Skip to main content

Enemy of Reality, Fortis Ventus @Temple, Παρασκευή 23/02/18Παρασκευή 23/02/18.Μια μεγάλη βραδιά για την Ελληνική Symphonic Metal σκηνή απόψε. Οι Enemy of Reality μαζί με τους Fortis Ventus στο Temple. Συνάντηση κορυφής. Φύγαμε. Let the showdown begin!

Οι πόρτες άνοιξαν στις 21:00 και το ικανοποιητικό πλήθος κόσμου μπαίνει στο χώρο. Στις 21:45 ανεβαίνουν στη σκηνή οι Fortis Ventus. Στα 45 λεπτά που έχει στη διάθεσή του, το συγκρότημα παρουσιάζει 8 κομμάτια με υλικό κυρίως απ’ το EP της μπάντας, "Haunted Heart" (2017), καθώς και κάποιες διασκευές. Σ’όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του το συγκρότημα διαθέτει πεντακάθαρο ήχο, τεχνική αρτιότητα και υπάρχει συχνή επικοινωνία με το κοινό. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε το Full-length όταν κυκλοφορήσει!

Η ώρα έχει πάει 22:50 και μέσα σε ένα σχεδόν κατάμεστο Temple, οι Symphonic Metal αυθεντίες Enemy of Reality ανεβαίνουν στη σκηνή. Χαμός. Ήδη απ’ τις πρώτες νότες του "Martyr" το κοινό παραληρεί. Η μπάντα σε ένα αρκετά χορταστικό setlist, παίζει υλικό που καλύπτει και τις δυο, μέχρι τώρα, Full-length κυκλοφορίες τις, καθώς και μια surprise διασκευή στο "Bad Romance" της Lady Gaga. Η μπάντα διαθέτει άψογο ήχο, η υψηλή τεχνική κατάρτιση είναι εμφανής από όλα τα μέλη και η επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο κοινό είναι συχνή και θερμότατη. Ο Philip Stone (Drums) παίρνει κεφάλια, ο Thanos [(Bass, Vocals (backing)] είναι σκέτη απόλαυση, ο Steelianos Amoiridis (Guitars) είναι ένας master της κιθάρας (να σημειωθεί ότι ένας μικρός πυρήνας οπαδών φώναζε το σύνθημα "Στέλιο, ηγέτη, ανέμιζε τη χαίτη") και η Iliana Tsakiraki (Vocals) μας κάνει να ανατριχιάζουμε με κάθε νότα και στίχο.

Setlist
Martyr
In Hiding
Weakness Lies Within
Needle Bites
Grief Divine
One Last Try
Bad Romance (Lady Gaga cover)
The Bargaining
Time Immemorial
Nouthetisis
Afraid No More
Showdown
I Spare You
The Taste of Defeat


Τα πάντα κύλισαν ρολόι. Οι Fortis Ventus σε 45 λεπτά και 8 κομμάτια δείχνουν τον δρόμο για ένα λαμπρό μέλλον και οι Enemy of Reality σε 80 λεπτά και 14 κομμάτια έδειξαν ότι είναι στην κορυφή του ελληνικού Symphonic Metal.

“Cast in the darkness of their mind,
Blindfolds of silk I leave behind,
They feed on pain and sorrow,
Silent cries of tomorrow.

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…