Skip to main content

Equilibrium: This Will Be Our Day of Change
Πριν ο Fenrir καταπιεί το φεγγάρι και τον ήλιο και η ζωή τελικά χαθεί, οι masters του Epic Folk Metal, Equilibrium θα εμφανιστούν στο Piraeus 117 Academy την Κυριακή 22/05/18. Θεότητες της φύσης, αερικά και critters θα τραγουδήσουν μελωδίες που θα συναρπάσουν τους ακροατές.

Από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκαν στον χώρο, δημιούργησαν αίσθηση με μια μαγευτική κυκλοφορία. Το "Turis Fratyr" (2005) είναι διαμάντι και μεταφέρει εξαίσια τις ιστορίες των παλαιών καιρών, μαζι με τον λαϊκό τρόπο ζωής και σκέψης. Κατά την ακρόαση του δεν βρίσκεσαι πλέον στον πλανήτη Γη αλλά κάπου αλλού, είναι παράλληλο σύμπαν? είναι η κοίλη Γη? Ο,τι σε ευχαριστεί (9). Το "Sagas" (2008) διατηρεί όλα τα κλασικά folk στοιχεία αλλά με επικά ορχηστρικά σημεία καθώς και δυνατά κιθαριστικά μερη που κάνουν τη διαφορά. Είναι ο ιδιαίτερος συνδυασμός αυτών που δημιουργούν τον χαρακτηριστικό ήχο τους. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι αυστηρά η γερμανική όπως και στο προηγούμενο album, ένα στοιχείο που δίνει μια πιο εξωτική αισθητική (9). "Rekreatur" (2010) και ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον δημιούργημα είναι γεγονός. Γνωρίζουν πως να μεταφέρουν στον ακροατή εικόνες φτιαγμένες από μουσικές και αυτό διευκολύνει το ταξίδι. Υπάρχουν κάποια cheesy στοιχεία αλλά και πάλι κερδίζουν το στοίχημα στο ρίσκο να τα τοποθετήσουν (8). Στο "Erdentempel" (2014) διακρίνεται μια πιο ελαφριά ατμόσφαιρα με κάποιους πειραματισμούς εδώ και εκεί αλλά η συνταγή που αγαπάει το κοινό τους είναι η ίδια, γνήσιο Epic Folk Metal ολκής. Μπορεί να μην θεωρείται αρκετά βαθυστόχαστο αλλά μεταξύ μας είναι στιγμές που απλά θες να ακούσεις  μελωδίες και να σκέφτεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο event για το Octoberfest. (8). Το τελευταίο τους δημιούργημα "Armageddon" (2016), αποτελείται από νέες μουσικές και στιχουργικές ιδέες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρεκκλίνουν από τη μοναδική ταυτότητα τους. Οι συνεχείς αλλαγές στο lineup έχουν λειτουργήσει θετικά καθώς υπάρχει μια αέναη φρεσκάδα. Ο αγγλικός στίχος κάνει την εμφάνιση του κάτι που βοηθάει φυσικά στο sing along και όλο αποτέλεσμα είναι αξιέπαινο (8). Αν και διατηρούν ποιοτικότατη δισκογραφία, το peek τους δεν το έχουν κάνει ακόμα. Τα καλύτερα έπονται.

Γερμανικη/Νορβηγική μυθολογία. ΦαντασίαΖωή. Προσωπικά ζητήματα. Θεότητες του βορρά, πλάσματα και ιστορίες των αρχαίων καιρών αρέσκονται από πολλά συγκροτήματα, όπως και από τους ακροατές. Μυθικές η όχι οι ιστορίες τους, είναι επηρεασμένες από καθημερινές καταστάσεις και θίγουν ποικίλα θέματα που απασχολούν, πάντα μέσα από ένα παγανιστικό πρίσμα. Οι προβληματισμοί που έχει το ανθρώπινο γένος είναι πανομοιότυπες των θεών. Παιχνίδια εξουσίας, ίντριγκες, έρωτες αλλά και και πιο ανάλαφρες καταστάσεις διηγούνται οι Equilibrium με τον μοναδικό τους ήχο που φαντάζει να έρχεται από τα βουνά και τα δάση της Valhalla. Το ελληνικό έδαφος είναι πρόσφορο σε τέτοιους ήχους και οι σπόροι τους θα δημιουργήσουν πολύ γερές ρίζες.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους θα μεταφερθείς σε μια άλλη διάσταση, και μία μυστηριακή ατμόσφαιρα θα δημιουργηθεί υπό τον ήχο των: "Heimwärts", "Heimat", "Waldschrein", "Unbesiegt", "Blut im Auge", "Die Weide und der Fluß", "Unbesiegt", ''Freiflug'', "Zum Horisont"Η δυναμική τους θα εκτοξεύσει την θετική ενέργεια, που θα κατακλύσει το χώρο και η γοητευτική διάθεση θα αυξηθεί κατακόρυφα. Πλάσματα άλλων κόσμων θα χορέψουν δίπλα σου, αερικά  θα πετάνε από πάνω και όμορφα, σπάνια λουλούδια θα στολίσουν τον χώρο. Χρυσόσκονες θα πέσουν από ψηλά και η μαγεία θα κυκλοφορεί ελεύθερη. Ο 21ος αιώνας ανέδειξε αξιόλογα σχήματα που ξεχώρισαν και οι Equilibrium είναι μέσα σε αυτά. Συνδυάζουν άρτια τα χαρακτηριστικά στοιχεία τους, απλώνονται συνεχώς στο χάρτη και οι ακόλουθοι τους ολοένα και αυξάνονται. Για σένα λοιπόν που δεν βολεύεσαι στην καθιερωμένη γνώση και μουσική, αυτή η συναυλία είναι απόλυτα ταιριαστή.

Η Playfalse θα δημιουργήσει έναν μυσταγωγικό χορό. Join us!

Genre:
Epic Folk Metal

Main:
Turis Fratyr (2005)
Sagas (2008)
Rekreatur (2010)
Erdentempel (2014)
Armageddon (2016)

Current Lineup:

René (Guitars, Keyboards)
Hati (Drums)
Robse (Vocals)
Dom [Guitars (lead)]
Makki (Bass)
Ώρα έναρξης: 19:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 30 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville - Dazzled (Αγίου Βασιλείου 7, Περιστέρι) - Δίκτυο καταστημάτων Γερμανός / Καταστήματα Cosmote σε όλη την Ελλάδα
ON-LINE: www.123tickets.gr
 - www.tickethouse.gr
 - www.ticketmaster.gr

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…