Skip to main content

Andy Marsh (Thy Art Is Murder - Guitars): "Ελπίζουμε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα σαν μπάντα."


Στα πλαίσια της εμφάνισης των Deathcore masters Thy Art Is Murder την Τετάρτη 11/07/18 στο An, το Metal Asylum μίλησε με τον Andy Marsh (Guitars) σχετικά με τα συναυλιακά σχέδια της μπάντας, καθώς και για τη ζωή στον δρόμο.

Γεια σου Andy και καλώς ήλθες στο Metal Asylum.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, κυκλοφόρησε η τελευταία σας Full-length δουλειά "Dear Desolation" (2017). Ποια είναι η ανταπόκριση που λαμβάνετε γι'αυτό στα live shows σας;

Περιοδεύουμε σ'όλο τον κόσμο σχεδόν ένα χρόνο γι'αυτό και οι αντιδράσεις είναι καταπληκτικές, παθιασμένο και γεμάτο ενέργεια κοινό και ευχαριστιόμαστε πολύ να παίζουμε το καινούργιο υλικό επί σκηνής.

Αλλάξατε κάτι στον τρόπο προσέγγισης του υλικού, είτε στη διαδικασία της σύνθεσης είτε της ηχογράφησης;

Κάναμε κάποιες στιλιστικές προσαρμογές και διαμορφώσαμε κάποια μοτίβα, κυρίως στην προπαραγωγή. Θέλαμε να δώσουμε ένα συγκεκριμένο ήχο στο album.

Υπάρχουν πλάνα για κάποια επόμενη studio κυκλοφορία;

Όχι ακόμα, αλλά θέλουμε να ξεκινήσουμε να γράφουμε.

Συνεργάζεστε με την Nuclear Blast. Πώς κυλάει η συνεργασία μεταξύ σας μέχρι στιγμής;

Δουλεύοντας με αυτή την Label είναι καταπληκτικά, υπάρχουν πολλοί τρομεροί, ταλαντούχοι και σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι εκεί, είναι σαν οικογένεια.

Θα επισκεφτείτε την Αθήνα, Ελλάδα την Τετάρτη 11/07/18, στο An. Τι να περιμένουμε απ'την εμφάνισή σας;

Αν την πρώτη φορά ήταν καλά, τώρα θα απογειωθούμε. Ερχόμαστε για δεύτερη φορά και είναι η πρώτη εμφάνισή μας εδώ από τότε που επέστρεψε ο CJ McMahon (Vocals). Ανυπομονούμε πολύ.

Η τελευταία φορά που επισκεφτήκατε τη χώρα μας ήταν πριν από περίπου 2 χρόνια. Τι θυμάστε από εκείνη την επίσκεψή σας;

Ήταν υπέροχα. Επισκεφτήκαμε τον Παρθενώνα και φάγαμε τρομερό Ελληνικό φαγητό. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να ερχόμαστε για μεγαλύτερο διάστημα.

Τι άλλα σχέδια έχετε για φέτος από άποψη περιοδείας;

Όχι πολλά. Μόλις τελειώσουμε αυτή την περιοδεία θα κάνουμε ένα μικρό τοπικό tour στην Αυστραλία σε κάποιες μικρότερες πόλεις και μετά θα παίξουμε τα μεγαλύτερα μας show στην Αυστραλία μαζί με τους Parkway Drive και τους Killswitch Engage.

Είστε μια μπάντα που περιοδεύει πολύ. Πώς αντιμετωπίζετε τη ζωή στο δρόμο;

Περιοδεύαμε περισσότερο στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια όχι και τόσο πολύ, λιγότερο από 6 μήνες το χρόνο, κάτι το οποίο είναι λίγο για μια full-time μπάντα. Πιθανώς να είμαστε πιο δραστήριοι στο καινούργιο album.

Στιχουργικά ασχολείστε με την αντι-θρησκεία. Νοιώθετε κάποια ψυχική κάθαρση γράφοντας γι'αυτό;

Δεν θα έλεγα ακριβώς κάθαρση, αλλά μαζεύοντας κοινό το οποίο έχει κοινή νοοτροπία με εμάς. Ελπίζουμε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα σαν μπάντα.

Υπάρχουν κομμάτια απ'τη δισκογραφία σας τα οποία θέλετε να παίξετε επί σκηνής αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχετε καταφέρει;

Είναι πάρα πολλά, ίσως αφού τελειώσουμε τις τρέχουσες περιοδείες να βρούμε την ευκαιρία και να δούμε ποια κομμάτια αρέσουν στον κόσμο και δεν έχουμε παίξει ποτέ live.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, ανυπομονώ να σας δω live!

Εγώ σ'ευχαριστώ, see you there!

Genre:
Deathcore

Main:
The Adversary (2010)
Hate (2012)
Holy War (2015)
Dear Desolation (2017)

Current lineup:
Lee Stanton (Drums)
Sean Delander (Guitars)
CJ McMahon (Vocals)
Andy Marsh (Guitars)
Kevin Butler (Bass)


Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"