Skip to main content

Dark Tranquillity: These Are the Wonders at Our Feet


Οι προάγγελοι του Melodic Death Metal, Dark Tranquillity, θα γεννήσουν το χάος την Κυριακή 22/05/18 στο Piraeus 117 Academy. Θα γκρεμίσουν τα τοίχοι που έχουν σηκώσει και θα επιφέρουν στο τέλος ψυχική κάθαρση.

Πλούσιος δισκογραφικός κατάλογος, ποιοτικά και ποσοτικά, καθώς κυκλοφορούν ανελλιπώς εξαίσιες δουλείες. Πρωτοπόροι στο είδος τους ξεκινούν με ένα εξαιρετικό "Skydancer" (1993) που ξεχωρίζει. Κυκλοφορία που ανέδειξε τη μελωδία και απέδειξε ότι ο ακραίος ήχος μπορεί να εκφραστεί και με αυτό το τρόπο (8). Είναι classic πλέον και άνοιξε τις πόρτες σε πολλά συγκροτήματα να εκφραστούν με τον ίδιο τρόπο. Στο "The Gallery" (1995) υπάρχει ο τέλειος συνδυασμός μελωδίας και brutallity με όμορφα και ισορροπημένα τραγούδια που συνοδεύονται από catchy riffs. Άλλο ένα κλασσικό album από τη μπάντα και ακόμα είναι η αρχή (8). Ακολουθεί το "The Minds I" (1997), με μια πιο progressive και gothic ατμόσφαιρα αλλά παράλληλα με πολύ δυνατά φωνητικά και κιθαριστικά σημεία (7). "Projector" (1999), και μιλάμε για γνήσιο Melodic Death Metal to the core. Θαυμάσιοι πειραματισμοί, που δημιουργούν ένα εξαίσιο αποτέλεσμα (8). Στο "Haven" (2000) υπάρχουν ποικίλες απόψεις καθώς η μουσική εξέλιξη της μπάντας διχάζει. Έχει τις στιγμές του όμως και πρόκειται για μια τίμια κυκλοφορία (7). Το "Damage Done" (2002) είναι απολαυστικότατο από την αρχή μέχρι το τέλος, μια κυκλοφορία straight forward που άνετα το ακούς μονομιάς (9). Για το "Character" (2005) δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, μια σοβαρή δουλειά με την σφραγίδα του συγκροτήματος, ότι ακριβώς αναμενόταν (8). Το "Fiction" συνεχίζει το κάλο σερί, με δυναμικές μελωδίες από πλήκτρα και κάποια electro effects που δίνουν μία πιο ζοφερή ατμόσφαιρα που τους αναβαθμίζει (8). Συνέχεια στο "We Are the Void" (2010) το οποίο χρειάζεται κάποιο χρόνο για να εκτιμηθεί, τίμιο, αλλά μέχρι εκεί (7). Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί στο "Construct" (2013), βαδίζοντας σε λίγο πιο σκοτεινά μονοπάτια, με εμφανή όμως σημάδια εξέλιξης (6). Το τελευταίο τους δημιούργημα "Atoma" (2016), είναι μια μίξη από δυνατά riffs, μελωδικά keyboards, και εμπνευσμένα solos. Έχει μια φρέσκια αίσθηση, κάτι που θα εκπέμψει και στη σκηνή κατά τη προώθηση του (7).

Θάνατος. Αναμνήσεις. Απογοήτευση. Θεωρία του Χάους. Η απώλεια δημιουργεί την αίσθηση της ματαίωσης. Απομονωμένος, προσπαθείς να συγκροτήσεις τις σκέψεις σου, να ξεχωρίσεις τι αξίζει, αλλά η θλίψη δεν σε αφήνει, και παλεύεις να βρεις μια ακτίνα ελπίδας, μα πάλι ξεπέφτεις, με πείσμα σηκώνεσαι ξανά και νιώθεις πιο δυνατός από πριν...μέχρι την επόμενη απογοήτευση...Η λούπα αυτή βρίσκεται συνέχεια μέσα στη ζωή, και εκεί σκέφτεσαι: εάν δεν έλεγα αυτό η δεν έκανα εκείνο τι θα γινόταν? Ίσως ήταν καλύτερα? και το φαινόμενο αυτό μας δημιουργεί μεγαλύτερες αμφιβολίες για τις αποφάσεις μας και κατά επέκταση για τον ίδιο μας τον εαυτό. Πέρα από τις δυνατές μελωδίες των Dark Tranquillity, συναισθήματα όπως τα παραπάνω θα λειτουργήσουν εξαγνιστικά και καθαρτικά για την ψυχή.

Το τελετουργικό για τον καθαρισμό της ψυχής θα γίνει καθώς είναι στη σκηνή και εκτελούν τραγούδια όπως: "Monochromatic Stains", "Clearing Skies", "The Treason Wall", "The Science of Noise", "Forward Momentum", "Final Resistance", "Atoma", "The Lesser Faith", "Terminus (Where Death Is Most Alive)", "The Wonders at Your Feet", "ThereIn", "Icipher", "Misery's Crown"Η συναισθηματική αποφόρτιση θα ολοκληρωθεί και οι fans θα κατανοήσουν για πιο λόγο τους ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι μόνο ότι είναι καινοτόμοι, εξελίχθηκαν αλλά δεν παρέκκλιναν μουσικά, είναι δυναμικοί live και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στη σκηνή, έχουν θερμότατη επικοινωνία με το κοινό, αλλά όλα αυτά μαζί με την συνεχή παρουσία τους, δισκογραφικά και συναυλιακά, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανταμειφθεί με την παρουσία σου. Ετοιμάσου λοιπόν για την συναισθηματική αποφόρτιση. Όπλο ισχυρό για να ανταπεξέλθεις στη βρωμερή καθημερινότητα.


Η Playfalse επιστρέφει με μια εξαιρετική συναυλία.Prepare!

Genre:
Melodic Death Metal

Main:
Skydancer (1993)
The Gallery (1995)
The Mind's I (1997)
Projector (1999)
Haven (2000)
Damage Done (2002)
Character (2005)
Fiction (2007)
We Are the Void (2010)
Construct (2013)
Atoma (2016)

Current Lineup:
Anders Jivarp (Drums)
Niklas Sundin (Guitars
Mikael Stanne (Guitars,Vocals)
Martin Brändström (Keyboards, Programming, Electronics)
Anders Iwers (Bass)
 
Ώρα έναρξης: 19:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 30 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville - Dazzled (Αγίου Βασιλείου 7, Περιστέρι) - Δίκτυο καταστημάτων Γερμανός / Καταστήματα Cosmote σε όλη την Ελλάδα
ON-LINE: www.123tickets.gr
 - www.tickethouse.gr
 - www.ticketmaster.gr

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…