Skip to main content

Coroner, Need, Acid Death, Speedrush, Below The Bottom @Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, Σάββατο 04/08/18Η τεράστια μέρα έφτασε. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Coroner. Σάββατο 04/08/18, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο. Η ώρα είναι 17:30 και οι πόρτες ανοίγουν με τον κόσμο να καταφθάνει σιγά-σιγά. The serpent will move tonight!

Η ώρα είναι 18:30 και ξεκινάει το festival με την Hardcore μπάντα από το Ηράκλειο, Below The Bottom. Έχοντας στην διάθεσή τους 30 λεπτά, έπαιξαν τα κομμάτια ''It Started Like This'', ''Proliferate'', ''Undeserving'', ''Inevitable Defeat'', ''Severance'', ''City Without Sound'', ''Constraint'', ''U.C.H.C'', ''Seed of Corruption'', ''Omega''. Το σχήμα ήταν τεχνικά άρτιο, με δυναμικό υλικό και καλό ήχο, αλλά φάνηκε αδύναμη η σκηνική τους παρουσία. Είναι φανερό ότι έχουν περιθώρια βελτίωσης σε αυτόν τον τομέα. Κατά τ'άλλα, η βραδιά ξεκίνησε πολύ θετικά και περιμένουμε από τη μπάντα περισσότερα στο μέλλον.


Στη συνέχεια, ακολουθεί η αθηναϊκή Speed/Thrash Metal μπάντα, Speedrush. Παίζοντας 8 κομμάτια, τα ''Endless War'', ''Speedrush'', ''Into the Abyss'', ''Malevolent Torture'', ''Rotten To The Core'' (Overkill cover), ''Reprisal Steel'', ''C.O.T.L.O.D'' (Testament cover), και ''Plague Storm'', το σχήμα κατάφερε να δώσει χαμόγελα στο αριθμητικά μεγαλύτερο κοινό. Με πλούσιο υλικό, εκρηκτική σκηνική παρουσία και με τον ήχο με το μέρος τους, η βραδιά συνέχισε εξαιρετικά. Εύγε!


Επόμενοι είναι η Death/Thrash/Progressive Metal μπάντα, Acid Death. Το κοινό είχε αρχίσει πια να είναι μεγαλύτερο και το εκμεταλλεύτηκαν. Κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν τα ''Supreme Act of Heroism'', ''Truth Revealed'', ''Hall of Mirrors'', ''Dragon Queen'' και ''Planes of the Eternal Dead'', αλλά και τραγούδια από την επερχόμενη κυκλοφορία τους. Επικράτησε μία ατμόσφαιρα που μας πήγε σε άλλο επίπεδο, καθώς το υλικό είναι εκπληκτικό και άρτια παιγμένο, και ο ήχος βοήθησε να το αναδείξουν. Πολύ καλή εμφάνιση και τα πρώτα δείγματα του νέου album δείχνουν αρκετά υποσχόμενα. Keep it up!


Το επόμενο σχήμα που ακολουθεί, είναι οι Progressive Metal masters Need. Με το εναρκτήριο κομμάτι τους, κατάλαβα πως η βραδιά θα πήγαινε ήδη προς το καλύτερο. Έχοντας στο δυναμικό τους 6 κομμάτια, τα ''Rememory'', ''Alltribe'', ''Lie Before You Sleep'', ''Tilikum'', ''Mother Madness'' και ''Hegaiamas'', κατάφεραν να ανεβάσουν τον πήχη. Το υλικό τους είναι μαγευτικό, η σκηνική τους παρουσία είναι jaw-dropping, ο ήχος εξαίρετος και η επικοινωνία τους με το κοινό αρκετά καλή, παρόλο που ο κόσμος ήταν σχετικά αδρανής. Το τελευταίο κομμάτι, μας αφήνει για 22 λεπτά να παραμένουμε προσηλωμένοι στο έργο τους και μας αφήνουν άναυδους χωρίς να έχουμε χωνέψει τη θεσπέσια παρουσία τους.


Η ώρα είναι 22:10. Χαμηλωμένα φώτα και καπνοί δημιουργούν μία σκοτεινή και creepy ατμόσφαιρα. Η στιγμή των θρύλων του Technical Thrash Metal, Coroner, έφτασε. Κάνουν την μεγάλη τους είσοδο με τα ''Golden Cashmere Sleeper'' και ''Divine Step (Conspectu Mortis)'' και τα mosh-pit όλο και μεγαλώνουν. Έσυραν ερπετά με το ''Serpent Moves'' και ακολούθησε το έπος ''Internal Conflicts''. Ύστερα έπαιξαν το εξαιρετικό ''D.O.A'' (Van Halen cover) και αμέσως μετά μας κάλεσαν να θυμηθούμε τον γιο της Lilith, με το ''Son οf Lilith''. ''Semtex Revolution'', ''Tunnel οf Pain'', ''Status: Still Thinking'', ''Metamorphosis'', και μας αφήνουν προσηλωμένους στο έργο τους με ανοιχτό το στόμα. Πλησιάζοντας προς το τέλος της εμφάνισης τους, ακούμε τα ανυπέρβλητα κομμάτια ''Masked Jackal'' και ''Grin(Nails Hurt)'' τα οποία μας καθήλωσαν και μας άφησαν μόνο με νύχια στο μυαλό! Βγαίνουν για λίγο μέχρι να ξαναμπούν για το encore. ''For now they're gone, but they'll be back!'', μας υποσχέθηκαν με το ''Reborn Through Hate'' και ''Die by My Hand'' το κερασάκι στην τούρτα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους, είχαν εκπληκτική σκηνική παρουσία, ειλικρινή επικοινωνία με το κοινό και κρυστάλλινο ήχο. Ο Ron Royce (Bass, Vocals) είναι frontman προς παράδειγμα, ο Tommy T. Baron (Guitars), είναι βιρτουόζος και μορφάρα και ο Diego Rapacchietti (Drums) είναι κρυφή δύναμη.


Setlist

Golden Cashmere Sleeper
Divine Step (Conspectu Mortis)
Serpent Moves
Internal Conflicts
D.O.A (Van Halen cover)
Son of Lilith
Sentex Revolution
Tunnel of Pain
Status: Still Thinking
Metamorphosis
Masked Jackal
Grin(Nails Hurt)

Reborn Through Hate

Die by My Hand

Εξαίσια συναυλία, ενώ, από την άλλη, οι Coroner, με 1 ώρα και 30 λεπτά στη διάθεσή τους, σάρωσαν τα πάντα με την καταπληκτική τους εμφάνιση, και μας απέδειξαν ότι είναι οι masters του Technical Thrash Metal

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They 're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Οι Jacks Full, Null’O’zero και Foray Between Ocean θα κάνουν την σπουδαία δουλειά της προετοιμασίας του ολοκαυτώματος.Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις …

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…