Skip to main content

Septicflesh: Embrace Your Fear


Η στιγμή της μυσταγωγίας έφτασε. Οι masters του Atmospheric/Symphonic Death Metal, Septicflesh, θα εμφανιστούν live το Σάββατο 12/02/18 στο Piraeus 117 Academy και μια ζοφερή ατμόσφαιρα θα κατακλύσει τον χώρο και τις ψυχές μας.

Το ότι οι Septicflesh είναι οι κυρίαρχοι του Atmospheric/Symphonic Death Metal επιβεβαιώνεται από τον πλούσιο ποιοτικά, αλλά και ποσοτικά κατάλογο τους. Το "Mystic Places of Dawn" (1994) πρόκειται για τη δήλωση της μπάντας πως πρόκειται να χτίσουν μια μυστικιστική αυτοκρατορία υπό το όνομα τους (9), το "Έσοπτρον" (1995) είναι μια εξαιρετική, σκοτεινή και ατμοσφαιρική δουλειά (9),  το "Ophidian Wheel" (1997) ένα αριστούργημα (9), ενώ το απόκοσμο "A Fallen Temple" (1998) εκπέμπει μια gothic αίσθηση που μαγεύει (8). Τo "Revolution DNA" (1999) αναδεικνύει την εξέλιξη της μπάντας, μουσικά και στιχουργικά (9), ενώ το "Sumerian Daemons" (2003) είναι ένα μαύρο διαμάντι (9). Μετά από ένα διάλειμμα, θα επανέλθουν με το εκρηκτικό "Communion" (2008), το οποίο είναι τρανταχτή απόδειξη ότι αποτελούν την επιτομή της σταθερότητας στην ποιοτική δουλειά (8). Το "The Great Mass" (2011) αφυπνίζει τους θεούς (8), ενώ το "Titan" (2014) είναι πρωτοκλασάτο (7). Το περσινό, εξαίσιο "Codex Omega" (2017) κόσμησε πολλές λίστες, όντας μεγαλειώδες, με μοναδικές ορχηστρικές μελωδίες που ξεχωρίζουν (9).

Φαντασία, Μυθολογία, Μυστικισμός, H.P. Lovecraft. Αυτή τη μοναδική αίσθηση που σου προσφέρει το μυστήριο της τέχνης του αποκρυφισμού, τη δύναμη ότι μπορείς να ελέγχεις τα πάντα και την πίστη που αποκτάς στον εαυτό σου και τη φύση γύρω σου, τη βιώνεις μέσα από τις ζοφερές και παράλληλα δυναμικές μελωδίες τους. Γνωρίζεις κόσμους ονειρικούς (ή όχι), με μυστήρια πλάσματα και πολιτισμούς που σου εξάπτουν τη φαντασία. Θεότητες και critters επηρεασμένα από τον ηγέτη, αλλά και δημιουργό πολλών αυτών, H.P. Lovecraft. Πολλά συγκροτήματα τον έχουν οδηγό, λίγα όμως καταφέρνουν με το ρυθμό τους να ζωντανεύουν το όραμά του. Ιστορίες και μύθοι περιγράφονται με τέτοιο απόκρυφο και απόκοσμο τρόπο, που σε βυθίζουν και απορροφούν όπως το σκοτάδι.

Η ποιότητα των Septicflesh αντανακλάται και εκτός studio βέβαια. Live γίνεται μύηση στη μουσική τους και η μυσταγωγία ξεδιπλώνεται με μαεστρία στη σκηνή. ''War in Heaven'', ''Communion'', ''Pyramid God'', ''Prototype'', ''The Vampire from Nazareth'', ''Lovecraft's Death'', ''Anubis'', ''Prometheus''. Αυτή η ποιοτική δουλειά και η εξαιρετική εμφάνιση τους live, αποτελεί άλλωστε και τον λόγο που fans, ανά τον κόσμο, τους ακολουθούν πιστά. Αν κάποιος δεν έχει τύχει να τους ακούσει, μόλις το κάνει θα γίνει αυτόματα ένας από αυτούς. Είναι η δομή του υλικού τους που σε καθηλώνει και σε ταξιδεύει σε μέρη ονειρικά, απ'όπου επιστρέφεις έχοντας διευρύνει τους μουσικούς, αλλά και πνευματικούς ορίζοντές σου. Οι κατάλληλες εικόνες ντυμένες με τις σωστές μελωδίες, ώστε να παρουσιάζεται πάντα μια άρτια οπτικοακουστική πανδαισία. Ετοιμάσου, λοιπόν, για ένα ταξίδι που θα σε μαγέψει. Η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη και η μουσική τους θα σε συντροφεύει σε κάθε σου βήμα.

Η Didi πρόκειται να οργανώσει μία εξαίσια συναυλία, από την άλλη οι Septicflesh θα παραδώσουν μαθήματα αποκρυφισμού επί σκηνής. 




Genre:
Atmospheric/Symphonic Death Metal

Main:
Mystic Places of Dawn (1994)
Έσοπτρον (1995)
Ophidian Wheel (1997)
A Fallen Temple (1998)
Revolution DNA (1999)
Sumerian Daemons (2003)
Communion (2008)
The Great Mass (2011)
Titan (2014)
Codex Omega (2017)

Current Lineup:
Spiros Antoniou [Bass, Vocals (harsh)]
Christos Antoniou (Guitars, Keyboards, Orchestrations, Samples)
Sotiris Vayenas [Guitars, Vocals (clean), Lyrics, Keyboards]
Kerim "Krimh" Lechner (Drums)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"