Skip to main content

Pestilence, Acid Death @An, Δευτέρα 30/04/18


Old school η τελευταία βραδιά του Απριλίου. Δευτέρα 30/04/18 και μετά από 9 χρόνια οι Pestilence επιστρέφουν στην Αθήνα με τον τελευταίο τους δίσκο "Hadeon" (2018) για ένα Death Metal ολοκαύτωμα. Φύγαμε ολοταχώς για το An!

Στις 21:15 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Έλληνες Death/Thrash/Progressive Metal πρωτοπόροι Acid Death. Στα 50 λεπτά που έχουν στη διάθεσή τους παρουσιάζουν 9 κομμάτια κυρίως απ’ το τελευταίο τους δίσκο "Hall of Mirrors" (2015), 3 καινούργια κομμάτια απ’ τον επερχόμενο τους δίσκο, καθώς και τραγούδια απ’ όλη την ιστορία τους. Ο ήχος είναι αρκετά καλός, η μπάντα είναι σε άριστη φόρμα, και η επικοινωνία με το σχετικά μεγάλο αριθμητικά κοινό είναι θερμότατη και συχνή ήδη απ’ το πρώτο τραγούδι. Η ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής είναι τρομερή, χαίρονται αυτό που κάνουν και αυτό μεταδίδεται και στον κόσμο. Πραγματικά ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η βραδιά. Αναμένουμε να ακούσουμε τον καινούργιο δίσκο με ανυπομονησία.

Η ώρα είναι 22:30 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Death Metal masters Pestilence. Ο κακός χαμός. Μέσα σε ένα σχεδόν κατάμεστο An, οι Ολλανδοί δίνουν μαθήματα Death Metal. Παίζονται κομμάτια σχεδόν απ’ όλη τη δισκογραφία της μπάντας. Ο ήχος της μπάντας σ’ είναι αψεγάδιαστος, σ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης της, όλα τα μέλη βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, σκηνικά  δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και η επικοινωνία με το κοινό γίνεται σε μεγάλο βαθμό. Το headbanging είναι ασταμάτητο, ο κόσμος τραγουδάει σχεδόν όλους τους στίχους και φωνάζει το ρυθμικά το όνομα της μπάντας σχεδόν μετά από κάθε τραγούδι. Ο Patrick Mameli (Guitars, Vocals) είναι ο απόλυτος frontman. Απλά προσκυνάμε.

Setlist
Non Physical Existent
Malleus Maleficarum/Antropomorphia
Commandments
Subordinate to the Domination
Dehydrated
Chronic Infection:
The Secrecies of Horror
Twisted Truth
Land of Tears
Prophetic Revelations
Presence of the Dead


The London Breakers διοργάνωσε ένα εξαιρετικό event. Οι Acid Death σε 50 λεπτά και 9 κομμάτια απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι στην κορυφή της εγχώριας σκηνής, απ’ την άλλη οι Pestilence σε 70 λεπτά και 13 κομμάτια έδωσαν μια καταπληκτική εμφάνιση που θα θυμόμαστε για καιρό.

“The ignorance is dominating,
Remedies you try,
I can not live this life any longer,
What is it and why?”

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…