Skip to main content

Steven (Karma Violens - Bass), Marios Dupont (Karma Violens - Vocals): "Μας αρέσει να παίζουμε δυνατά, μας αρέσει να έχει ενέργεια το show, θέλουμε αυτή η ενέργεια να βγαίνει στον κόσμο."


Με αφορμή το release live show των Karma Violens για το "Serpent God" (2018) και την εμφάνιση τους στο An την Παρασκευή 08/06/18, το Metal Asylum είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους Marios Dupont (Vocals) και Steven (Bass) σχετικά με τον δίσκο καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας.

Καλησπέρα παιδιά και καλώς ήλθατε στο Metal Asylum.

Steven: Γειά σου.

Marios: Καλησπέρα.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά, "Serpent God" (2018). Ποιο είναι το feedback που λαμβάνετε μέχρι στιγμής;

Steven: Είναι νωρίς ακόμα για feedback. Όσοι το έχουν ακούσει λένε τα καλύτερα, ότι είναι το καλύτερο album που έχουμε βγάλει μέχρι τώρα. Για μας είναι το επόμενο βήμα, η εξέλιξη στον ήχο μας. Δεν έχουμε πάρει κάτι αρνητικό. Προφανώς υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ακούνε αυτό που παίζουμε, ή δεν γουστάρουν ή οτιδήποτε. Όλα καλοδεχούμενα είναι.

Αλλάξατε κάτι στην προσέγγιση του καινούργιου υλικού σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες;

Marios: Πάρα πολλά. Στο προηγούμενο είχαμε επιλέξει να δουλέψουμε προπαραγωγή μόνοι μας και να γράψουμε σε studio όλα σχεδόν τα όργανα. Αυτή τη φορά επιλέξαμε να το κάνουμε όλο μόνοι μας. Πάλι σε studio αλλά με παραγωγό τον Costa Papadopoulos (Guitars) και όλοι οι άλλοι βάζαμε ιδέες για την παραγωγή. Θέλαμε να κάνουμε ένα album που να είναι αποκλειστικά Karma Violens. Δηλαδή να έχει απ’ την αρχή ως το τέλος την ταυτότητα της μπάντας και αυτό που μας χαρακτηρίζει σαν μπάντα. Και θέλαμε να το κάνουμε έτσι, μόνοι μας και να το δοκιμάσουμε και αυτό το πράγμα, όπως άλλαξε και ο ήχος της μπάντας. Βγήκε κάτι πιο ωμό, κάτι που είχαμε στο κεφάλι μας χρόνια να κάνουμε και σ’ αυτό το album πιστεύω αρχίζουμε και δημιουργούμε αυτή την τάση για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν, σε πιο τέτοιες φόρμες.

Η ήχος σας είναι αρκετά πειραματικός και συνδυάζει στοιχεία από διάφορα φάσματα της Metal μουσικής. Έχετε βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στα είδη για να δημιουργήσετε τον ήχο σας;

Marios: Την ταυτότητά μας την είχαμε πάντα. Το θέμα είναι ότι σκάψαμε και είδαμε τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε όσον αφορά και την παραγωγή και το ηχόχρωμα του album. Και πως θέλουμε να πηγαίνει πια, να έχουμε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο εμείς, ενώ παλαιότερα είχαμε αμάθεια σε πολλά πράγματα και δεν βοηθούσε. Όταν δουλεύεις κάτι μόνος σου, ξέρεις ακριβώς που θες να το πας, ενώ σε έναν άλλον είναι πιο δύσκολο να το μεταδώσεις με λέξεις. Αυτό μας διευκόλυνε πολύ στο να βγάλουμε προς τα έξω αυτό που έχουμε, τις κοινές επιρροές μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε σαν μπάντα, γιατί είμαστε πολλά χρόνια φίλοι και παρέα. 

Στιχουργικά ασχολείστε κυρίως με τον κόσμο, την δημιουργία και τη φύση. Νιώθετε ψυχική κάθαρση αγγίζοντας αυτά τα ζητήματα;

Marios: Κατά κάποιο τρόπο ναι. Γιατί είναι θέματα που απασχολούν για αιώνες την ανθρωπότητα, είναι θέματα θρησκείας, είναι θέματα κοινωνικά, πράγματα που πιστεύω αγγίζουν κάθε άνθρωπο σήμερα, γιατί όλοι κάνουμε μια αναζήτηση ψυχική σε αυτά. Και επειδή εμείς σαν μπάντα πιστεύουμε στην ελευθερία του πνεύματος, μας αρέσει να καταπιανόμαστε με τέτοια θέματα.  
   
Έχετε σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσετε κάποιο concept album;

Marios: Το "Serpent God" (2018) όπως και το "Skin of Existence" (2015) είναι concept albums. Το ένα βασίζεται περισσότερο στη σκέψη του ανθρώπου πριν το στάδιο της αυτοκτονίας και για ποιους λόγους έφτασε εκεί και αναλύουμε λίγο και το κοινωνικό κομμάτι, αλλά και το θρησκευτικό κομμάτι, πώς ένας άνθρωπος μπορεί να καταπιεστεί τόσο πολύ και να οδηγηθεί σε λάθος αποφάσεις ή και στις σωστές γιατί μπορεί να το θεωρεί σαν απελευθέρωση ψυχής. Όπως και στο "Serpent God" (2018), υπάρχουν τέτοιες τάσεις, μιλάμε για θεούς, μιλάμε για τη θρησκεία, μιλάμε για τον άνθρωπο και για το πως μπορεί να βλέπει όλα αυτά τα πράγματα και πως μπορεί να μπαίνει σε έναν αέναο κύκλο γύρω απ’ αυτές τις σκέψεις.

Steven: Απλά δεν είναι τόσο concept όσο το προηγούμενο. Το προηγούμενο ήταν concept ξεκάθαρα.

Marios: Είναι στην ουσία σαν prequel κατά κάποιο τρόπο. 

Την Παρασκευή, 08/06/18 θα παίξετε στο An για το release show του δίσκου. Τι μπορούμε να περιμένουμε απ’ την εμφάνισή σας;

Steve: Τα γνωστά (γέλια). Ένα πολύ δυνατό live.

Marios: Βία. Μουσική βία εννοώ δηλαδή (γέλια). Μας αρέσει να παίζουμε δυνατά, μας αρέσει να έχει ενέργεια το show, θέλουμε αυτή η ενέργεια να βγαίνει στον κόσμο. Metal. 

Steven: Θα είναι δυνατό live. Είναι και οι υπόλοιπες μπάντες, οι Mortal Torment και οι Aetherian που παίζουν πολύ καλά και πολύ δυνατά. Οι Mortal Torment είναι και φίλοι μας. Οπότε γενικά ένα καλό εγχώριο live, underground και πιστεύω να το τιμήσει ο κόσμος και να γουστάρει.

Συναυλιακά τι άλλα σχέδια υπάρχουν για φέτος;

Steven: Τώρα καλοκαιράκι, είναι λίγο πιο χαλαρά επειδή δεν υπάρχουν και πολλά μαγαζιά τα οποία είναι ανοιχτά. Οπότε από Σεπτέμβριο, Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε λογικά κάποια ελληνικά dates και βλέπουμε για κάτι στο εξωτερικό, ανάλογα με το πόσο εύκολο είναι, πόσο διαθέσιμοι είμαστε και εμείς.

Υπάρχει κάποιο ή κάποια κομμάτια απ’ τη δισκογραφία σας το οποίο θέλετε να παίξετε ζωντανά αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχετε καταφέρει;

Marios: Αρκετά. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Όταν βγάζουμε ένα playlist κινούμαστε με βάση τι κομμάτια έχουν παιχτεί κατά καιρούς live και έχουμε δει ότι αρέσουν και στον κόσμο. Παίζουμε κατά κάποιο τρόπο για τον κόσμο, αλλά και για εμάς. Άμα παίζεις κομμάτια που δεν σ΄ ευχαριστούν και τόσο  μέσα απ’ το album δεν είσαι και τόσο ικανοποιημένος γιατί ο σκοπός στο live είναι να το ευχαριστηθείς και να σου βγαίνει και η σωστή ενέργεια. Αλλά πάντα θέλουμε να βλέπουμε αυτά που αρέσουν στον κόσμο και τον κάνουν να περάσει καλά, να διασκεδάσει μαζί μας. Οπότε ναι, υπάρχουν κομμάτια που θα θέλαμε να παίξουμε, αλλά δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γιατί δεν τα παίζουμε. Αν ζητηθεί κάτι έντονα θα το παίξουμε.

Steven: Εγώ μπορώ να πω π.χ. ότι έχω πολλά χρόνια να παίξω το "Dormancy" και θα ήθελα να το παίξω ξανά, το "Dead Man’s Story", το "About My Creator". Έχει ο καθένας τα γούστα του. 
  
Φέτος συμπληρώνονται 16 χρόνια απ’ τη δημιουργία σας. Ποια θα λέγατε ότι είναι τα highlight της μέχρι τώρα πορείας σας;

Steven: Είναι πολλά, ξεκινάμε απ'τα album που γράψαμε. 

Marios: Για εμάς θεωρείται highlight γιατί είναι σημαντικό. Κάθε album που γράφει μια μπάντα είναι σα να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο.

Steven: Είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι, ουσιαστικά αποτυπώνεις αυτό που είσαι και δείχνεις στον κόσμο τι μπορείς να κάνεις. Από κει και πέρα τα highlights προφανώς είναι τα live τα μεγάλα που έχουμε κάνει με Judas Priest και Amon Amarth. Υπάρχουν και highlight τα οποία δεν τα ξέρει ο κόσμος.

Marios: Υπάρχει demo του μήνα στο Αγγλικό Metal Hammer για το πρώτο μας demo.

Steven: Παίξαμε live στη Χώρα Μεσσηνίας, σ’ ένα σχολείο με 300 παιδιά από κάτω και διαλύσαμε όλο το stage. Το ξηλώσανε όλο, όπως στο λέω, οι μαμάδες πετάγανε νερά στα παιδιά γιατί θέλανε να ηρεμήσουν. Ο δήμαρχος ήθελε να μας κατεβάσει κάτω. Τέτοια σκηνικά για εμάς είναι highlights. Είναι τρελά σκηνικά που δεν τα περιμένεις, ο άλλος διψάει γι’ αυτό το πράγμα. Ούτε κι εμείς το περιμέναμε.

Marios: Για μένα και το "Dormancy" (2011) ήταν highlight. Το αγκάλιασε ο κόσμος τόσο πολύ στην Ελλάδα και μας έδωσε τρελή δύναμη για να συνεχίσουμε να παίζουμε. Ήταν τρομερή η ανταπόκριση. Ήταν και το ντεμπούτο μας, πέρα απ’ τα EP που είχαμε βγάλει και ήταν για εμάς τότε μια πολύ δυνατή εμπειρία.

Steven: Είναι το πρώτο σου album, ξεκάθαρα. Το πρώτο σου album είναι πάντα το βάπτισμα του πυρός, δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί και νομίζω άφησε πολύ καλό στίγμα. 

Τι συμβουλή θα δίνατε σε καινούργιες μπάντες και μουσικούς που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μουσική και τον ακραίο ήχο;

Steven: Πρώτον, δεν είμαστε επαγγελματίες για να δώσουμε εμείς συμβουλές. Μπορούμε να δώσουμε συμβουλές βάσει εμπειρίας. Για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική πρέπει να το αγαπάει πάνω απ’ όλα, να του αρέσει, να μην το κάνει δηλαδή για να τη δει rock star. Γιατί και εμείς αν θέλαμε να τη δούμε rock stars δεν θα ήμασταν 15 χρόνια μπάντα, θα είχαμε διαλύσει στα πρώτα 5 χρόνια. Στην πρώτη στραβή θα είχαμε διαλύσει και όπως κάνουν πάρα πολλές μπάντες. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν δεν θέλουν να το δουν κάποιοι άνθρωποι. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είσαι εκεί ταγμένος, να παίζεις γιατί γουστάρεις. Εμείς μπορεί να παίζουμε στα ίδια άτομα, στα 100, 200, 300, 50, 10 αλλά δε μας νοιάζει. Παίζουμε γιατί γουστάρουμε και είμαστε καλή παρέα και περνάμε καλά. Αυτό είναι. Πάνω απ’ όλα να γουστάρεις τη μουσική που παίζεις, να είσαι αυθεντικός, να σε εκφράζει και τίποτε άλλο. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα έρθουνε. Ο δρόμος είναι ανοιχτός, οι ευκαιρίες υπάρχουν για όλους ισάξιες. Δεν θα κλαφτώ και καλά επειδή η Ελλάδα είναι μακριά κ.τ.λ. Υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, αλλά πλέον βλέπεις και μπάντες απ’ την Ελλάδα που κάνουν πράγματα και μπράβο τους. Μ’ αρέσει δεν μ’ αρέσει η μουσική τους εγώ θα πω μπράβο σ’ οποιονδήποτε το κάνει.

Marios: Αγάπη πάνω απ’ όλα γι’ αυτό που κάνεις, επιμονή και υπομονή. Υπομονή για όλα τα πράγματα, δηλαδή ακόμα και με τα μέλη της μπάντας σου, για να κρατάς τη μπάντα ενωμένη, να μπορεί η μπάντα να συνεχίζει να το κάνει αυτό το πράγμα. Γιατί αυτό είναι η μουσική, γι’ αυτό ξεκινάς να το κάνεις, για την καύλα σου, επειδή το γουστάρεις και συνεχίζεις.

Αυτά από εμένα, σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και θα τα πούμε και από κοντά την Παρασκευή, 08/06/18.

Steven, Marios: Ευχαριστούμε πολύ.

Genre
Black Metal

Main
Dormancy (2011)
Skin of Existence (2015)
Serpent God (2018)

Current lineup
Steven (Bass)
George (Guitar)
Costa Papadopoulos (Guitar)
Marios Dupont (vocals)Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They 're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Οι Jacks Full, Null’O’zero και Foray Between Ocean θα κάνουν την σπουδαία δουλειά της προετοιμασίας του ολοκαυτώματος.Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις …

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…