Skip to main content

Nuclear Terror, Acid Fury @An, Κυριακή 06/05/18


Κυριακή 06/05/18. Μια βραδιά για την Ελληνική Metal σκηνή. Δύο ανερχόμενες μπάντες του χώρου, οι Acid Fury και οι Nuclear Terror, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια δυνατή εμφάνιση στο An. Βροχερός καιρός, παίρνουμε βάρκα και πάμε.

Στις 21:50 σειρά έχουν οι Αθηναίοι thrashers, Acid Fury. Μέσα σε επίσης 35 λεπτά, το συγκρότημα παρουσιάζει 7 κομμάτια με υλικό απ’ το "The Hunt(2015), καινούργια κομμάτια απ’ τον επερχόμενο δίσκο τους καθώς και το "Zero Tolerance" (Death cover). Στο σύνολο της εμφάνισης του, το συγκρότημα διαθέτει πολύ καλό ήχο και άριστη τεχνική κατάρτιση. Η σκηνική τους παρουσία είναι αρκετά καλή, δεδομένου και ότι είναι το πρώτο live της μπάντας μετά από 3 χρόνια απουσίας. Σίγουρα αναμένουμε τον δίσκο και να τους δούμε σε επερχόμενο live.

Setlist
The Healing Hand - The Killing Hand
Zero Tolerance (Death Cover)
The Hun

Η ώρα είναι 23:15 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Nuclear Terror. Thrash Metal attack! Σε 40 λεπτά οι Αθηναίοι thrashers σπέρνουν τον πανικό με 7 κομμάτια από το "Contaminated Salvation(2014) και καινούργιο υλικό. Highlight αποτελεί το "The Conjuring"(Megadeth cover). Ο ήχος είναι καλός, η μπάντα δίνει το 100% και η επικοινωνία με το κοινό είναι αρκετά συχνή και ένθερμη. Το headbaning και το mosh δίνει και παίρνει και η βραδιά κλείνει καταπληκτικά.

Εξαιρετικό event. Και τα δύο σχήματα έπαιξαν καταπληκτικά και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Η Ελληνική σκηνή είναι εδώ και είναι δυνατή.

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They 're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Οι Jacks Full, Null’O’zero και Foray Between Ocean θα κάνουν την σπουδαία δουλειά της προετοιμασίας του ολοκαυτώματος.Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις …

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…