Skip to main content

Stefan Necroabyssious (Varathron - Vocals), Achilleas C. (Varathron - Bass, Guitars): "Η κάθαρση, ίσως και λύτρωση, είναι ο απώτερος σκοπός και επιτυγχάνεται μέσα από το ταξίδι στις ανώτερες σφαίρες της γνώσης και της αυτοεπίγνωσης."


Με αφορμή την εμφάνιση των Black Metal βετεράνων, Varathron, την Παρασκευή 26/10/18 στο Temple, το Metal Asylum είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την μπάντα για τον καινούργιο τους δίσκο, "Patriarchs of Evil" (2018), καθώς και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Γεια σας και καλώς ήρθατε στο Metal Asylum.

Να'σαι καλά. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το καινούργιο σας full-length άλμπουμ "Patriarchs of Evil"(2018) . Ποιο είναι το feedback μέχρι στιγμής;

Οι αντιδράσεις είναι εξαιρετικές. Φίλοι και οπαδοί της μπάντας σε όλο τον κόσμο φαίνονται ενθουσιασμένοι ενώ οι επίσημες κριτικές είναι και αυτές πάρα πολύ καλές.

Αλλάξατε κάτι στην προσέγγιση του υλικού τόσο κατά τη σύνθεση όσο και στην ηχογράφηση/παραγωγή;

Ναι. Κινηθήκαμε πιο οργανωμένοι από την αρχή με ξεκάθαρο όραμα για το ύφος της μουσικής και την παραγωγή του δίσκου Η παραγωγή έγινε για πρώτη φορά από τo ίδιο το συγκρότημα και τον κιθαρίστα μας τον Achilleas στα Crown Audio Conspiracies. Με αυτό τον τρόπο είχαμε απόλυτο έλεγχο να δουλέψουμε μεθοδικά και με πώρωση για να δημιουργήσουμε έναν δίσκο που θα αντιπροσωπεύει τα 30 χρόνια πορείας μας και όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν αυτή τη μπάντα να αποκτήσει ένα τόσο βαρύ όνομα στο παγκόσμιο underground.

Πόσο καλά πιστεύετε ότι δένει το υλικό του δίσκου σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας;

Πιστεύουμε ότι διαθέτει όλα τα διαχρονικά στοιχεία των Varathron και έτσι συνδέεται και με όλους τους δίσκους ακόμα και με τα πρώτα demo μας.

Τα θέματα με τα οποία ασχολείστε στιχουργικά αφορούν κυρίως παγανισμό, σκοτάδι, μυθολογία και μυστήριο. Νιώθετε ψυχική κάθαρση γράφοντας για τα θέματα αυτά;

Περισσότερο κινούμαστε στο χώρο του occult και των απαγορευμένων θρησκειών, από τα αρχέγονα χρόνια. Η κάθαρση, ίσως και λύτρωση είναι ο απώτερος σκοπός και επιτυγχάνεται μέσα από το ταξίδι στις ανώτερες σφαίρες της γνώσης και της αυτοεπίγνωσης. Η ψυχή αγγίζοντας το υπερβατό γίνεται μέρος της τελετής αυτής και οδηγείται προς την κάθαρση.

Από άποψη συναυλιών τι άλλα σχέδια υπάρχουν για φέτος;

Στη συνέχεια έχουμε Ιταλία και μετά έχουμε κάποια σχέδια που περιλαμβάνουν συναυλίες εκτός Ευρώπης. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω κάτι άλλο ακόμα αλλά ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις και συναυλίες σε όλο τον κόσμο για το 2018-2019.

Αυτή τη χρονιά κλείνετε 30 χρόνια παρουσίας στο χώρο. Θα υπάρξει κάποια επετειακή κυκλοφορία ή κάποιο σχετικό event;

Όπως είπα ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις για φέτος αλλά και άμεσα. Οπτικοακουστικό υλικό, συναυλίες αλλά και αρκετές κυκλοφορίες σταδιακά θα ανακοινώνονται.

Μετά από 30 χρόνια και 6 Full-length, είναι πλέον πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να γράφετε μουσική;

Υπάρχει τεράστια πώρωση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Τα συστατικά αυτά κάνουν την όλη κατάσταση πιο εύκολη.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που πάντα θέλατε να παίξετε επί σκηνής αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχετε καταφέρει;

Το πρώτο κομμάτι που γράφτηκε από την μπάντα πριν σχεδόν 30 χρόνια, το "Necranastasis". Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.

Η Ελληνική πραγματικότητα καθιστά δύσκολη την επιβίωση ενός Metal συγκροτήματος. Κατά πόσο αυτό σας έχει επηρεάσει και πώς το αντιμετωπίζετε;

Το αντιμετωπίζουμε διπλά γιατί η μπάντα είναι διασκορπισμένη (Ιωάννινα, Πάτρα, Κέρκυρα, Αθήνα) και επιπλέον όλοι έχουμε πολλές υποχρεώσεις και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητα μας. Όσο υπάρχει το πάθος και τα «πιστεύω» μας θα συνεχίσουμε υπερβαίνοντας κάθε δυσκολία!

Την Παρασκευή 26/10/18 θα σας δούμε στο Temple για το release party του δίσκου. Τι μπορούμε να περιμένουμε απ’ την εμφάνισή σας;


Θα ακούσετε για πρώτη φορά πολλά καινούργια κομμάτια από το "Patriarchs of Evil" (2018) και φυσικά υλικό από τα πρώτα demo μας και όλους τους αγαπημένους δίσκους μας. Είναι η πρώτη μας εμφάνιση στην Ελλάδα μετά την κυκλοφορία του νέου album και θα την κάνουμε αξέχαστη.

Αυτά από εμένα, θα τα πούμε από κοντά στο Temple. Συγχαρητήρια για το ''Patriarchs of Evil'' (2018) είναι καταπληκτικό!

Σ’ ευχαριστούμε πολύ. Σας περιμένουμε για μια βλάσφημη, σκοτεινή και γεμάτη πάθος βραδιά στο Temple την Παρασκευή 26/10/18.

Genre
Black Metal

Main
His Majesty at the Swamp (1993)
Walpurgisnacht (1995)
Crowsreign (2004)
Stygian Forces of Scorn (2009)
Untrodden Corridors of Hades (2014)
Patriarchs of Evil (2018)

Current Lineup
Stefan Necroabyssious (Vocals)
Achilleas C. (Guitars)
Haris (Drums)
Sotiris (Guitars)
Stratos Kountouras (Bass)Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…