Skip to main content

Lloth, Desert Near the End, Wrathblade, Aetherian @Temple, Σάββατο 12/05/18


Ένα festival-θεσμός πλέον, με οικοδεσπότες τους Lloth. Αφιερωμένο σε ίσως σε μία από τις μεγαλύτερες Metal μουσικούς της εγχώριας σκηνής. Ο λόγος φυσικά για την Tristessa, η οποία έφυγε από κοντά μας το 2014. Σάββατο 12/05/18, και ξεκινάμε για το Temple Ας μην ξεχνάμε επίσης και τον φιλανθρωπικό σκοπό του festival, καθότι όλα τα έσοδα θα δοθούν για τα παιδικά χωριά S.O.S. . 

Μπαίνοντας στον χώρο, βλέπουμε πάνω απ’ τη σκηνή έναν προτζέκτορα, όπου προβάλλονται φωτογραφίες της Tristessa. The stage is set.

Στις 19:20 η πρώτη μπάντα που ανεβαίνει στη σκηνή είναι οι Aetherian. Σαγόνι στο πάτωμα. Ήδη απ’ τις πρώτες νότες, η Melodic Death Metal μπάντα απ’ την Αθήνα έχει τραβήξει τα βλέμματα και το κοινό κοπανιέται. Παρουσιάζουν μέσα σε 30 λεπτά, 5 κομμάτια απ’ το δίσκο τους "The Untamed Wilderness" (2017). Ο ήχος είναι με το μέρος τους, τεχνικά είναι άριστοι και το κάθε μέλος δίνει τον καλύτερό του εαυτό του επί σκηνής. Η επικοινωνία με το κοινό είναι συχνή και θερμότατη. Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις τέτοιες μπάντες. Αρχίζουν εντατικές ακροάσεις στον δίσκο.

Σύντομη αλλαγή σκηνικού και στις 21:00 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Wrathblade. Η Epic Heavy Metal μπάντα παρουσιάζει μέσα σε 35 λεπτά, 7 κομμάτια με υλικό και απ’ τις 2 μέχρι τώρα Full-length κυκλοφορίες της, "Into the Netherworld’s Realm" (2012) και "God of the Deep Unleashed" (2017). Ο ήχος τους είναι καθαρός, η τεχνική τους αρτιότητα είναι εμφανής και υπάρχει καλή επικοινωνία με το κοινό. Kudos.Στις 21:55 ανεβαίνει στη σκηνή η επόμενη μπάντα της βραδιάς, οι Desert Near the End. Το Power/Thrash Metal συγκρότημα απ’ την Αθήνα έχει στη διάθεσή του 40 λεπτά και παρουσιάζει 6 κομμάτια με υλικό κυρίως απ’ την τελευταία τους κυκλοφορία "Theater of War" (2016). Ήχος καλός, η τεχνική αρτιότητα των μελών βγάζει μάτι η επικοινωνία με το κοινό είναι αρκετά καλή και η σκηνική τους παρουσία είναι καταπληκτική.Η ώρα έχει πάει 22:50 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Melodic Black/Death Metal κολοσσοί Lloth. Η μυσταγωγία έχει ξεκινήσει. Μέσα σε 50 λεπτά οι Lloth δίνουν μια δυναμική και ταυτόχρονα συγκινητική εμφάνιση. Παρουσιάζεται υλικό κυρίως απ’ το "Athanati" (2017). Highlight της εμφάνισης σίγουρα είναι το "Demonized" (Astarte cover) καθώς και το ομότιτλο του δίσκου "Athanati" με το οποίο έκλεισε και η εμφάνιση τους. Ο ήχος είναι πεντακάθαρος, σκηνικά η μπάντα δίνει τον καλύτερό της εαυτό και η επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο, πλέον, κοινό είναι συχνή και ένθερμη με αποκορύφωμα στο κλείσιμο όπου ο Nicolas Sic Maiis (Vocals) μας παρακινεί να φωνάξουμε "αθάνατη, αθάνατη, ΑΘΑΝΑΤΗ" για τη Tristessa. Ανατριχίλα και συγκίνηση.

Setlist

Pan
I (Dead Inside)
Archos
Born in Sin
In the Name of Love (Sacrifice)
Emptiness
Demonized (Astarte cover)
AthanatiΌλα τα σχήματα έπαιξαν καταπληκτικά, τιμώντας η κάθε μια με τον δικό της τρόπο τη μνήμη της Tristessa. Οι Lloth, σε 50 λεπτά και 8 κομμάτια, έδειξαν ότι είναι κυρίαρχοι στο Melodic Black/Death Metal. Ένα μεγάλο μπράβο και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έκανε sold-out το event. Πάντα τέτοια.

Αθάνατη,
Αθάνατη,
Αθάνατη!

(Photo Credits: Zeela Aeschliman)

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They 're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Οι Jacks Full, Null’O’zero και Foray Between Ocean θα κάνουν την σπουδαία δουλειά της προετοιμασίας του ολοκαυτώματος.Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις …

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…