Skip to main content

Karma Violens, Mortal Torment, Aetherian @An, Παρασκευή 08/06/18


Τρίτη αισίως κυκλοφορία για τους Karma Violens. Το "Serpent God" (2018) έκανε πάταγο με την κυκλοφορία του. Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει το συγκρότημα αυτή την κυκλοφορία είναι φυσικά ένα live στο An. Lineup φωτιά, Παρασκευή βράδυ, φύγαμε!

Πρώτη μπάντα της βραδιάς οι Aetherian. Το Αθηναϊκό Melodic Death Metal συγκρότημα έχει στη διάθεσή του 45 λεπτά και παρουσιάζει τα "Seeds of Deception", "Dark Earth", "For Those About to Fall", "Black Sails" και "The Rain". Υλικό κυρίως απ’ το "The Untamed Wilderness" (2017) καθώς και απ’ το "Tales of Our Times" (2015). Η μπάντα παρουσίασε επίσης κι ένα καινούργιο κομμάτι. Σκηνικά η μπάντα σκίζει, ο ήχος είναι πεντακάθαρος, η τεχνική αρτιότητα των μελών της είναι εμφανέστατη και η επικοινωνία με το μεγάλο σε πλήθος κοινό που έχει μαζευτεί από νωρίς είναι συχνή και αρκετά θερμή. Παρότι τα κομμάτια τους έχουν μέση διάρκεια τα 6 λεπτά καταφέρνουν να κάνουν το χρόνο να περνά ευχάριστα. Έχουν ήδη κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Κάθε φορά που τους βλέπω είναι και καλύτεροι.
Στις 22:15 τη σκυτάλη παίρνουν οι Mortal Torment. Η Brutal Death Metal μπάντα μέσα σε 40 λεπτά παρουσιάζει τα "A Million Skulls to Bludgeon", "Tender/Dismember", "Cleaver Redemption", "Sculpting the Dead", "Necropitogyron", "Masturbating the Deranged", "Epileptic Defacation" και "Visions of Coming Apocalypse" (Inveracity cover). Η μπάντα αναγκάστηκε δυστυχώς να κόψει κάποια κομμάτια λόγω ενός τεχνικού προβλήματος. Το καλοκαιρινό σκηνικό που έστησε η μπάντα αποτελούμενο από πετσέτες θαλάσσης και φουσκωτές μπάλες παραλίας, συνοδευόμενα με την ανάλογη αμφίεση των μελών ήρθε και έδεσε με το στιχουργικό περιεχόμενο της μπάντας καθώς και με το κλίμα της εποχής. Τεχνικά η μπάντα είναι αψεγάδιαστη, ο ήχος είναι καλός και επικοινωνιακά είναι άψογη με μπροστάρη τον Giannis N. (Vocals). Αυτά τα πράγματα καλό είναι να γίνονται.
Η ώρα έχει πάει 23:15 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Black Metal ηγέτες Karma Violens. The sons of destruction have arrived. Μέσα σε 55 λεπτά η μπάντα παρουσιάζει υλικό βασισμένο κυρίως στο "Serpent God" (2018) χωρίς να λείπουν όμως και κλασικά πλέον κομμάτια όπως το "Anima(l)" και το "Headstrong vs Progress". Highlight της εμφάνιση σίγουρα αποτελεί και το "Raining Blood" (Slayer cover).  Σημαντική απώλεια για την μπάντα, η απουσία του Costas (Guitars) λόγω ασθένειας αναγκάζοντας την μπάντα να παίξει ως κουαρτέτο. Το live αφιερώθηκε σ’ αυτόν και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Πίσω στο live, η μπάντα σκηνικά είναι ορμητική και παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της, ο ήχος είναι κρυστάλλινος και η επικοινωνία με το μεγάλο αριθμητικά κοινό είναι συχνότατη και ένθερμη. Ο Steven (Bass) είναι ασταμάτητος ο George (Guitars) δίνει πόνο και ο Marios (Vocals) είναι ο απόλυτος ηγέτης.

Setlist
Serpent God
Sons of Destruction
Si Vis Vitam Para Mortem
Floating in Sadness
Bloodbath
Anima(l)
Dark Morel
Christian Lovers Made Me Do It
Full Dose of Hate
The Constractors
Headstrong vs Progress
Raining Blood (Slayer cover)

The Sun I Never Had
Blood Aurora
Άλλο ένα καταπληκτικό event διργανώθηκε. Οι Karma Violens σε 55 λεπτά και 14 κομμάτια απέδειξαν ότι είναι μια απ’ τις κορυφαίες εγχώριες μπάντες. Είναι πάντα χαρά να τους βλέπουμε live.
(Photo Credits: Zeela Aeschliman)

Comments

Popular posts from this blog

They 're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Οι Jacks Full, Null’O’zero και Foray Between Ocean θα κάνουν την σπουδαία δουλειά της προετοιμασίας του ολοκαυτώματος.Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις …

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…

Insomnium, Tribulation, Caelestia @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 25/03/18

Η εποχή της ομίχλης κατέφτασε. Η Winter's Gate άνοιξε. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Insomnium. Κυριακή 25/03/18 και στο Piraeus 117 Academy έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος από νωρίς. Στις 19:45 ανοίγουν οι πόρτες. We're faring in the dark.

Στις 20:00 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Caelestia, Melodic Death Metal μπάντα που στα 30 λεπτά που της διατίθενται παρουσιάζει τα ''Martyrs'', ''Chamber of Torments'', ''Initium Vitae et Mortis'' και ''Devil's Game''. Με μία λέξη, όλεθρος. Αυτό που παρακολουθούμε (και, κυρίως, ακούμε) περισσότερο προσομοιάζει σε drum clinic, παρά σε συναυλιακή εμφάνιση. Όσο προσεγμένη και να είναι η σκηνική παρουσία, όσο φιλότιμες και να είναι οι προσπάθειες επικοινωνίας με το αριθμητικά ok κοινό, όση τεχνική αρτιότητα και να υπάρχει (που υπάρχει), αυτό το πράγμα που ακόμα και η λέξη θόρυβος αδυνατεί να προσδιορίσει επακριβώς μόνο ως ήχος δεν λογίζεται. Στενάχωρη εμφάνιση από σχήμα που ξέρω καλ…