Skip to main content

Elias Bouzeas (Foray Between Ocean - Bass), Themis "Fad" Ioannou (Foray Between Ocean - Guitars), John Toussas (Foray Between Ocean - Vocals ): "Είμαι με τους κολλητούς μου και κάνω αυτό που αγαπώ πολύ."


Στα πλαίσια της εμφάνισης των Foray Between Ocean, στο  TerraVibe, την Πέμπτη 19/07/18, ο Elias Bouzeas (Bass), ο Themis "Fad" Ioannou (Guitars) και ο John Toussas (Vocals) μιλούν στο Metal Asylum
 για την κατάθλιψη και πώς την βλέπουν οι ίδιοι, για τα άμεσα μελλοντικά τους σχέδια, αλλά και την συνταγή για να απλωθεί η μουσική μίας νέας μπάντας.

Καλησπέρα σας και καλωσορίσατε στο Metal Asylum.
Το δημιούργημα σας "Depression Neverending" (2016) σας άνοιξε σίγουρα κάποιες πόρτες. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού και του τύπου;


Elias: Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση! Το κοινό και ο τύπος αγκάλιασαν το ντεμπούτο μας με έναν ιδανικό τρόπο, εισπράττοντας τις καλύτερες κριτικές από Ελλάδα και εξωτερικό που η αλήθεια είναι πως ήταν απροσδόκητες ως ένα βαθμό και σίγουρα όλο αυτό μας δίνει αρκετά εφόδια αλλά και ένα δημιουργικό άγχος ώστε να δημιουργήσουμε στο προσεχές μέλλον κάτι καλύτερο και πιο δυνατό από το ντεμπούτο μας "Depression Neverending" (2016)

Γιατί ατελείωτη κατάθλιψη; Δεν λειτουργεί καθαρτικά η σύνθεση μουσικής;

Themis: Πάντα λειτουργεί καθαρτικά η σύνθεση της μουσικής και το όμορφο είναι ότι μπορείς να εξωτερικεύσεις με έναν απόλυτο τρόπο τα συναισθήματα σου, αλλά η κατάθλιψη έχει πολλές μορφές όπως και το σκοτάδι, δύο στοιχεία που θα τα βρειτε με πολλές μορφές μέσα από τις δουλειές μας.

Από που αντλείτε έμπνευση στιχουργικά; Το όνομα σας είναι αρκετά abstract...

John: Όλο το στιχουργικό κομμάτι στηρίχθηκε επάνω στο εξώφυλλο που είχαμε ήδη έτοιμο αλλά και επάνω στον τίτλο του, όπως και στο όνομα της μπάντας, αλλά αντλώ και μεγάλη έμπνευση σίγουρα και από την καθημερινότητα αλλά και από ποιήματα, μυθιστορήματα και άλλα..

Από τη δημιουργία της μπάντας, η πρώτη κυκλοφορία ήρθε σχετικά σύντομα. Να αναμένουμε κάτι καινούριο άμεσα;


Elias: Ναι είμαστε ήδη έτοιμοι στο κομμάτι της παραγωγής, αυτή τη στιγμή μας βρίσκετε στο στούντιο ολοκληρώνοντας μεγάλο κομμάτι των ηχογραφήσεων. Έχουμε ήδη μια πολύ ενδιαφέρουσα  συμμετοχή στις ηχογραφήσεις της ορχήστρας από τον John K. (σ.σ.: The Scintilla Project - Keyboards) ο οποίος είναι ένας πολύ ταλαντούχος μαέστρος και ήδη από τα πρώτα δείγματα που έχουμε στα χέρια μας η δουλειά επιτρέψτε μου να πω πως είναι εξωπραγματική. Ο δίσκος ελπίζουμε να κυκλοφορήσει σύντομα.
Themis: Πολύ πιο "δυνατός" πιο ώριμος με πιο καθορισμένες επιρροές πάνω στον ακραίο ήχο και φυσικά με διαφορετικά στοιχεία από όλο το φάσμα της Metal. σκηνής. Μια Horror Movie που σου ανεβάζει συνέχεια την αδρεναλίνη χωρίς σταματημό, σε λίγο καιρό θα παρουσιάσουμε και το πρώτο μας δείγμα από την καινούργια μας δουλειά με ένα εκπληκτικό εξίσου video-clip που ετοιμάζουμε με την Rawbite Studio.

Πώς πάει η συνεργασία σας με την Prime Eon Media Ltd.;

Themis: Έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό χωρίς καμία ίντριγκα. Μας βοήθησε στο πρώτο μας βήμα. Έχουμε βρει εταιρία για το νέο μας δίσκο πολύ μεγάλη στο χώρο (θα αποκαλυφθεί σύντομα) οπού θα μας βγάλει το δίσκο θα κάνει το promo, την διανομή σε όλο το κόσμο και ότι απαιτείτε για αυτό.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα  της σύνθεσης της μπάντας, και πώς δέσατε τόσο γρήγορα;


Themis: Ένα καλοκαίρι σε διακοπές συζητώντας με τον John πως μπορεί να στηθεί όλο αυτό, επέλεξα τους καλύτερους μου φίλους να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Στην αρχή είχα γνωρίσει τον Kostas Milonas (Drums) σε ένα video-clip, του έκανα την πρόταση και δέχτηκε αμέσως, ένας φοβερός άνθρωπος και ένα μεγάλο μουσικό ταλέντο, που παρότι τον γνωρίζω λιγότερο καιρό σε σύγκριση με τους υπόλοιπους δέσαμε αμέσως σαν φίλοι πρωτίστως και μετέπειτα ως μουσικοί. Ο Elias, είναι 10 χρόνια φίλος, πάντα λέγαμε πως θέλαμε να παίξουμε μαζί και απλά τον πήρα ένα τηλέφωνο και μου είπε «δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου ότι και να πεις μέσα είμαι». Ο John, που ακόμα και τώρα για εμένα είναι έκπληξη, αρχικά ήταν να αναλάβει τα χρέη του Bass αλλά ύστερα από ένα δοκιμαστικό που κάναμε μαζί στα αρχικά demo στα Vocals, όχι απλά εντυπωσιάστηκα αλλά ανακουφίστηκα και ήμουνα αισιόδοξος ότι θα βγει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Και τέλος ο Stefanos Kaisaris (Guitars), ένα νέο παιδί με αδαμάντινο χαρακτήρα και εκπληκτικό ταλέντο στην ταστιέρα! Είμαι πολύ χαρούμενος για όλους μας, γιατί είμαι με τους κολλητούς μου και κάνω αυτό που αγαπώ πάρα πολύ!

Πόσο δύσκολο είναι για μία νεοσύστατη μπάντα να ακουστεί παραέξω;

Elias: Είναι τόσο δύσκολο και τόσο εύκολο μαζί. Κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και όλα εξαρτώνται κυρίως από την διάθεση του καθενός και το κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να δώσεις όλο σου το είναι σε αυτό που κάνεις. Μια σωστή διαχείριση χρόνου, διάθεσης και σίγουρα ενός budget το οποίο εσύ θα ορίσεις σαν μπάντα. Και για μένα σίγουρα παίζει και το timing πολύ σημαντικό ρόλο η σωστή χρονική περίοδος με ένα καλό υλικό στα χέρια σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα..

Φέτος θα συμμετέχετε σε ένα εκρηκτικό billing του Rockwave. Πώς νιώθετε γιαυτό;

Themis: Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχουμε σαν μπάντα μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στο μεγαλύτερο Metal festival της Ελλάδας. Γενικά είμαστε χαρούμενοι και για εμένα πάνω από τις προσδοκίες που σε ελάχιστο χρόνο από την δημιουργία της η μπάντα έχει μεγάλη ανταπόκριση και παίξει σε γεμάτες σκηνές μεγάλες και μικρές, από το πρώτο της live μέχρι και σήμερα. Rockwave φέτος με ένα εκρηκτικό billing είναι αναμφισβήτητα μεγάλη η χαρά και η τιμή να συμμετέχουμε και εμείς δίπλα σε αυτά τα μεγαθήρια της παγκόσμιας σκηνής!!

Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας στο TerraVibe, την Πέμπτη 19/07/18;

Elias: Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό να παρουσιάσουμε όλη την δυναμικότητα της μπάντας, στην καλύτερη της μορφή και με μία έκπληξη με ένα καινούργιο κομμάτι από τον επόμενο μας δίσκο.
Themis: Ένα από τα όνειρα μου πραγματοποιείτε όπως νομίζω και του κάθε μουσικού να παίζει σε τέτοιες σκηνές. Να στηρίξετε από νωρίς όλες τις μπάντες με την παρουσία σας και από εμάς να περιμένετε κομμάτια από καινούργιο δίσκο που θα παίξουμε για πρώτη φορά εκεί.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας, θα τα πούμε και από κοντά! 

Ευχαριστούμε και εμείς πολύ για το βήμα που μας δώσατε, το καλοκαίρι αναμένεται καυτό. Rockwave is calling…

Genre
Progressive Death Metal/Deathcore

Main

Depression Neverending (2016)

Currrent Lineup

Elias Boozeas (Bass)
Kostas Milonas (Drums)
Themis "Fad" Ioannou (Guitars)
Stefanos Kaisarhs (Guitars)
John Toussas (Vocals)


Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"