Skip to main content

Lindsay Schoolcraft [Cradle of Filth - Keyboards, Harp, Spinet, Vocals (female, narration)]: ''Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια.''Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Cradle of Filth το Σάββατο 02/06/18 στο Gagarin 205, το Metal Asylum μίλησε με τη Lindsay Schoolcraft [Keyboards, Harp, Spinet, Vocals (female, narration)] για τη διαδικασία σύνθεσης του εξαίσιου ''Cryptoriana - The Seductiveness of Decay'' (2017), το δέσιμο που υπάρχει στις τάξεις τους, αλλά και το ενδεχόμενο να ξαναδούμε/ξανακούσουμε στο μέλλον τον Doug Bradley! Behold Lindsay, a glimpse so achingly beautiful.

Καλησπέρα Lindsay, είναι τιμή μου που μιλάμε.
Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την κυκλοφορία του ''Cryptoriana - The Seductiveness of Decay'' (2017), μια top κυκλοφορία της συγκεκριμένης χρονιάς. Πες μας δύο λόγια σχετικά με το πώς κύλησε η διαδικασία της σύνθεσής του.


Δεν θέλαμε να επαναλάβουμε ο,τι κάναμε στο ''Hammer of The Witches'' (2016), οπότε πήγαμε μια εβδομάδα μαζί στο Brno, Τσεχία, ώστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να συζητήσουμε καλύτερα τις ιδέες μας από κοντά. Τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά, πίεσαν τους εαυτούς τους πολύ παραπάνω και νομίζω αυτό φαίνεται στο album.

Συνεργάζεστε με τον high-profile Scott Atkins εδώ και μια δεκαετία, με τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας να είναι εξαιρετικά. Φαντάζομαι ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει.

Όχι, οπωσδήποτε όχι. Είναι φανταστικός!

Μιλώντας για winning teams, οι Cradle of Filth φαίνονται πιο δυνατοί από ποτέ με το Current lineup- αυτό το vibe λαμβάνω ακούγοντας τη νέα studio δουλειά σας, και, αντίστοιχα, παρακολουθώντας τις live εμφανίσεις σας. Εκπέμπετε ένα πολύ δυνατό δέσιμο.

Είμαστε. Βρισκόμαστε στο σημείο όπου νιώθουμε ο ένας τον άλλον σαν δεύτερη οικογένεια. Μόλις περάσαμε 4 μήνες περιοδείας μαζί, τα καταφέραμε και είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ μιλάμε συχνά μέχρι να ξαναειδωθούμε μεταξύ μας στην Ελλάδα.

Οι στίχοι των Cradle of Filth πραγματεύονται, μεταξύ άλλων, σκοτεινές ρομαντικές ιστορίες. Τις περισσότερες φορές, αυτές έχουν τραγικό τέλος για τους δύο ερωτευμένους, όλως παραδόξως, όμως, είναι πιο ελκυστικές από αντίστοιχες με χαρούμενη κατάληξη. Πρόκειται για παράδοξο;

Καμία φορά πρέπει να αλλάζεις το τέλος και να δεις πώς πάει. Για την ώρα, αυτό το μοτίβο έχει πολύ καλή απήχηση, οπότε δεν παραπονιόμαστε.

Παρεμπιπτόντως, πιστεύω πως αυτή είναι η πρώτη φορά που στιχουργικά ασχοληθήκατε τόσο έντονα με την άγρια ζωή και, ειδικότερα, με τα αιλουροειδή. Είναι λόγω της αγάπης του Dani (σ.σ.: Filth - Vocals) για τις γάτες;!

Νομίζω ότι έχει να κάνει με τον Dani που είναι Λέων. Το έχει κάνει και tattoo στο μπράτσο του, ένα λιοντάρι με ένα banner που γράφει αυτούς τους στίχους. Νομίζω όμως ότι αναφέρει επίσης και κάποια folklore στο τραγούδι.

Για την επέτειο των 20 χρόνων του masterpiece "Dusk and Her Embrace" (1996), αποφασίσατε να κυκλοφορήσετε το εξαίσιο ''Dusk... and Her Embrace - The Original Sin'' (2016). Απ'όσο γνωρίζω, δεν σας άρεσε το αποτέλεσμα της original ηχογράφησης, οπότε πώς και προέκυψε η απόφαση να το κυκλοφορήσετε παρ'όλα αυτά 20 χρόνια μετά;

Ήταν επιλογή του Dani που ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό για την επέτειο, οπότε αυτό ήταν που σκέφτηκε ως καλύτερο.

Οι Cradle of Filth κυκλοφορούν Full-length κατά μέσο όρο περίπου κάθε δύο χρόνια. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, είναι ασφαλές να πούμε ότι η περιοδεία για το ''Cryptoriana - The Seductiveness of Decay'' (2017) σιγά-σιγά τελειώνει; Έχετε συζητήσει σχετικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον;

Ναι, τα παιδιά σχεδιάζουν να ξεκινήσουν το γράψιμο στα μέσα με τέλος αυτού του έτους.

Το Σάββατο 02/06/18 θα δούμε live τους Cradle of Filth στο Gagarin 205. Τι να περιμένουμε από αυτήν την  πολυαναμενόμενη συναυλία;

Ένα καλά προβαρισμένο set. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια.

Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Θα δούμε ποτέ τον Doug Bradley να επιστρέφει;!

Aw, haha, δεν γνωρίζω. Αυτό είναι απόφαση του Dani.

Lindsay, ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Σε λίγες μέρες, blackest magick will be put to practice!

Εγώ ευχαριστώ!

Genre:
Extreme Gothic Metal

Main:
The Principle of Evil Made Flesh (1994)
Dusk and Her Embrace (1996)
Cruelty and the Beast (1998)
Midian (2000)
Damnation and a Day (2003)
Nymphetamine (2004)
Thornography (2006)
Godspeed on the Devil's Thunder (2008)
Darkly, Darkly, Venus Aversa (2010)
Midnight in the Labyrinth (2012)
The Manticore and Other Horrors (2012)
Hammer of the Witches (2015)
Dusk... and Her Embrace - The Original Sin (2016)
Cryptoriana - The Seductiveness of Decay (2017)

Current lineup:
Dani Filth (Vocals)
Marthus (Drums, Keyboards, Orchestrations)
Daniel Firth (Bass)
Ashok (Guitars)
Rich Shaw (Guitars)
Lindsay Schoolcraft [Keyboards, Harp, Spinet, Vocals (female, narration)]

Comments

Popular posts from this blog

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…

Insomnium, Tribulation, Caelestia @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 25/03/18

Η εποχή της ομίχλης κατέφτασε. Η Winter's Gate άνοιξε. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Insomnium. Κυριακή 25/03/18 και στο Piraeus 117 Academy έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος από νωρίς. Στις 19:45 ανοίγουν οι πόρτες. We're faring in the dark.

Στις 20:00 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Caelestia, Melodic Death Metal μπάντα που στα 30 λεπτά που της διατίθενται παρουσιάζει τα ''Martyrs'', ''Chamber of Torments'', ''Initium Vitae et Mortis'' και ''Devil's Game''. Με μία λέξη, όλεθρος. Αυτό που παρακολουθούμε (και, κυρίως, ακούμε) περισσότερο προσομοιάζει σε drum clinic, παρά σε συναυλιακή εμφάνιση. Όσο προσεγμένη και να είναι η σκηνική παρουσία, όσο φιλότιμες και να είναι οι προσπάθειες επικοινωνίας με το αριθμητικά ok κοινό, όση τεχνική αρτιότητα και να υπάρχει (που υπάρχει), αυτό το πράγμα που ακόμα και η λέξη θόρυβος αδυνατεί να προσδιορίσει επακριβώς μόνο ως ήχος δεν λογίζεται. Στενάχωρη εμφάνιση από σχήμα που ξέρω καλ…

Aggressor (Aura Noir - Drums, Guitars, Vocals, Bass): "Το να εισαι μουσικός είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρα εργασία"

Στα πλαίσια της συναυλίας των Aura Noir στο Temple την Παρασκευή 04/05/18, το Metal Asylum μίλησε με τον πολυάσχολο Aggressor (Drums, Guitars, Vocals, Bass) για τη νέα κυκλοφορία τους  "Aura Noire'' (2018) και για το πώς βλέπει ο ίδιος την δουλειά του μουσικού.

Καλησπέρα, σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει τον νέο σας album "Aura Noire" (2018). Τι να περιμένουν οι fans από αυτήν την κυκλοφορία; Υπάρχει κάποιο feedback από τον τύπο;

Το feedback μέχρι τώρα είναι καλό. Με διάφορες απόψεις ωστόσο. Άλλοι λένε ότι έχει πιο πολύ Thrash Metal στοιχεία, άλλοι πάλι ότι είναι πιο Black Metal, μέχρι και για Avant-garde στοιχεία ακούσαμε.

Πες μας μερικά πράγματα σχετικά με τη διαδικασία της ηχογράφησης. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο που ακολουθείτε;

Το μόνο μοτίβο είναι ότι δεν υπάρχει μοτίβο. Έχουν γραφτεί σκόρπια μέρη και σε ξεχωριστές χώρες, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ονομασία της νέας κυκλοφορίας είναι σχεδόν ομώνυμη, παρόλα αυτά έχει ένα "e" στο τέλος…