Skip to main content

Diamond Head, Spitfire, Keepers of Jericho, Bandemonic, Project Renegade,Skandal @Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, Κυριακή 05/08/18Έφτασε η στιγμή. Κυριακή, 05/08/18, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο. Θα παρακολουθήσω live για 1η φορά τους Diamond Head. Δεν έχει καταφθάσει ακόμα πολύς κόσμος, άλλα ήταν αρκετός για να ξεκινήσει η δεύτερη μέρα του festival.


Η δεύτερη μέρα τους festival ξεκινά στις 17:50 με τους Skandal που παίζουν Doom'N Roll. Έχοντας στο δυναμικό τους 5 κομμάτια, τα ''Wildhorse'', ''Not Another Love Song'', ''Motordeath'', ''Forsaken Memories'' και ''Halo Vultures'', έφεραν χαμόγελα στο μικρό αριθμητικά κοινό. Είχαν τεχνική αρτιότητα, καλό υλικό και τον ήχο με το μέρος τους. Όλα ξεκίνησαν πολύ καλά. Keep it up!

Επόμενοι οι Project Renegade, οι οποίοι παίζουν Alternative Metal. Έχοντας 30 λεπτά στη διάθεσή τους, έπαιξαν τα ''Libe8'', ''Pressure'', ''One of The Crowd'' και ''The New Joker''. Ο ήλιος δεν τους πτόησε και είδαμε μία μπάντα με δυναμικό υλικό, το οποίο υποστηρίζεται από την εξαιρετική τους εμφάνιση και τον αρκετά καλό ήχο που κατείχαν. Όσο και αν το κοινό δεν ανταποκρινόταν, το σχήμα προσπαθούσε να διατηρήσει μία καλή επικοινωνία με τον κόσμο. Ελπίζουμε για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Η Heavy Metal πανδαισία ξεκινά από την μπάντα των Ιωαννίνων, Bandemonic. To κοινό ήταν περισσότερο από πριν και το εκμεταλλεύτηκαν. Μέσα σε 40 λεπτά και με κομμάτια όπως τα ''Against All Odds'', ''The Awakening'', ''Unbent, Unbowed, Unbroken'', ''Burn the Witch'', ''Wings of the Night'' και ''The Seeker'', το σχήμα έδωσε μία έξοχη εμφάνιση. Εξαιρετικό υλικό, συνδυασμένο με τεχνική αρτιότητα και καθαρό ήχο. Μοναδικό ελάττωμα η ελλιπής κίνηση στη σκηνή, όμως αυτό δεν είναι κάτι που δεν έχει περιθώρια βελτίωσης. Αναμένουμε τα καλύτερα.

Με το κοινό να είναι μεγαλύτερο, παίρνουν τη σκυτάλη οι Keepers Of Jericho που είναι tribute μπάντα των Helloween. Έχοντας 50 λεπτά προγράμματος, έπαιξαν τα κλασικά κομμάτια ''Victim Of Fate'', ''Eagle Fly Free'', ''Future World'', ''Halloween'', ''Ride The Sky'', ''I Want Out'' και ''Heavy Metal Is The Law''. Η εμφάνιση τους ήταν εκρηκτική, παίζοντας αψεγάδιαστα, έχοντας καλή επικοινωνία με το κοινό και τον ήχο με το μέρος τους. Το κοινό απόλαυσε τη συνέχεια του festival. Εξαίσια!

Στη συνέχεια, οι masters του Heavy Metal, Spitfire. Έχοντας 1 ώρα στην διάθεσή τους, μας παρουσίασαν κομμάτια όπως τα ''Guilty Dreams'', ''Street Fighter'', ''Evil Thoughts Around'', ''Danger in the World'', ''Lady of the Night'', ''Taste the Fire'', ''Macedonia'', ''Many Lies'' και ''Lead Me On''. Το υλικό είναι επικό και στάζει μέταλλο, κάτι που πολλοί θεωρούν αυτονόητο. Όμως η σκηνική τους παρουσία ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Υπήρχε κίνηση και ενέργεια πάνω στη σκηνή, όπως και επικοινωνία με το αριθμητικά πια μεγάλο κοινό. Ο ήχος ήταν πεντακάθαρος και τους ευνόησε. Μία εμφάνιση που θα έχουμε να θυμόμαστε. Εύγε!

Η ώρα είναι 22:15. Τα φώτα σβήνουν και βγαίνουν καπνοί. Ήρθε η στιγμή των θρύλων του Hard Rock, Diamond Head. Μπαίνουν δυναμικά με τα ''Play it Loud'', ''Borrowed Time'' και η γη σύρεται κάτω από τα πόδια μας. Συνεχίζουν με το αριστούργημα, ''Dead Reckoning'' και μας τρίζουν τα κόκαλα με το ''Bones''. Μας αφήνουν αβοήθητους με το ''Helpless'' και μας υπενθυμίζουν πόσο καυτή θα είναι η βραδιά με το ''In the Heat of the Night''.''Set My Soul on Fire''και μας καίνε τη ψυχή. Aπό την κόλαση μας πάνε στον παράδεισο με το ''To Heaven from Hell''. ''Lightning to the Nations'', ''Sucking My Love'', ''Diamonds Are Forever''και ''Shoot Out the Lights'' να μας αφήνουν Α-Ν-Α-Υ-Δ-Ο-Υ-Σ. Με τα ''It's Electric'', ''Prince'' και το εμβληματικό ''Am I Evil?'', μας αφήνουν και μας αποδεικνύουν ότι είναι οι Θεοί του Hard Rock που επηρέασαν τόσο κόσμο. Δεν αργούν να επιστρέψουν για το encore. Νιώθουμε το πάθος με το ''Streets of Gold'' και αυτή την φορά εγκαταλείπουν την σκηνή για τα καλά, κάτι που κανείς δεν ήθελε. Η μπάντα, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, είχε αδιανόητη σκηνική παρουσία και ενέργεια, συνεχή επικοινωνία με το κοινό και κρυστάλλινο ήχο.  

Setlist
Play it Loud
Borrowed Time
Dead Reckoning
Bones
Helpless
In the Heat of the Night
Set My Soul on Fire
To Heaven from Hell
Lightning to the Nations
Sucking My Love
Diamonds Are Forever
Shoot Out The Lights
It's Electric
Prince
Am I Evil?

Streets of Gold

Έξοχη συναυλία. Οι Diamond Head, μέσα σε 1 ώρα και 30 λεπτά μας επιβεβαίωσαν ότι είναι οι θρύλοι που όλοι ξέρουμε. They played it loud, and they were evil!

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They 're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Οι Jacks Full, Null’O’zero και Foray Between Ocean θα κάνουν την σπουδαία δουλειά της προετοιμασίας του ολοκαυτώματος.Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις …

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…