Skip to main content

Dark Tranquillity / Equilibrium / 5Rand @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 22/04/18



Θέληση για επικράτηση απέναντι σε οτιδήποτε φέρει η ζωή. Ανάγκη για διείσδυση στα μύχια της ψυχής. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Equilibrium. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Dark Tranquillity. Κυριακή 22/04/18 και στο Piraeus 117 Academy έχει μαζευτεί κόσμος από νωρίς. Στις 19:10 ανοίγουν οι πόρτες. In Windeseile fliegen wir zum Horizont. In a forward momentum race.

Στις 19:30 ανεβαίνουν στην σκηνή οι 5Rand, Melodic Death/Groove Metal μπάντα, η οποία, στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει τα ''Erase'', ''The True Death Show'', ''Paint of Pain'', ''Fuck - Simile'', ''Preacher of Lies'' και ''Cordyceps''. Διαθέτουν τεχνική κατάρτιση, μέτριο ήχο, cheesy μέχρι αηδίας επικοινωνία με το αριθμητικά μικρό κοινό και άκρως γραφική σκηνική παρουσία- η Julia Elenoir (Vocals) σου θυμίζει εκείνη την τσαμπουκαλού γκόμενα από το Γυμνάσιο που το παίζει επανάσταση κι'έτσι, είναι πρόεδρος δεκαπενταμελούς, κάνει 3η φορά την ίδια τάξη, γενικά είναι η γυναίκα ανάμεσα στα κοριτσάκια. Η διαφορά όμως είναι ότι με εκείνη παίζει και μια τίμια κατάληψη. Εδώ ναι μεν κάνεις οφθαλμόλουτρο, Μονεμβασιά όμως δεν πας ούτε ημερήσια. Αλήθεια, τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή;















Η ώρα είναι 21:00 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Epic Folk Metal masters, Equilibrium. Φαντασία, Ζωή, Προσωπικά θέματα. Στο πεδίο μάχης άπαντες αποτελούμε ''Prey''- ''Heimat'', ΡΕ! Στο ''Waldschrein'' σείεται η γη κάτω από τα πόδια μας, ο πόλεμος αφήνει πίσω του ''Verbannte Erde'', ο κακός χαμός στο ''Blut im Auge''. Το ''Dämmerung'' ζωγραφίζει τον ουρανό και η ώρα του τελευταίου ταξιδιού πλησιάζει, το ''Unbesiegt'' αποτελεί στάση ζωής. Ο εγωισμός του ισχυρού οδηγεί στην τρέλα, μια τρέλα ικανή να φέρει την ''Apokalypse'' ακόμη και στον ίδιο του τον τόπο και καμία δοκιμασία δεν μας σταματά, γιατί είμαστε ''Born to Be Epic''. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο-κρύσταλλο, συνεχή και άκρως θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο κοινό και majestic, take-no-prisoners σκηνική παρουσία- Robse (Vocals), μορφάρα. Wir sind unbesiegt.

Setlist
Prey
Heimat
Waldschrein
Verbannte Erde
Blut im Auge
Dämmerung
Unbesiegt
Apokalypse
Born to Be Epic

















Η ώρα είναι 22:30 και στην σκηνή εμφανίζονται οι ηγέτες του Melodic Death Metal, Dark Tranquillity. Θάνατος, Αναμνήσεις, Απελπισία, Θεωρία του χάους. Ο χρόνος βρίσκεται απέναντί μας και είμαστε ''Encircled'' από τους προσωπικούς μας δαίμονες, ''Monochromatic Stains'', πουτάνα όλα, μέσα στο σκοτάδι, οι ''Clearing Skies'' αποτελούν την αχτίδα φωτός. Ο κακός χαμός στο ''The Treason Wall'' και το ''The Science of Noise'' είναι ο Απόλυτος οδηγός μουσικής δημιουργίας. Σε έναν ''Forward Momentum'' αγώνα δρόμου απέναντι στον χρόνο, αυτό που αφήνουμε πίσω είναι το ίδιο το παρελθόν- ''The Mundane and the Magic'', ΡΕ! Στο ''Final Resistance'' γίνεται το σώσε, το ''Atoma'' αποτελεί αρμονική στάση ζωής και πρέπει να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα μύχια της ψυχής σου, ειδάλλως μετά τίποτα δεν σταματάει τη ''Force of Hand''. ''Icipher'', οι άνθρωποι ζουν μέσα σε έναν φόβο και, προκειμένου αυτός να κατευνάζεται, δεν τολμούν να βγαίνουν από το προστατευτικό κέλυφός τους. Παράτα αυτήν τη νεκρή πόλη, αυτόν τον ''Terminus (Where Death Is Most Alive)'', και το ανθρώπινο είδος εξαλείφεται ολοκληρωτικά ''Inside the Particle Storm''. Το ''The Wonders at Your Feet'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α, ''When the World Screams'' η απάντησή μας είναι η σιωπή, η αιώνια σύγκρουση των αντίθετων θέτει τον κόσμο σε κίνηση και ''ThereIn'' βρίσκεται η ομορφιά. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- η έμφυτη τάση του ατόμου να ανακατασκευάζει τις αναμνήσεις του, δημιουργώντας το ιδανικό για το ίδιο παρελθόν, δημιουργεί μια αναξιόπιστη ''State of Trust'', με το να είσαι ''Lost to Apathy'' αποκόπτεσαι από την πραγματικότητα και το ''Misery's Crown'' το φορά αυτό το ένα άτομο που σου διαλύει την ζωή. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά τεράστιο κοινό και majestic, jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Anders Jivarp (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Martin Brändström (Keyboards, Programming, Electronics) μαγεύει άπαντες, ενώ ο Mikael Stanne (Guitars, Vocals) είναι μορφάρα. These are the wonders at your feet.

Setlist
Encircled
Monochromatic Stains
Clearing Skies
The Treason Wall
The Science of Noise
Forward Momentum
The Mundane and the Magic
Final Resistance
Atoma
Force of Hand
Icipher
Terminus (Where Death Is Most Alive)
Inside the Particle Storm
The Wonders at Your Feet
When the World Screams
ThereIn

State of Trust

Lost to Apathy
Misery's Crown















Η Playfalse διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Equilibrium, σε 1 ώρα και με 9 κομμάτια, μας σφυρηλάτησαν ψυχικά και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Epic Folk Metal και οι Dark Tranquillity, σε 1 ώρα και 45 λεπτά και με 19 κομμάτια, εξάγνισαν τις ψυχές μας και επιβεβαίωσαν πως είναι οι σκοτεινοί βασιλείς του Melodic Death Metal. Born to be epic. Hold your head up high.

(Photo credits: Cristina Alossi)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"