Skip to main content

Lloth, Desert Near the End, Wrathblade, Aetherian @Temple, Σάββατο 12/05/18


Ένα festival-θεσμός πλέον, με οικοδεσπότες τους Lloth. Αφιερωμένο σε ίσως σε μία από τις μεγαλύτερες Metal μουσικούς της εγχώριας σκηνής. Ο λόγος φυσικά για την Tristessa, η οποία έφυγε από κοντά μας το 2014. Ας μην ξεχνάμε επίσης και τον φιλανθρωπικό σκοπό του festival, καθότι όλα τα έσοδα θα δοθούν για τα παιδικά χωριά S.O.S. . 

Μπαίνοντας στο Temple, βλέπουμε πάνω απ’ τη σκηνή έναν προτζέκτορα, όπου προβάλλονται φωτογραφίες της Tristessa. The stage is set.

Στις 19:20 η πρώτη μπάντα που ανεβαίνει στη σκηνή είναι οι Aetherian. Σαγόνι στο πάτωμα. Ήδη απ’ τις πρώτες νότες, η Melodic Death Metal μπάντα απ’ την Αθήνα έχει τραβήξει τα βλέμματα και το κοινό κοπανιέται. Παρουσιάζουν μέσα σε 30 λεπτά, 5 κομμάτια απ’ το δίσκο τους "The Untamed Wilderness" (2017). Ο ήχος είναι με το μέρος τους, τεχνικά είναι άριστοι και το κάθε μέλος δίνει τον καλύτερό του εαυτό του επί σκηνής. Η επικοινωνία με το κοινό είναι συχνή και θερμότατη. Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις τέτοιες μπάντες. Αρχίζουν εντατικές ακροάσεις στον δίσκο.

Σύντομη αλλαγή σκηνικού και στις 21:00 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Wrathblade. Η Epic Heavy Metal μπάντα παρουσιάζει μέσα σε 35 λεπτά, 7 κομμάτια με υλικό και απ’ τις 2 μέχρι τώρα Full-length κυκλοφορίες της, "Into the Netherworld’s Realm" (2012) και "God of the Deep Unleashed" (2017). Ο ήχος τους είναι καθαρός, η τεχνική τους αρτιότητα είναι εμφανής και υπάρχει καλή επικοινωνία με το κοινό. Kudos.Στις 21:55 ανεβαίνει στη σκηνή η επόμενη μπάντα της βραδιάς, οι Desert Near the End. Το Power/Thrash Metal συγκρότημα απ’ την Αθήνα έχει στη διάθεσή του 40 λεπτά και παρουσιάζει 6 κομμάτια με υλικό κυρίως απ’ την τελευταία τους κυκλοφορία "Theater of War" (2016). Ήχος καλός, η τεχνική αρτιότητα των μελών βγάζει μάτι η επικοινωνία με το κοινό είναι αρκετά καλή και η σκηνική τους παρουσία είναι καταπληκτική.Η ώρα έχει πάει 22:50 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Melodic Black/Death Metal κολοσσοί Lloth. Η μυσταγωγία έχει ξεκινήσει. Μέσα σε 50 λεπτά οι Lloth δίνουν μια δυναμική και ταυτόχρονα συγκινητική εμφάνιση. Παρουσιάζεται υλικό κυρίως απ’ το "Athanati" (2017). Highlight της εμφάνισης σίγουρα είναι το "Demonized" (Astarte cover) καθώς και το ομότιτλο του δίσκου "Athanati" με το οποίο έκλεισε και η εμφάνιση τους. Ο ήχος είναι πεντακάθαρος, σκηνικά η μπάντα δίνει τον καλύτερό της εαυτό και η επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο, πλέον, κοινό είναι συχνή και ένθερμη με αποκορύφωμα στο κλείσιμο όπου ο Nicolas Sic Maiis (Vocals) μας παρακινεί να φωνάξουμε "αθάνατη, αθάνατη, ΑΘΑΝΑΤΗ" για τη Tristessa. Ανατριχίλα και συγκίνηση.

Setlist

Pan
I (Dead Inside)
Archos
Born in Sin
In the Name of Love (Sacrifice)
Emptiness
Demonized (Astarte cover)
AthanatiΌλα τα σχήματα έπαιξαν καταπληκτικά, τιμώντας η κάθε μια με τον δικό της τρόπο τη μνήμη της Tristessa. Οι Lloth, σε 50 λεπτά και 8 κομμάτια, έδειξαν ότι είναι κυρίαρχοι στο Melodic Black/Death Metal. Ένα μεγάλο μπράβο και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έκανε sold-out το event. Πάντα τέτοια.

Αθάνατη,
Αθάνατη,
Αθάνατη!

(Photo Credits: Zeela Aeschliman)

Comments

Popular posts from this blog

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…

Insomnium, Tribulation, Caelestia @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 25/03/18

Η εποχή της ομίχλης κατέφτασε. Η Winter's Gate άνοιξε. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Insomnium. Κυριακή 25/03/18 και στο Piraeus 117 Academy έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος από νωρίς. Στις 19:45 ανοίγουν οι πόρτες. We're faring in the dark.

Στις 20:00 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Caelestia, Melodic Death Metal μπάντα που στα 30 λεπτά που της διατίθενται παρουσιάζει τα ''Martyrs'', ''Chamber of Torments'', ''Initium Vitae et Mortis'' και ''Devil's Game''. Με μία λέξη, όλεθρος. Αυτό που παρακολουθούμε (και, κυρίως, ακούμε) περισσότερο προσομοιάζει σε drum clinic, παρά σε συναυλιακή εμφάνιση. Όσο προσεγμένη και να είναι η σκηνική παρουσία, όσο φιλότιμες και να είναι οι προσπάθειες επικοινωνίας με το αριθμητικά ok κοινό, όση τεχνική αρτιότητα και να υπάρχει (που υπάρχει), αυτό το πράγμα που ακόμα και η λέξη θόρυβος αδυνατεί να προσδιορίσει επακριβώς μόνο ως ήχος δεν λογίζεται. Στενάχωρη εμφάνιση από σχήμα που ξέρω καλ…

Aggressor (Aura Noir - Drums, Guitars, Vocals, Bass): "Το να εισαι μουσικός είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρα εργασία"

Στα πλαίσια της συναυλίας των Aura Noir στο Temple την Παρασκευή 04/05/18, το Metal Asylum μίλησε με τον πολυάσχολο Aggressor (Drums, Guitars, Vocals, Bass) για τη νέα κυκλοφορία τους  "Aura Noire'' (2018) και για το πώς βλέπει ο ίδιος την δουλειά του μουσικού.

Καλησπέρα, σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει τον νέο σας album "Aura Noire" (2018). Τι να περιμένουν οι fans από αυτήν την κυκλοφορία; Υπάρχει κάποιο feedback από τον τύπο;

Το feedback μέχρι τώρα είναι καλό. Με διάφορες απόψεις ωστόσο. Άλλοι λένε ότι έχει πιο πολύ Thrash Metal στοιχεία, άλλοι πάλι ότι είναι πιο Black Metal, μέχρι και για Avant-garde στοιχεία ακούσαμε.

Πες μας μερικά πράγματα σχετικά με τη διαδικασία της ηχογράφησης. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο που ακολουθείτε;

Το μόνο μοτίβο είναι ότι δεν υπάρχει μοτίβο. Έχουν γραφτεί σκόρπια μέρη και σε ξεχωριστές χώρες, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ονομασία της νέας κυκλοφορίας είναι σχεδόν ομώνυμη, παρόλα αυτά έχει ένα "e" στο τέλος…