Skip to main content

Turisas @Κύτταρο, Παρασκευή 04/05/18


Μια βραδιά που το Ελληνικό κοινό περίμενε πολύ καιρό. Επιτέλους η πρώτη εμφάνιση των Turisas στην Ελλάδα είναι γεγονός. Οπλιζόμαστε με θάρρος, δύναμη και τα σπαθιά μας και ξεκινάμε για το Κύτταρο.

Στις 22:00 τα φώτα σβήνουν και οι Folk/Symphonic Metal masters Turisas ανεβαίνουν στη σκηνή υπό τους ήχους του "March of the Vanguarian Guard". Το πανηγύρι έχει ξεκινήσει. Δεν υπάρχει άτομο στο κοινό που να μην τραγουδάει κάθε μελωδία και κάθε στίχο απ’ τα τραγούδια τους. Ήταν ένα live το οποίο περίμενε και η ίδια η μπάντα εδώ και καιρό και αυτό φαίνεται στη διαρκή και ένθερμη επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο κοινό. Σκηνικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ο ήχος σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους είναι αψεγάδιαστος. Παρουσιάζεται υλικό απ’ όλη την ιστορία της μπάντας, καθώς και η κλασσική πλέον διασκευή στο "Rasputin" (Boney M. cover) με την οποία έκλεισε και η εμφάνισή τους. Ο Olli Vänskä [Violin, Vocals (backing)] δίνει πόνο σε κάθε δοξαριά, ο Jussi Wickström (Guitars, Vocals (backing)] είναι η ήρεμη δύναμη, ενώ ο Warlord Nygård (Vocals, Programming, Keyboards) είναι μορφάρα.

Setlist
March of the Vanguarian Guard
A Portage to the Unknown
To Holmgard and Beyond
We Ride Together
Greek Fire
The Dnieper Rapids
Hunting Pirates
In the Court of Jarisleif
Sahti - Waari
Battle Metal
End of an Empire

Stand Up and Fight
Rasputin (Boney M. cover)
Η Fairplay διοργάνωσε ένα καταπληκτικό event. Οι Turisas, σε 80 λεπτά και 13 κομμάτια, απέδειξαν ότι είναι οι ηγέτες του Folk/Symphonic Metal. Ελπίζουμε να έρθουν και πάλι σύντομα.

(Photo Credits: Dionisis Patheniadis)

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…