Skip to main content

Nuclear Terror, Acid Fury @An, Κυριακή 06/05/18


Μια βραδιά για την Ελληνική Metal σκηνή. Δύο ανερχόμενες μπάντες του χώρου ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια δυνατή εμφάνιση στο An. Βροχερός καιρός, παίρνουμε βάρκα και πάμε.

Στις 21:50 σειρά έχουν οι Αθηναίοι thrashers, Acid Fury. Μέσα σε επίσης 35 λεπτά, το συγκρότημα παρουσιάζει 7 κομμάτια με υλικό απ’ το "The Hunt" (EP) (2015), καινούργια κομμάτια απ’ τον επερχόμενο δίσκο τους καθώς και το "Zero Tolerance" (Death cover). Στο σύνολο της εμφάνισης του, το συγκρότημα διαθέτει πολύ καλό ήχο και άριστη τεχνική κατάρτιση. Η σκηνική τους παρουσία είναι αρκετά καλή, δεδομένου και ότι είναι το πρώτο live της μπάντας μετά από 3 χρόνια απουσίας. Σίγουρα αναμένουμε τον δίσκο και να τους δούμε σε επερχόμενο live.

Setlist
The Healing Hand - The Killing Hand
Zero Tolerance (Death Cover)
The Hun

Η ώρα είναι 23:15 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Nuclear Terror. Thrash Metal attack! Σε 40 λεπτά οι Αθηναίοι thrashers σπέρνουν τον πανικό με 7 κομμάτια από το "Contaminated Salvation" (EP) (2014) και καινούργιο υλικό. Highlight αποτελεί το "The Conjuring"(Megadeth cover). Ο ήχος είναι καλός, η μπάντα δίνει το 100% και η επικοινωνία με το κοινό είναι αρκετά συχνή και ένθερμη. Το headbaning και το mosh δίνει και παίρνει και η βραδιά κλείνει καταπληκτικά.

Εξαιρετικό event. Και τα δύο σχήματα έπαιξαν καταπληκτικά και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Η Ελληνική σκηνή είναι εδώ και είναι δυνατή.

Comments

Popular posts from this blog

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…

Insomnium, Tribulation, Caelestia @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 25/03/18

Η εποχή της ομίχλης κατέφτασε. Η Winter's Gate άνοιξε. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Insomnium. Κυριακή 25/03/18 και στο Piraeus 117 Academy έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος από νωρίς. Στις 19:45 ανοίγουν οι πόρτες. We're faring in the dark.

Στις 20:00 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Caelestia, Melodic Death Metal μπάντα που στα 30 λεπτά που της διατίθενται παρουσιάζει τα ''Martyrs'', ''Chamber of Torments'', ''Initium Vitae et Mortis'' και ''Devil's Game''. Με μία λέξη, όλεθρος. Αυτό που παρακολουθούμε (και, κυρίως, ακούμε) περισσότερο προσομοιάζει σε drum clinic, παρά σε συναυλιακή εμφάνιση. Όσο προσεγμένη και να είναι η σκηνική παρουσία, όσο φιλότιμες και να είναι οι προσπάθειες επικοινωνίας με το αριθμητικά ok κοινό, όση τεχνική αρτιότητα και να υπάρχει (που υπάρχει), αυτό το πράγμα που ακόμα και η λέξη θόρυβος αδυνατεί να προσδιορίσει επακριβώς μόνο ως ήχος δεν λογίζεται. Στενάχωρη εμφάνιση από σχήμα που ξέρω καλ…

Aggressor (Aura Noir - Drums, Guitars, Vocals, Bass): "Το να εισαι μουσικός είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρα εργασία"

Στα πλαίσια της συναυλίας των Aura Noir στο Temple την Παρασκευή 04/05/18, το Metal Asylum μίλησε με τον πολυάσχολο Aggressor (Drums, Guitars, Vocals, Bass) για τη νέα κυκλοφορία τους  "Aura Noire'' (2018) και για το πώς βλέπει ο ίδιος την δουλειά του μουσικού.

Καλησπέρα, σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει τον νέο σας album "Aura Noire" (2018). Τι να περιμένουν οι fans από αυτήν την κυκλοφορία; Υπάρχει κάποιο feedback από τον τύπο;

Το feedback μέχρι τώρα είναι καλό. Με διάφορες απόψεις ωστόσο. Άλλοι λένε ότι έχει πιο πολύ Thrash Metal στοιχεία, άλλοι πάλι ότι είναι πιο Black Metal, μέχρι και για Avant-garde στοιχεία ακούσαμε.

Πες μας μερικά πράγματα σχετικά με τη διαδικασία της ηχογράφησης. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο που ακολουθείτε;

Το μόνο μοτίβο είναι ότι δεν υπάρχει μοτίβο. Έχουν γραφτεί σκόρπια μέρη και σε ξεχωριστές χώρες, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ονομασία της νέας κυκλοφορίας είναι σχεδόν ομώνυμη, παρόλα αυτά έχει ένα "e" στο τέλος…