Skip to main content

Therion: The World Will Burn


Όλα τα πλάσματα από κάθε παράλληλο, αρχαίο, φανταστικό ή μη κόσμο θα μαζευτούν να γιορτάσουν με μελωδίες που τα έχουν εξυμνήσει και έχουν γίνει αθάνατα μέσω αυτών. Αυτό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09/03/18 στο Piraeus 117 Academy με την εμφάνιση των Therion. The world will burn!

Αν μη τι άλλο οι Therion είναι οι ηγέτες του Symphonic/Operatic Metal. Γεμάτοι έμπνευση, διαθέτουν έναν πλούσιο δισκογραφικό κατάλογο που τους έχει διαμορφώσει την σημερινή τους εικόνα. Το "Beyond Sanctorum" (1992) είναι ωμό, σκοτεινό και εξαίσιο (9), το "Lepaca Kliffoth" (1995) είναι άκρως ποιητικό (9), ενώ το "Theli" (1996) είναι η πιο χαρακτηριστική στιγμή της μπάντας, κατατάσσοντας την πλέον στα σχήματα με χαρακτήρα, και μάλιστα ισχυρό (8). Το "Vovin" (1998) είναι ένα masterpiece, με εξαίσιες ορχηστρικές μουσικές και πολύ οccult theme φυσικά (9). Στο μοναδικό "Secret of the Runes" (2001) ζωντανεύουν οι κόσμοι της Σκανδιναβικής μυθολογίας μέσα σε ένα μαγευτικό concept (9), ενώ το "Lemuria" (2004) είναι δώρο προς την ανθρωπότητα (10). Την ίδια χρονιά στο "Serius B" (2004), κύριοι, έχουμε θέμα (10). Μας τίναξαν τα μυαλά στον αέρα. Εκεί που λες ότι έχουν κάνει το peak τους σαν μπάντα, φέτος θα τους παρακολουθήσουμε στην προώθηση του "Beloved Antichrist" (2018), μία Metal όπερα που αποτελείται από 3 CDs και, μάλιστα, με προοπτικές θεατρικής παρουσίασης. Αυτό ακούγεται πολλά υποσχόμενο και η προσμονή έχει ήδη κορυφωθεί.

Μυθολογία, Μυστικισμός, Αρχαίες θρησκείες. Η μπάντα σε βάζει στον κόσμο του αποκρυφισμού και σου δημιουργεί την ανάγκη για μύηση σε ό,τι μεταφυσικό και απόκοσμο υπάρχει. Πραγματεύονται θεότητες αρχαίων πολιτισμών και τις παρουσιάζουν με τον πιο ζοφερό τρόπο, μέσα από ανατριχιαστικά ορχηστρικά μέρη, παράλληλα με οπερετικά φωνητικά που τους δίνουν ζωή. Οι ονειρικοί κόσμοι που περιγράφουν, ζωντανεύουν μέσα από τη μουσική τους και τα πλάσματα που κατοικούν εκεί γίνονται η μόνη συντροφιά. Γίνεται μνεία και στη μυθολογία μακρινών πολιτισμών, προσφέροντας γνώση μέσα από τους στίχους με εξαίσιο τρόπο.

Εκτός από την εξαιρετική δουλειά στο studio, live είναι εκθαμβωτικοί, καθώς το θεατρικό τους στοιχείο είναι πολυ δυνατό στην σκηνή. "Theme of Antichrist", ''Son of the Sun'', "Din", "Bring Her Home", "Night Reborn", "Nifelheim (Dimmornas Värld)", ''Ginnungagap (The Black Hole) (Prologue)'', "Typhon", "Temple of New Jerusalem", "Wine of Aluqah", "Lemuria", "Cults of the Shadow", "The Khlysti Evangelist", "The Invincible", "Der Mitternachtslöwe", "Rise of Sodom and Gomorrah", "To Mega Therion". Σκοτεινό υλικό, μουσικά αλλά και στιχουργικά, θα παρουσιαστεί με τον μοναδικά φαντασμαγορικό τρόπο, σκορπίζοντας μια μυστηριακή ατμόσφαιρα που μόνο οι Therion  ξέρουν να δημιουργούν. Θα καθηλωθείς μπροστά στο δέος αυτής της ουτοπικής οπτικοακουστικής μυσταγωγίας που θα είσαι μάρτυρας και θα διευρύνεις τους μουσικούς, αλλά σε μεγάλο βαθμό και τους πνευματικούς σου ορίζοντες.

Η Playfalse πρόκειται να διοργανώσει μία εξαίσια συναυλία, μία πανδαισία που επιβάλλεται να γίνεις μέρος της. Ετοιμάσου για το ταξίδι.

Genre:
Symphonic/Operatic Metal

Main:
Of Darkness.... (1991)
Beyond Sanctorum (1992)
Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas (1993)
Lepaca Kliffoth (1995)
Theli (1996)
A'arab Zaraq - Lucid Dreaming (1997)
Vovin (1998)
Crowning of Atlantis (1999)
Deggial (2000)
Secret of the Runes (2001)
Lemuria (2004)
Sirius B (2004)
Gothic Kabbalah (2007)
Sitra Ahra (2010)
Les Fleurs du Mal (2012)
Beloved Antichrist (2018)

Current Lineup
Christofer Johnsson [Guitars (rhythm), Vocals, Bass, Keyboards, Grand piano, Hammond organ, Percussion, Programming]
Sami Karppinen (Drums)
Nalle Påhlsson (Bass)
Thomas Vikström (Vocals, Flute)
Christian Vidal [Guitars (lead)]
Lori Lewis (Vocals)
Ώρα έναρξης: 19:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 30 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville - Δίκτυο καταστημάτων Γερμανός / Καταστήματα Cosmote σε όλη την Ελλάδα
ON-LINE: www.123tickets.gr
 - www.tickethouse.gr

 - www.ticketmaster.gr

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…