Skip to main content

Insomnium: And We Drift Far Away in Our Dreams


Η στιγμή της ψυχικής κάθαρσης από κάθε τι που έχει πονέσει επιτέλους έφτασε. Οι masters του Melodic Death Metal, Insomnium, θα εμφανιστούν στο Piraeus 117 Academy την Κυριακή 25/03/18. Οι πύλες θα ανοίξουν και οι ήχοι που θα βγουν θα είναι τόσο μαγευτικά ζοφεροί, που θα συνεπάρουν τους παρευρισκόμενους.

Ο δισκογραφικός κατάλογος που διαθέτουν αποτελείται μόνο από αριστουργηματικές δουλειές. Με το "In the Halls of Awaiting"(2002), αναδεικνύουν αμέσως το ταλέντο τους, μέσα από υπέροχες μελαγχολικές συνθέσεις, προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια (9). Στο "Since the Day It All Came Down" (2004) υπάρχει ένας εξαιρετικός συνδυασμός ατμοσφαιρικών μελωδιών και μισανθρωπικών ήχων που ντύνουν τους ταιριαστούς, σκοτεινούς στίχους τους (9), ενώ το "Above the Weeping World" (2006), είναι masterpiece, καθώς οι υποχθόνιοι τόνοι, επιφέρουν απόκοσμα vibes (9). Η μελαγχολία που υπάρχει στο "Across the Dark" (2009)  δημιουργεί ένα δέσιμο με την μπάντα που, κατά την ακρόαση, γίνεται ολοένα και πιο δυνατό (9). Το σερί εξαίσιων κυκλοφοριών συνεχίζεται με το "One for Sorrow" (2011), ένα ταξίδι στα σκοτεινά μυαλά της μπάντας, μέσα από ένα λαβύρινθο ιδεολογιών περί ζωής και θανάτου (8). Το "Shadows of the Dying Sun" (2014) ακολουθεί το κλασσικό Insomnium μοτίβο, παρ'όλα αυτά έχει μια διαφορετική, πιο μουντή απόχρωση που μαγεύει (8). Την περίοδο που τα περισσότερα Melodic Death Metal σχήματα των '00s έχουν παραστρατήσει από την αρχική τους μουσική κατεύθυνση, το "Winter's Gate" (2016) είναι ο ορισμός της μουσικής ωρίμανσης και εξέλιξης, χωρίς ωστόσο να χάνουν τις ρίζες της μουσικής που υπηρετούν (9).

Σκοτάδι, Πένθος, Απώλεια, Πόνος, Φύση, Μυστικισμός, Ατομικότητα. Το σκοτάδι κρύβει πολλά μυστικά, όχι απαραίτητα σατανικά, αλλά σίγουρα απόκοσμα, για εκλεκτούς που μπορούν να κατανοήσουν τη δύναμη που κρύβουν. Ο Χαμός κάτι αγαπημένου και ο πόνος που αυτός προκαλεί επιφέρει την εσωστρέφεια και τη μοναξιά από επιλογή για ανασυγκρότηση. Τέτοιου είδους ζοφερά συναισθήματα εκφράζονται με σαγηνευτικό τρόπο που αποπλανεί, και μέσα από ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο θλίψη έρχεται η κάθαρση να γνωστοποιήσει ότι ο πόνος είναι η απόδειξη πως υπάρχει φως στην άκρη του tunnel και πως μόνο έπειτα από σκληρές δοκιμασίες θα το αντικρίσεις. Όταν τελειώσουν, όμως, θα έρθει η γαλήνη και θα νιώσεις την φύση να σε αγκαλιάζει.

Όλα τα παραπάνω συναισθήματα εκπέμπονται κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης των Insomnium. Κατακλύζεσαι από δάκρυα ξεσπάσματος και βιώνεις ξανά ό,τι σε έχει γονατίσει, μέσα από μελωδίες απόλυτα ταιριαστές. "The Primeval Dark", "While We Sleep", "Winter's Gate, Pt. 1", "Winter's Gate, Pt. 2", "Winter's Gate, Pt. 3", "Ephemeral", "The Promethean Song". Η ποιότητα και το feeling των τραγουδιών μεταφέρονται άρτια στην σκηνή, οι fans μαγεύονται, περνούν μια σειρά εσωτερικών δοκιμασιών, με αποτέλεσμα τελικά να εξαγνιστούν από την θλίψη. Είναι οι καλογραμμένοι στίχοι, ντυμένοι με εξαιρετικές συνθέσεις όμορφων, γλυκών και παράλληλα σκοτεινών και δυναμικών μελωδιών που απλώνονται στον χώρο και δημιουργούν μια τελετή εξαγνισμού. Αυτοί είναι οι λόγοι που διατηρούν φανατικό πυρήνα οπαδών, οι οποίοι τους ακολουθούν από τα πρώτα τους κιόλας βήματα. Προετοιμάσου λοιπόν να παρακολουθήσεις μια συναυλία που θα λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά.

Η Playfalse πρόκειται να διοργανώσει μια εξαίσια συναυλία, οπότε ακύρωσε το ραντεβού με τον ψυχαναλυτή διότι οι Insomnium θα σε γιατρέψουν... ή και όχι!

Genre:
Melodic Death Metal

Main:
In the Halls of Awaiting (2002)
Since the Day it All Came Down (2004)
Above the Weeping World (2006)
Across the Dark (2009)
One for Sorrow (2011)
Shadows of the Dying Sun (2014)
Winter's Gate (2016)

Current Lineup:
Niilo Sevänen (Bass, Vocals)
Markus Hirvonen (Drums)
Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)]
Markus Vanhala (Guitars)
Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Προπώληση) - 28 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville
ON-LINE: www.123tickets.gr - www.tickethouse.gr

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…