Skip to main content

Aura Noir, Abyssus @ Temple, Παρασκευή 04/05/18Η γη τρέμει, ένα ρήγμα ανοίγει και μαύρος καπνός με άρωμα από θειάφι αναδύεται. Παρασκευή 04/05/18 και είναι πρώτη φορά που παρακολουθώ τους Aura Noir ζωντανά. Οι πόρτες του Temple ανοίγουν στις 21:00, ο κόσμος αρκετός και η επίκληση στις σκοτεινές δυνάμεις είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

Στις 22:00 ανεβαίνουν στη σκηνή οι Abyssus. Η μπάντα έχει στη διάθεσή της 45 λεπτά για να παρουσιάσει το υλικό της από τα οποία ξεχώρισαν τα:"Accross the Fields of Death", "Enthrone the Insane", "Summon the Dead", "Sacrifice", "Unleash the Storm", "Visions of Eternal Pain", "Revenge", "Into the Abyss" και "Those of the Unholy". Ωμό και αγνό Death Metal to the core με άκρως επαναστατικές διαθέσεις, δυναμικές συνθέσεις και πολύ νεύρο. Διαθέτουν την τεχνική αρτιότητα που απαιτείται, ο ήχος είναι αρκετά καλός, αλλά λίγο δυνατός, και η σκηνική παρουσία είναι αλήτικη, όπως αρμόζει. Η επικοινωνία με το κοινό θέλει λίγη δουλειά, γιατί οποίος δεν γνωρίζει το υλικό καλό είναι να προλογίζεται κάτι επιπλέον γι'αυτό. Προσεγμένη εικόνα, δείχνει ότι κοιτάνε τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Έχουν κάποιους δικούς τους fans, αλλά σίγουρα κέρδισαν ακόμα περισσότερους λάτρεις του είδους. Παρουσίασαν το νέο τους Ep "Unleash the Storm" (2018) που κυκλοφόρησαν,  είναι στη διαδικασία να κυκλοφορήσουν νέο album, οπότε όσοι πιστοί ακολουθείτε.

Η ώρα είναι 23:00 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι masters του Black/Thrash Metal, Aura Noir. Κάκια, Βλασφημία, Θάνατος, Σκοτάδι. "Sons of Hades" και ο Κάκος χαμός ξεκινάει από τη πρώτη κιόλας νότα. Από το ξεκίνημα της μπάντας μεταφέρονται στην τελευταία της δουλειά με το φρεσκότατο "Dark Lung of the Storm" από την εξαίσια νέα κυκλοφορία. Ο παράδεισος δεν υπάρχει πλέον για την ανθρώπινη φυλή και ο "Destructor"  δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο, ούτε το Temple. Μια μικρή μπόρα ήταν το "Shades Ablaze",  μικρό σε χρόνο αλλά εξαιρετικά δυνατό. Η θυσία πραγματοποιήθηκε στο "The One Who Smite",  η λαγνεία για τη νεκρή δεν μπορεί να κρυφτεί και από το σφίξιμο της θηλιάς καταλήγει στο "Gaping Grave Awaits". Watch out! Όπου και να βρίσκεσαι μπορεί να δολοφονηθείς, είτε είσαι στο δρόμο, είτε κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη, είτε στον πιο τρομακτικό σου εφιάλτη, γιατί ο "The Stalker" βρίσκεται εκεί. Μια αρρωστημένη τέχνη περιγράφεται στο "Deep
Tracts of Hell
" πάντα αφιερωμένη στον σκοτεινό κύριο, όπως και το εξαίσιο "Demoniac Flow". Μακάρι να είχα δεχτεί τον Ιησού Χριστό, αλλά δεν γαμιέται ας βιαστώ ξανά λέει με απόλυτη ειλικρίνεια το "Hell's Fire" που θα υποστηρίξει τις επιλογές τους μέχρι θανάτου. Το "Cold Bone Grasp" είναι ακόμα ένα φρέσκο εξαιρετικό κομμάτι, και από το νέο δημιούργημα γίνεται βουτιά στο δεύτερο demo τους με το "Snakes" να περιγράφει τον γλυκό βιασμό και βασανισμό από το φίδι για να κλείσουν με το ολοκαύτωμα που δημιούργησε ο κεραυνός του "Black Thrash Attack". Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης τους η μπάντα διαθέτει πολύ καλό ήχο, in your face σκηνική παρουσία ενώ η επικοινωνία με το κοινό είναι ειλικρινής . Ο Aggressor (Drums, Guitars, Vocals, Bass) βομβαρδίζει άπαντες και αφήνει πίσω του συντρίμμια ενώ ο Blasphemer (Guitars) γρατζουνάει τη ψυχή σου με κάθε riff του. Ο Apollyon (Vocals, Guitars, Bass, Drums) είναι ο ορισμός της oldschool μορφής.


Setlist
Sons of Hades
Dark Lung of the Storm
Destructor
Shades Ablaze
The One Who Smite
Gaping Grave Awaits
The Stalker
Deep Tracts of Hell
Demoniac Flow
Hell's Fire
Cold Bone Grasp
Snakes
Black Thrash Attack
Η 3 Shades of Black διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία που επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Από την άλλη οι Aura Noir, με 75 λεπτά και 13 κομμάτια, έφεραν τα Τάρταρα επί γης, παρέα με ότι δαιμόνιο πλάσμα ζει εκεί και η αποκάλυψη επήλθε.

(Photo credits: Afroditi Zaggana)

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…