Skip to main content

Dark Tranquillity: These Are the Wonders at Our Feet


Οι προάγγελοι του Melodic Death Metal, Dark Tranquillity, θα γεννήσουν το χάος την Κυριακή 22/05/18 στο Piraeus 117 Academy. Θα γκρεμίσουν τα τοίχοι που έχουν σηκώσει και θα επιφέρουν στο τέλος ψυχική κάθαρση.

Πλούσιος δισκογραφικός κατάλογος, ποιοτικά και ποσοτικά, καθώς κυκλοφορούν ανελλιπώς εξαίσιες δουλείες. Πρωτοπόροι στο Genre, ξεκινούν με ένα εξαιρετικό "Skydancer" (1993) που ξεχωρίζει. Κυκλοφορία που ανέδειξε τη μελωδία και απέδειξε ότι ο ακραίος ήχος μπορεί να εκφραστεί και με αυτό το τρόπο (8). Είναι classic πλέον και άνοιξε τις πόρτες σε πολλές μπάντες να εκφραστούν με τον ίδιο τρόπο. Στο "The Gallery" (1995) υπάρχει ο τέλειος συνδυασμός μελωδίας και brutallity με όμορφα και ισορροπημένα κομμάτια που συνοδεύονται από catchy riffs. Άλλο ένα κλασσικό album, και ακόμα είναι η αρχή (8). Ακολουθεί το "The Minds I" (1997), με μια πιο progressive και gothic ατμόσφαιρα αλλά παράλληλα με πολύ δυνατά Vocals και κιθαριστικά σημεία (7). "Projector" (1999), και μιλάμε για γνήσιο Melodic Death Metal to the core. Θαυμάσιοι πειραματισμοί, που δημιουργούν ένα εξαίσιο αποτέλεσμα (8). Στο "Haven" (2000) υπάρχουν ποικίλες απόψεις καθώς η μουσική εξέλιξη της μπάντας διχάζει. Έχει τις στιγμές του όμως και πρόκειται για μια τίμια κυκλοφορία (7). Το "Damage Done" (2002) είναι απολαυστικότατο από την αρχή μέχρι το τέλος, μια κυκλοφορία straight forward που άνετα το ακούς μονομιάς (9). Για το "Character" (2005) δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, μια σοβαρή δουλειά με την σφραγίδα της μπάντας, ότι ακριβώς αναμενόταν (8). Το "Fiction" (2007) συνεχίζει το κάλο σερί, με δυναμικές μελωδίες από Keyboards και κάποια electro effects που δίνουν μία πιο ζοφερή ατμόσφαιρα που τους αναβαθμίζει (8). Συνέχεια στο "We Are the Void" (2010) το οποίο χρειάζεται κάποιο χρόνο για να εκτιμηθεί, τίμιο, αλλά μέχρι εκεί (7). Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί στο "Construct" (2013), βαδίζοντας σε λίγο πιο σκοτεινά μονοπάτια, με εμφανή όμως σημάδια εξέλιξης (6). Το τελευταίο τους δημιούργημα "Atoma" (2016), είναι μια μίξη από δυνατά riffs, μελωδικά Keyboards, και εμπνευσμένα solos. Έχει μια φρέσκια αίσθηση, κάτι που θα εκπέμψει και στη σκηνή κατά τη προώθηση του (7).

Θάνατος. Αναμνήσεις. Απογοήτευση. Θεωρία του Χάους. Η απώλεια δημιουργεί την αίσθηση της ματαίωσης. Απομονωμένος, προσπαθείς να συγκροτήσεις τις σκέψεις σου, να ξεχωρίσεις τι αξίζει, αλλά η θλίψη δεν σε αφήνει, και παλεύεις να βρεις μια ακτίνα ελπίδας, μα πάλι ξεπέφτεις, με πείσμα σηκώνεσαι ξανά και νιώθεις πιο δυνατός από πριν...μέχρι την επόμενη απογοήτευση...Η λούπα αυτή βρίσκεται συνέχεια μέσα στη ζωή, και εκεί σκέφτεσαι: εάν δεν έλεγα αυτό η δεν έκανα εκείνο τι θα γινόταν; Ίσως ήταν καλύτερα? και το φαινόμενο αυτό μας δημιουργεί μεγαλύτερες αμφιβολίες για τις αποφάσεις μας και κατά επέκταση για τον ίδιο μας τον εαυτό. Πέρα από τις δυνατές μελωδίες των Dark Tranquillity, συναισθήματα όπως τα παραπάνω θα λειτουργήσουν εξαγνιστικά και καθαρτικά για την ψυχή.

Το τελετουργικό για τον καθαρισμό της ψυχής θα γίνει καθώς είναι στη σκηνή και εκτελούν κομμάτια όπως: "Monochromatic Stains", "Clearing Skies", "The Treason Wall", "The Science of Noise", "Forward Momentum", "Final Resistance", "Atoma", "The Lesser Faith", "Terminus (Where Death Is Most Alive)", "The Wonders at Your Feet", "ThereIn", "Icipher", "Misery's Crown"Η συναισθηματική αποφόρτιση θα ολοκληρωθεί και οι fans θα κατανοήσουν για πιο λόγο τους ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι μόνο ότι είναι καινοτόμοι, εξελίχθηκαν αλλά δεν παρέκκλιναν μουσικά, είναι δυναμικοί live και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στη σκηνή, έχουν θερμότατη επικοινωνία με το κοινό, αλλά όλα αυτά μαζί με την συνεχή παρουσία τους, δισκογραφικά και συναυλιακά, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανταμειφθεί με την παρουσία σου. Ετοιμάσου λοιπόν για την συναισθηματική αποφόρτιση. Όπλο ισχυρό για να ανταπεξέλθεις στη βρωμερή καθημερινότητα.

Η Playfalse επιστρέφει με μια εξαιρετική συναυλία. Prepare!


Genre:
Melodic Death Metal

Main:
Skydancer (1993)
The Gallery (1995)
The Mind's I (1997)
Projector (1999)
Haven (2000)
Damage Done (2002)
Character (2005)
Fiction (2007)
We Are the Void (2010)
Construct (2013)
Atoma (2016)

Current Lineup:
Anders Jivarp (Drums)
Niklas Sundin (Guitars
Mikael Stanne (Guitars,Vocals)
Martin Brändström (Keyboards, Programming, Electronics)
Anders Iwers (Bass)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"