Skip to main content

Dark Tranquillity, Equilibrium, 5Rand @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 22/04/18Θέληση για επικράτηση απέναντι σε οτιδήποτε φέρει η ζωή. Ανάγκη για διείσδυση στα μύχια της ψυχής. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Equilibrium. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Dark Tranquillity. Κυριακή 22/04/18 και στο Piraeus 117 Academy έχει μαζευτεί κόσμος από νωρίς. Στις 19:10 ανοίγουν οι πόρτες. In Windeseile fliegen wir zum Horizont. In a forward momentum race.

Στις 19:30 ανεβαίνουν στην σκηνή οι 5Rand, Melodic Death/Groove Metal μπάντα, η οποία, στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει τα ''Erase'', ''The True Death Show'', ''Paint of Pain'', ''Fuck - Simile'', ''Preacher of Lies'' και ''Cordyceps''. Διαθέτουν τεχνική κατάρτιση, μέτριο ήχο, cheesy μέχρι αηδίας επικοινωνία με το αριθμητικά μικρό κοινό και άκρως γραφική σκηνική παρουσία- η Julia Elenoir (Vocals) σου θυμίζει εκείνη την τσαμπουκαλού γκόμενα από το Γυμνάσιο που το παίζει επανάσταση κι'έτσι, είναι πρόεδρος δεκαπενταμελούς, κάνει 3η φορά την ίδια τάξη, γενικά είναι η γυναίκα ανάμεσα στα κοριτσάκια. Η διαφορά όμως είναι ότι με εκείνη παίζει και μια τίμια κατάληψη. Εδώ ναι μεν κάνεις οφθαλμόλουτρο,  Μονεμβασιά όμως δεν πας ούτε ημερήσια. Αλήθεια, τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή;Η ώρα είναι 21:00 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Epic Folk Metal masters, Equilibrium. Φαντασία, Ζωή, Προσωπικά θέματα. Στο πεδίο μάχης άπαντες αποτελούμε ''Prey''- ''Heimat'', ΡΕ! Στο ''Waldschrein'' σείεται η γη κάτω από τα πόδια μας, ο πόλεμος αφήνει πίσω του ''Verbannte Erde'', ο κακός χαμός στο ''Blut im Auge''. Το ''Dämmerung'' ζωγραφίζει τον ουρανό και η ώρα του τελευταίου ταξιδιού πλησιάζει, το ''Unbesiegt'' αποτελεί στάση ζωής. Ο εγωισμός του ισχυρού οδηγεί στην τρέλα, μια τρέλα ικανή να φέρει την ''Apokalypse'' ακόμη και στον ίδιο του τον τόπο και καμία δοκιμασία δεν μας σταματά, γιατί είμαστε ''Born to Be Epic''. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο-κρύσταλλο, συνεχή και άκρως θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο κοινό και majestic, take-no-prisoners σκηνική παρουσία- Robse (Vocals), μορφάρα. Wir sind unbesiegt.

Setlist
Prey
Heimat
Waldschrein
Verbannte Erde
Blut im Auge
Dämmerung
Unbesiegt
Apokalypse
Born to Be Epic

Η ώρα είναι 22:30 και στην σκηνή εμφανίζονται οι ηγέτες του Melodic Death Metal, Dark Tranquillity. Θάνατος, Αναμνήσεις, Απελπισία, Θεωρία του χάους. Ο χρόνος βρίσκεται απέναντί μας και είμαστε ''Encircled'' από τους προσωπικούς μας δαίμονες, ''Monochromatic Stains'', πουτάνα όλα, μέσα στο σκοτάδι, οι ''Clearing Skies'' αποτελούν την αχτίδα φωτός. Ο κακός χαμός στο ''The Treason Wall'' και το ''The Science of Noise'' είναι ο Απόλυτος οδηγός μουσικής δημιουργίας. Σε έναν ''Forward Momentum'' αγώνα δρόμου απέναντι στον χρόνο, αυτό που αφήνουμε πίσω είναι το ίδιο το παρελθόν- ''The Mundane and the Magic'', ΡΕ! Στο ''Final Resistance'' γίνεται το σώσε, το ''Atoma'' αποτελεί αρμονική στάση ζωής και πρέπει να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα μύχια της ψυχής σου, ειδάλλως μετά τίποτα δεν σταματάει τη ''Force of Hand''. ''Icipher'', οι άνθρωποι ζουν μέσα σε έναν φόβο και, προκειμένου αυτός να κατευνάζεται, δεν τολμούν να βγαίνουν από το προστατευτικό κέλυφός τους. Παράτα αυτήν τη νεκρή πόλη, αυτόν τον ''Terminus (Where Death Is Most Alive)'', και το ανθρώπινο είδος εξαλείφεται ολοκληρωτικά ''Inside the Particle Storm''. Το ''The Wonders at Your Feet'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α, ''When the World Screams'' η απάντησή μας είναι η σιωπή, η αιώνια σύγκρουση των αντίθετων θέτει τον κόσμο σε κίνηση και ''ThereIn'' βρίσκεται η ομορφιά. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- η έμφυτη τάση του ατόμου να ανακατασκευάζει τις αναμνήσεις του, δημιουργώντας το ιδανικό για το ίδιο παρελθόν, δημιουργεί μια αναξιόπιστη ''State of Trust'', με το να είσαι ''Lost to Apathy'' αποκόπτεσαι από την πραγματικότητα και το ''Misery's Crown'' το φορά αυτό το ένα άτομο που σου διαλύει την ζωή. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά τεράστιο κοινό και majestic, jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Anders Jivarp (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Martin Brändström (Keyboards, Programming, Electronics) μαγεύει άπαντες, ενώ ο Mikael Stanne (Guitars, Vocals) είναι μορφάρα. These are the wonders at your feet.

Setlist
Encircled
Monochromatic Stains
Clearing Skies
The Treason Wall
The Science of Noise
Forward Momentum
The Mundane and the Magic
Final Resistance
Atoma
Force of Hand
Icipher
Terminus (Where Death Is Most Alive)
Inside the Particle Storm
The Wonders at Your Feet
When the World Screams
ThereIn

State of Trust

Lost to Apathy
Misery's CrownΗ Playfalse διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Equilibrium, σε 1 ώρα και με 9 κομμάτια, μας σφυρηλάτησαν ψυχικά και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Epic Folk Metal και οι Dark Tranquillity, σε 1 ώρα και 45 λεπτά και με 19 κομμάτια, εξάγνισαν τις ψυχές μας και επιβεβαίωσαν πως είναι οι σκοτεινοί βασιλείς του Melodic Death Metal. Born to be epic. Hold your head up high.

(Photo credits: Cristina Alossi)

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…