Skip to main content

Pestilence, Acid Death @An, Δευτέρα, 30/04/2018


Old school η τελευταία βραδιά του Απριλίου. Μετά από 9 χρόνια οι Pestilence επιστρέφουν στην Αθήνα με τον τελευταίο τους δίσκο "Hadeon" (2018) για ένα Death Metal ολοκαύτωμα. Φύγαμε ολοταχώς για το An!

Στις 21:15 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Έλληνες Death/Thrash/Progressive Metal πρωτοπόροι Acid Death. Στα 50 λεπτά που έχουν στη διάθεσή τους παρουσιάζουν 9 κομμάτια κυρίως απ’ το τελευταίο τους δίσκο "Hall of Mirrors" (2015), 3 καινούργια κομμάτια απ’ τον επερχόμενο τους δίσκο, καθώς και τραγούδια απ’ όλη την ιστορία τους. Ο ήχος είναι αρκετά καλός, η μπάντα είναι σε άριστη φόρμα, και η επικοινωνία με το σχετικά μεγάλο αριθμητικά κοινό είναι θερμότατη και συχνή ήδη απ’ το πρώτο τραγούδι. Η ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής είναι τρομερή, χαίρονται αυτό που κάνουν και αυτό μεταδίδεται και στον κόσμο. Πραγματικά ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η βραδιά. Αναμένουμε να ακούσουμε τον καινούργιο δίσκο με ανυπομονησία.

Η ώρα είναι 22:30 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Death Metal masters Pestilence. Ο κακός χαμός. Μέσα σε ένα σχεδόν κατάμεστο An, οι Ολλανδοί δίνουν μαθήματα Death Metal. Παίζονται κομμάτια σχεδόν απ’ όλη τη δισκογραφία της μπάντας. Ο ήχος της μπάντας σ’ είναι αψεγάδιαστος, σ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης της, όλα τα μέλη βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, σκηνικά  δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και η επικοινωνία με το κοινό γίνεται σε μεγάλο βαθμό. Το headbanging είναι ασταμάτητο, ο κόσμος τραγουδάει σχεδόν όλους τους στίχους και φωνάζει το ρυθμικά το όνομα της μπάντας σχεδόν μετά από κάθε τραγούδι. Ο Patrick Mameli (Guitars, Vocals) είναι ο απόλυτος frontman. Απλά προσκυνάμε.

Setlist
Non Physical Existent
Malleus Maleficarum/Antropomorphia
Commandments
Subordinate to the Domination
Dehydrated
Chronic Infection:
The Secrecies of Horror
Twisted Truth
Land of Tears
Prophetic Revelations
Presence of the Dead

The London Breakers διοργάνωσε ένα εξαιρετικό event. Οι Acid Death σε 50 λεπτά και 9 κομμάτια απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι στην κορυφή της εγχώριας σκηνής, απ’ την άλλη οι Pestilence σε 70 λεπτά και 13 κομμάτια έδωσαν μια καταπληκτική εμφάνιση που θα θυμόμαστε για καιρό.

“The ignorance is dominating,
Remedies you try,
I can not live this life any longer,
What is it and why?”

Comments

Popular posts from this blog

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…

Insomnium, Tribulation, Caelestia @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 25/03/18

Η εποχή της ομίχλης κατέφτασε. Η Winter's Gate άνοιξε. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Insomnium. Κυριακή 25/03/18 και στο Piraeus 117 Academy έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος από νωρίς. Στις 19:45 ανοίγουν οι πόρτες. We're faring in the dark.

Στις 20:00 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Caelestia, Melodic Death Metal μπάντα που στα 30 λεπτά που της διατίθενται παρουσιάζει τα ''Martyrs'', ''Chamber of Torments'', ''Initium Vitae et Mortis'' και ''Devil's Game''. Με μία λέξη, όλεθρος. Αυτό που παρακολουθούμε (και, κυρίως, ακούμε) περισσότερο προσομοιάζει σε drum clinic, παρά σε συναυλιακή εμφάνιση. Όσο προσεγμένη και να είναι η σκηνική παρουσία, όσο φιλότιμες και να είναι οι προσπάθειες επικοινωνίας με το αριθμητικά ok κοινό, όση τεχνική αρτιότητα και να υπάρχει (που υπάρχει), αυτό το πράγμα που ακόμα και η λέξη θόρυβος αδυνατεί να προσδιορίσει επακριβώς μόνο ως ήχος δεν λογίζεται. Στενάχωρη εμφάνιση από σχήμα που ξέρω καλ…

Aggressor (Aura Noir - Drums, Guitars, Vocals, Bass): "Το να εισαι μουσικός είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρα εργασία"

Στα πλαίσια της συναυλίας των Aura Noir στο Temple την Παρασκευή 04/05/18, το Metal Asylum μίλησε με τον πολυάσχολο Aggressor (Drums, Guitars, Vocals, Bass) για τη νέα κυκλοφορία τους  "Aura Noire'' (2018) και για το πώς βλέπει ο ίδιος την δουλειά του μουσικού.

Καλησπέρα, σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει τον νέο σας album "Aura Noire" (2018). Τι να περιμένουν οι fans από αυτήν την κυκλοφορία; Υπάρχει κάποιο feedback από τον τύπο;

Το feedback μέχρι τώρα είναι καλό. Με διάφορες απόψεις ωστόσο. Άλλοι λένε ότι έχει πιο πολύ Thrash Metal στοιχεία, άλλοι πάλι ότι είναι πιο Black Metal, μέχρι και για Avant-garde στοιχεία ακούσαμε.

Πες μας μερικά πράγματα σχετικά με τη διαδικασία της ηχογράφησης. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο που ακολουθείτε;

Το μόνο μοτίβο είναι ότι δεν υπάρχει μοτίβο. Έχουν γραφτεί σκόρπια μέρη και σε ξεχωριστές χώρες, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ονομασία της νέας κυκλοφορίας είναι σχεδόν ομώνυμη, παρόλα αυτά έχει ένα "e" στο τέλος…