Skip to main content

Secret Illusion, Achelous @The Crow, Κυριακή 10/06/18


Επιστροφή στα συναυλιακά δρώμενα για τους Secret Illusion μετά από 5 χρόνια απουσίας. Με το "Awake Before the Dawn" (2018) να έχει κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό και με την επιστροφή του Chris Stratigos (Drums) στη σύνθεση της μπάντας ήταν λογικό να περιμένουμε με ανυπομονησία αυτή την εμφάνιση. Ξεκινάμε λοιπόν για το The Crow.

Στις 21:30 ανεβαίνουν στη σκηνή για προθέρμανση οι Achelous. To Epic Heavy Metal συγκρότημα σε 40 λεπτά παρουσιάζει τα "Dragon’s Nail", "Myrmidons", "Al Iskandar" και "Guardians of Light", καθώς και καινούργιο υλικό απ’ την επερχόμενη κυκλοφορία του. Ο ήχος τους είναι κρυστάλλινος, η τεχνική αρτιότητα των μελών είναι ξεκάθαρη και η σκηνική τους παρουσία αρκετά καλή. Το δυνατό τους σημείο είναι σίγουρα η επικοινωνία με το κοινό και απ’ ότι φαίνεται έχουν αποκτήσει και δικό τους πυρήνα οπαδών. Περιμένουμε να ακούσουμε τον καινούργιο δίσκο.

Η ώρα είναι 22:35 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Secret Illusion. Power Metal at its finest. Με ορμή και δίψα για τη σκηνή το συγκρότημα δίνει μια δυνατή εμφάνιση. Παίζεται υλικό απ’ όλη την ιστορία της μπάντας, δίνεται βεβαια περισσότερη βάση στο "Awake Before the Dawn" (2018). Highlight σίγουρα αποτελεί η έκπληξη με το "A Touch of Evil" (Judas Priest cover). Σ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του το συγκρότημα διαθέτει πεντακάθαρο ήχο και η τεχνική αρτιότητα τους είναι οφθαλμοφανέστατη. Σκηνικά δίνουν το 100% και η επικοινωνία τους με το κοινό είναι συχνή και θερμότατη. Ο Evmenios Poulias (Keyboards) είναι ένας μάγος των πλήκτρων, o Chris Stratigos (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Philip Papakyriakou [Guitars, Vocals (backing)] είναι μορφάρα και ο Vasilis Axiotis (Vocals) είναι ο απόλυτος ερμηνευτής.

Setlist
Turn Back Time
Echoes in the Shadows
Neverland
Beauty Queen
Hope Is Lost
Words Left Forgotten
Sailing the Open Sea
Beauty of a Lie/Falling
Fall of Humankind
A Touch of Evil (Judas Priest cover)
Silent Voices 
Awake Before the Dawn

Άλλο ένα καταπληκτικό live διοργανώθηκε. Οι Secret Illusion σε 90 λεπτά 12 κομμάτια απέδειξαν με την επιστροφή τους ότι αποτελούν κορυφή στο Power Metal και ότι τα καλύτερα έρχονται.

Comments

Popular posts from this blog

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…

Insomnium, Tribulation, Caelestia @Piraeus 117 Academy, Κυριακή 25/03/18

Η εποχή της ομίχλης κατέφτασε. Η Winter's Gate άνοιξε. 1η φορά που παρακολουθώ live τους Insomnium. Κυριακή 25/03/18 και στο Piraeus 117 Academy έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος από νωρίς. Στις 19:45 ανοίγουν οι πόρτες. We're faring in the dark.

Στις 20:00 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Caelestia, Melodic Death Metal μπάντα που στα 30 λεπτά που της διατίθενται παρουσιάζει τα ''Martyrs'', ''Chamber of Torments'', ''Initium Vitae et Mortis'' και ''Devil's Game''. Με μία λέξη, όλεθρος. Αυτό που παρακολουθούμε (και, κυρίως, ακούμε) περισσότερο προσομοιάζει σε drum clinic, παρά σε συναυλιακή εμφάνιση. Όσο προσεγμένη και να είναι η σκηνική παρουσία, όσο φιλότιμες και να είναι οι προσπάθειες επικοινωνίας με το αριθμητικά ok κοινό, όση τεχνική αρτιότητα και να υπάρχει (που υπάρχει), αυτό το πράγμα που ακόμα και η λέξη θόρυβος αδυνατεί να προσδιορίσει επακριβώς μόνο ως ήχος δεν λογίζεται. Στενάχωρη εμφάνιση από σχήμα που ξέρω καλ…

Aggressor (Aura Noir - Drums, Guitars, Vocals, Bass): "Το να εισαι μουσικός είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρα εργασία"

Στα πλαίσια της συναυλίας των Aura Noir στο Temple την Παρασκευή 04/05/18, το Metal Asylum μίλησε με τον πολυάσχολο Aggressor (Drums, Guitars, Vocals, Bass) για τη νέα κυκλοφορία τους  "Aura Noire'' (2018) και για το πώς βλέπει ο ίδιος την δουλειά του μουσικού.

Καλησπέρα, σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει τον νέο σας album "Aura Noire" (2018). Τι να περιμένουν οι fans από αυτήν την κυκλοφορία; Υπάρχει κάποιο feedback από τον τύπο;

Το feedback μέχρι τώρα είναι καλό. Με διάφορες απόψεις ωστόσο. Άλλοι λένε ότι έχει πιο πολύ Thrash Metal στοιχεία, άλλοι πάλι ότι είναι πιο Black Metal, μέχρι και για Avant-garde στοιχεία ακούσαμε.

Πες μας μερικά πράγματα σχετικά με τη διαδικασία της ηχογράφησης. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο που ακολουθείτε;

Το μόνο μοτίβο είναι ότι δεν υπάρχει μοτίβο. Έχουν γραφτεί σκόρπια μέρη και σε ξεχωριστές χώρες, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ονομασία της νέας κυκλοφορίας είναι σχεδόν ομώνυμη, παρόλα αυτά έχει ένα "e" στο τέλος…