Skip to main content

L. Ben Falgoust II (Goatwhore - Vocals): ''Οι περισσότεροι μένουν στην επιφάνεια και δεν τολμούν ή δεν τους νοιάζει να κοιτάξουν βαθύτερα για απαντήσεις.''


Με αφορμή την πρώτη εμφάνιση των Goatwhore στην Αθήνα, Ελλάδα την Τετάρτη 01/08/18 στο An, το Metal Asylum είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον L. Ben Falgoust II (Vocals) σχετικά με τα δισκογραφικά και τα συναυλιακά σχέδια της μπάντας, μεταξύ άλλων.

Γεια σου και καλώς ήρθες στο Metal Asylum.
Πριν από περίπου ένα χρόνο κυκλοφορήσατε την τελευταία σας Full-length δουλειά, "Vengeful Ascension" (2017). Ποιο είναι το feedback που λαμβάνετε απ'τον κόσμο στα show σας;

Το feedback είναι πολύ καλό… Τόσο και για το album όσο και για τις live εμφανίσεις. Ο κόσμος μας προσέχει που παίζουμε και το αφομοιώνει. Φυσικά, θέλουμε ο κόσμος να τρελαίνεται και να περνάει καλά, αλλά ο νέος ακροατής θέλει λίγο χρόνο για να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι. Μου δείχνει ότι ένα άτομο έχει ενδιαφέρον για τα τραγούδια μας.

Αλλάξατε κάτι στην προσέγγιση του υλικού στην διαδικασία της σύνθεσης ή ηχογράφησης του δίσκου;

Πάντα έχουμε αλλαγές και στις δύο διαδικασίες. Δεν μπορείς να πεις ότι έχεις καταλήξει σε μια ιδέα όταν δεν έχεις δει όλες τις διαφοροποιήσεις που μπορούν να προκύψουν. Δεν κάνουμε κάτι δραστικό ή κάποιο μεγάλο βήμα προς την αλλαγή. Έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούμε. Υπάρχουν φορές που ένα τραγούδι θα βγει εύκολα και θα αρέσει σε όλους και άλλες φορές που πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές για να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Μερικές φορές το πρώτο άκουσμα είναι το καλύτερο, αλλά όταν γυρνάς πίσω και το εξετάζεις θα βρεις πράγματα που θέλουν αλλαγή τόσο σε επίπεδο ποιότητας αλλά και γούστου.

Υπάρχουν σχέδια για επόμενη studio κυκλοφορία;

Ναι. Είμαστε στο δρόμο αρκετό καιρό και δεν γράφουμε πολύ όταν κάνουμε περιοδεία. Έχουμε κάποιες ιδέες τις οποίες σημειώνουμε ως νέο υλικό, αλλά δεν ασχολούμαστε με το γράψιμο μέχρι να έχουμε επιστρέψει σπίτι και να μπορούμε να αφοσιωθούμε σ’ αυτόν τον τομέα.

Στιχουργικά, καταπιάνεστε με την αντιθρησκεία και το σκοτάδι. Νιώθετε ψυχική κάθαρση γράφοντας γι’ αυτά τα θέματα;

Είχα πάντα ένα ενδιαφέρον στην πιο δυσνόητη προσέγγιση της ζωής. Όχι την αρνητική πτυχή, αλλά κάτι σε σχέση με τους πιο απόκρυφους δρόμους και νοήματα μέσα στην ουσία της είναι αυτά που με ενδιαφέρουν. Θα έλεγα ότι η αντιθρησκευτική προσέγγιση είναι συνδεδεμένη με το μυστήριο του θέματος. Οι άνθρωποι είναι εγωκεντρικοί και θέλουν να πιστεύεις στα ίδια που πιστεύουν κι αυτοί. Είμαι αρκετά σίγουρος πως αν υπήρχε Θεός θα ήταν δυσαρεστημένος/η με το τι γίνονται στο όνομά του/της. Να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για χειραγώγηση του πληθυσμού και ως δεκανίκι της ανθρωπότητας για να αποθέτει τα σφάλματα και τα φταιξίματα της πάνω του και να οδηγεί την μάζα στην καταπίεση. Αν μια ιδέα δουλεύει για σένα και σε βοηθάει στη ζωή σου, είναι μια χαρά. Αν νομίζεις ότι πρέπει και οι άλλοι να πιστεύουν το ίδιο και τους το επιβάλλεις, είναι πρόβλημα. Δεν είναι ένα ζήτημα με αυτό στο οποίο πιστεύω, είναι ένα ζήτημα σε αυτό που πιστεύετε. Αυτή είναι η προσέγγιση που ακολουθήσαμε για να αντιπροσωπεύσουμε αυτό που κάνουμε. Όλες οι πτυχές της παρουσίασής μας μπορούν να αντιληφθούν είτε επιφανειακά είτε μπορεί κάποιος να ψάξει και να βρει ένα βαθύτερο νόημα. Οι περισσότεροι μένουν στην επιφάνεια και δεν τολμούν ή δεν τους νοιάζει να κοιτάξουν βαθύτερα για απαντήσεις. Όπως και να ‘χει αυτό είναι που έχουμε διαλέξει και μας αντιπροσωπεύει περισσότερο.

Θα επισκεφτείτε την Αθήνα,Ελλάδα την Τετάρτη 01/08/18. Τι μπορεί να περιμένει το Ελληνικό κοινό απ’ την εμφάνιση και το setlist σας;

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό το show. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα και έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα από άλλες μπάντες που έχουν παίξει σε διάφορα μέρη της στο παρελθόν. Θα κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα και θα δώσουμε στον κόσμο τον καλύτερο μας live εαυτό. Είναι headline show και θα έχουμε εκτεταμένο setlist με νεότερο υλικό αναμεμειγμένο με υλικό από παλαιότερες κυκλοφορίες. Έχουμε καλή φήμη για τις live εμφανίσεις μας, οπότε ελπίζω ότι το Ελληνικό κοινό θα το απολαύσει.

Τι άλλα σχέδια έχετε για φέτος από πλευράς περιοδείας;

Αρχικά θα είμαστε στην Ευρώπη από 27/07 έως 24/08. Έχουμε ενδιάμεσα και κάποιες εμφανίσεις σε festivals καθώς και shows ανάμεσα στα festivals με μπάντες όπως Dying Fest, Carnifex, Toxic Holocaust και Venom Prison. Μετά θα περιοδεύσουμε στην Βόρεια Αμερική με τους Arch Enemy και τους Uncured στα τέλη Σεπτεμβρίου και ολόκληρο τον Οκτώβριο. Έχουμε και κάποια πλάνα στα οποία δουλεύουμε για το Νοέμβριο και για τις αρχές του 2019.

Είστε μια μπάντα που περιοδεύει διαρκώς. Πώς αντιμετωπίζετε τη ζωή στο δρόμο;

Πιστεύω ότι κάποιες φορές πρέπει να αποστασιοποιείς τον εαυτό σου απ’ τον παράγοντα "business". Προσωπικά με έχουν βοηθήσει πολύ και τα lives. Το να παίζεις live και να τρέφεσαι απ’ την ενέργεια της μουσικής και του κοινού είναι κάτι που βοηθάει πολύ. Πιστεύω ότι τόσο η μπάντα όσο και το κοινό δουλεύουν μαζί για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Προσωπικά ξεφεύγω. Κάνω μια κανονική δουλειά όταν είμαι σπίτι, οπότε όταν βγαίνω στο δρόμο αισθάνομαι αλλαγή κατεύθυνσης. Είναι η αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα  που βελτιώνει και την απόδοση και τη ζωή στο δρόμο.

Υπάρχουν τραγούδια που πάντα θα θέλατε να παίξετε επί σκηνής αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχετε καταφέρει;

Καλύπτουμε σχεδόν τα πάντα κατά μήκος της περιοδείας. Αλλάζουμε τραγούδια στο setlist όπου χρειάζεται για να παίξουμε σχεδόν όλα τα τραγούδια κάθε κυκλοφορίας. Είναι πάντα πιο δύσκολο να φτιάξεις ένα setlist όσο βγάζεις περισσότερες κυκλοφορίες. Θέλεις να παίξεις το καινούργιο υλικό για τον κόσμο, αλλά θέλεις να παίξεις και κάποια συγκεκριμένα τραγούδια από προηγούμενες κυκλοφορίες. Κάθε μέλος έχει τραγούδια τα οποία γουστάρει και γίνονται συμβιβασμοί στα τραγούδια που θα παίξουμε. Δεν έχουμε παίξει ποτέ το "Heaven's Crumbling Walls of Pity" [απ’ το "Constricting Rage of the Merciless" (2014)] σε περιοδεία και θα ήταν ωραίο να παίξουμε αυτό το τραγούδι live.

Είστε γραμμένοι στην Metal Blade Records. Πώς είναι η μέχρι στιγμής συνεργασία σας;

Πάει καλά. Η μουσική βιομηχανία είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με 10 χρόνια πριν. Οι δισκογραφικές και οι μπάντες δουλεύουν διαφορετικά και οι προσδοκίες και οι δεσμεύσεις συνεχώς αλλάζουν. Η Metal Blade Records πάντα έβγαζε δυνατές κυκλοφορίες και ήταν, και συνεχίζει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Metal σκηνής. Αν μη τι άλλο είμαστε πλέον μπάντα που θα μείνουμε γνωστοί απ’ τις κυκλοφορίες μας μέσω της Metal Blade Records και σαν μπάντα και γι’ αυτό που κάνουμε.

Μετά από 21 χρόνια παρουσίας και 7 studio κυκλοφορίες σας είναι πλέον πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να γράφετε νέα μουσική;

Είναι λίγο και απ’ τα δύο. Είναι πιο εύκολο εξ αιτίας των πραγμάτων που έχουμε μάθει και των ικανοτήτων που έχουμε αποκτήσει κάνοντας αυτό που κάνουμε εδώ και πόσο καιρό. Ταυτόχρονα, μπορεί να βρεθείς σε αδιέξοδο όταν γράφεις. Κάποιο μπλοκάρισμα του μυαλού. Για μένα αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να σταματήσεις και να το αφήσεις για λίγο. Να καθαρίσω το μυαλό μου και να το προσεγγίσω ξανά σε άλλη φάση. Ο καθένας έχει τον τρόπο του να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν εύκολα και δύσκολα. Βήμα-βήμα τα καταφέρνουμε όμως.

Αυτά από εμένα, ανυπομονώ να σας δω από κοντά!

Εγώ σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου και για την ευκαιρία που μας έδωσες. Ανυπομονούμε για το πρώτο μας show στην Αθήνα.

Genre:
Black/Death/Thrash Metal

Main:
The Eclipse of Ages into Black (2000)
Funeral Dirge for the Rotting Sun (2003)
A Haunting Curse (2006)
Carving Out the Eyes of God (2009)
Blood for the Master (2012)
Constricting Rage of the Merciless (2014)
Vengeful Ascension (2017)

Current lineup:
Sammy Pierre Duet (Guitars, Vocals)
L. Ben Falgoust II (Vocals)
Zack Simmons (Drums)
James Harvey (Bass)Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια milita…

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…