Skip to main content

Secret Illusion, Achelous @The Crow, Κυριακή 10/06/18


Επιστροφή στα συναυλιακά δρώμενα για τους Secret Illusion μετά από 5 χρόνια απουσίας. Με το "Awake Before the Dawn" (2018) να έχει κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό και με την επιστροφή του Chris Stratigos (Drums) στη σύνθεση της μπάντας ήταν λογικό να περιμένουμε με ανυπομονησία αυτή την εμφάνιση.  Κυριακή 10/06/18, και ξεκινάμε λοιπόν για το The Crow.

Στις 21:30 ανεβαίνουν στη σκηνή για προθέρμανση οι Achelous. To Epic Heavy Metal συγκρότημα σε 40 λεπτά παρουσιάζει τα "Dragon’s Nail", "Myrmidons", "Al Iskandar" και "Guardians of Light", καθώς και καινούργιο υλικό απ’ την επερχόμενη κυκλοφορία του. Ο ήχος τους είναι κρυστάλλινος, η τεχνική αρτιότητα των μελών είναι ξεκάθαρη και η σκηνική τους παρουσία αρκετά καλή. Το δυνατό τους σημείο είναι σίγουρα η επικοινωνία με το κοινό και απ’ ότι φαίνεται έχουν αποκτήσει και δικό τους πυρήνα οπαδών. Περιμένουμε να ακούσουμε τον καινούργιο δίσκο.

Η ώρα είναι 22:35 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Secret Illusion. Power Metal at its finest. Με ορμή και δίψα για τη σκηνή το συγκρότημα δίνει μια δυνατή εμφάνιση. Παίζεται υλικό απ’ όλη την ιστορία της μπάντας, δίνεται βεβαια περισσότερη βάση στο "Awake Before the Dawn" (2018). Highlight σίγουρα αποτελεί η έκπληξη με το "A Touch of Evil" (Judas Priest cover). Σ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του το συγκρότημα διαθέτει πεντακάθαρο ήχο και η τεχνική αρτιότητα τους είναι οφθαλμοφανέστατη. Σκηνικά δίνουν το 100% και η επικοινωνία τους με το κοινό είναι συχνή και θερμότατη. Ο Evmenios Poulias (Keyboards) είναι ένας μάγος των πλήκτρων, o Chris Stratigos (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Philip Papakyriakou [Guitars, Vocals (backing)] είναι μορφάρα και ο Vasilis Axiotis (Vocals) είναι ο απόλυτος ερμηνευτής.

Setlist
Turn Back Time
Echoes in the Shadows
Neverland
Beauty Queen
Hope Is Lost
Words Left Forgotten
Sailing the Open Sea
Beauty of a Lie/Falling
Fall of Humankind
A Touch of Evil (Judas Priest cover)
Silent Voices 
Awake Before the Dawn

Άλλο ένα καταπληκτικό live διοργανώθηκε. Οι Secret Illusion σε 90 λεπτά 12 κομμάτια απέδειξαν με την επιστροφή τους ότι αποτελούν κορυφή στο Power Metal και ότι τα καλύτερα έρχονται.

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…