Skip to main content

Septicflesh: Embrace Your Fear


Η στιγμή της μυσταγωγίας έφτασε. Οι masters του Atmospheric/Symphonic Death Metal, Septicflesh, θα εμφανιστούν live το Σάββατο 12/02/18 στο Piraeus 117 Academy και μια ζοφερή ατμόσφαιρα θα κατακλύσει τον χώρο και τις ψυχές μας.

Το ότι οι Septicflesh είναι οι κυρίαρχοι του Atmospheric/Symphonic Death Metal επιβεβαιώνεται από τον πλούσιο ποιοτικά, αλλά και ποσοτικά κατάλογο τους. Το "Mystic Places of Dawn" (1994) είναι η δήλωση της μπάντας ότι πρόκειται να χτίσουν μια μυστικιστική αυτοκρατορία υπό το όνομα τους (9), το "Έσοπτρον" (1995) είναι μια εξαιρετική, σκοτεινή και ατμοσφαιρική δουλειά (9),  το "Ophidian Wheel" (1997) είναι ένα αριστούργημα (9), ενώ το απόκοσμο "A Fallen Temple" (1998) εκπέμπει μια gothic αίσθηση που μαγεύει (8). Τo "Revolution DNA" (1999) αναδεικνύει την εξέλιξη της μπάντας μουσικά και στιχουργικά (9), ενώ το "Sumerian Daemons" (2003) είναι ένα μαύρο διαμάντι (9). Μετά από ένα διάλειμμα, θα επανέλθουν με το εκρηκτικό "Communion" (2008), το οποίο είναι τρανταχτή απόδειξη ότι αποτελούν την επιτομή της σταθερότητας στην ποιοτική δουλειά (8). Το "The Great Mass" (2011) αφυπνίζει τους θεούς (8), ενώ το "Titan" (2014) είναι πρωτοκλασάτο (7). Το περσινό, εξαίσιο "Codex Omega" (2017) κόσμησε πολλές λίστες, όντας μεγαλειώδες, με μοναδικές ορχηστρικές μελωδίες που ξεχωρίζουν (9).

Φαντασία, Μυθολογία, Μυστικισμός, H.P. Lovecraft. Αυτή τη μοναδική αίσθηση που σου προσφέρει το μυστήριο της τέχνης του αποκρυφισμού, τη δύναμη ότι μπορείς να ελέγχεις τα πάντα και την πίστη που αποκτάς στον εαυτό σου και τη φύση γύρω σου, την βιώνεις μέσα από τις ζοφερές και παράλληλα δυναμικές μελωδίες τους. Γνωρίζεις κόσμους ονειρικούς (ή όχι), με μυστήρια πλάσματα και πολιτισμούς που σου εξάπτουν την φαντασία. Θεότητες και critters επηρεασμένα από τον ηγέτη αλλά και δημιουργό πολλών αυτών, H.P. Lovecraft. Πολλά συγκροτήματα τον έχουν οδηγό, λίγα όμως καταφέρνουν με το ρυθμό τους να ζωντανεύουν το όραμά του. Ιστορίες και μύθοι περιγράφονται με τέτοιον απόκρυφο και απόκοσμο τρόπο, που σε βυθίζουν και απορροφούν όπως το σκοτάδι.

Η ποιότητα των Septicflesh αντανακλάται και εκτός studio βέβαια. Live γίνεται μύηση στη μουσική τους και η μυσταγωγία ξεδιπλώνεται με μαεστρία στην σκηνή. ''War in Heaven'', ''Communion'', ''Pyramid God'', ''Prototype'', ''The Vampire from Nazareth'', ''Lovecraft's Death'', ''Anubis'', ''Prometheus''. Αυτή η ποιοτική studio δουλειά και η εξαιρετική εμφάνιση τους στην σκηνή αποτελεί άλλωστε και τον λόγο που fans ανά τον κόσμο τους ακολουθούν πιστά. Αν κάποιος δεν έχει τύχει να τους ακούσει, μόλις το κάνει θα γίνει αυτόματα ένας από αυτούς. Είναι η δομή του υλικού τους που σε καθηλώνει και σε ταξιδεύει σε μέρη ονειρικά, απ'όπου επιστρέφεις έχοντας διευρύνει τους μουσικούς, αλλά και πνευματικούς ορίζοντές σου. Οι κατάλληλες εικόνες ντυμένες με τις σωστές μελωδίες, ώστε να παρουσιάζεται πάντα μια άρτια οπτικοακουστική πανδαισία. Ετοιμάσου, λοιπόν, για ένα ταξίδι που θα σε μαγέψει. Η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη και η μουσική τους θα σε συντροφεύει σε κάθε σου βήμα.

Η Didi πρόκειται να οργανώσει μία εξαίσια συναυλία, από την άλλη οι Septicflesh θα παραδώσουν μαθήματα αποκρυφισμού επί σκηνής. Ετοιμάσου!

Genre:
Atmospheric/Symphonic Death Metal

Main:
Mystic Places of Dawn (1994)
Έσοπτρον (1995)
Ophidian Wheel (1997)
A Fallen Temple (1998)
Revolution DNA (1999)
Sumerian Daemons (2003)
Communion (2008)
The Great Mass (2011)
Titan (2014)
Codex Omega (2017)

Current Lineup:
Spiros Antoniou [Bass, Vocals (harsh)]
Christos Antoniou (Guitars, Keyboards, Orchestrations, Samples)
Sotiris Vayenas [Guitars, Vocals (clean), Lyrics, Keyboards]
Kerim "Krimh" Lechner (Drums)

Προπώληση εισιτηρίων:
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 10€
Στην τελευταία φάση της προπώλησης τα εισιτήρια κοστίζουν 12€

Ταμείο
Τα εισιτήρια κοστίζουν 14€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.tickethouse.gr

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…