε με επιτυχία. Όλες οι μπάντες έπαιξαν καταπληκτικά  και φυσικά πολλά μπράβο στον κόσμο που γέμισε σχεδόν το Temple, στηρίζοντας τόσο την Ελληνική σκηνή όσο και το φιλανθρωπικό σκοπό του festival. Αναμένουμε το επόμενο με ανυπομονησία!


Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They 're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Οι Jacks Full, Null’O’zero και Foray Between Ocean θα κάνουν την σπουδαία δουλειά της προετοιμασίας του ολοκαυτώματος.Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις …

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…