Skip to main content

Scorpions @Καλλιμάρμαρο, Δευτέρα 16/07/18


Οι Scorpions έρχονται για μια ακόμη φορά στην Αθήνα, Ελλάδα. Παρότι η μουσική τους και οι στίχοι τους δεν έχουν μυσταγωγικό χαρακτήρα, το venue, αλλά και το billing του event δίνουν αυτόν τον χαρακτήρα στο συγκεκριμένο live. Μια ιεροτελεστία όπου μέσα απ'τη μουσική επιτυγχάνεται η αποθέωση για κοινό και μουσικούς. Έχοντας αυτά στο μυαλό, απόψε Δευτέρα 16/07/18, ξεκινάμε για το Καλλιμάρμαρο. We follow our hearts.

Η ώρα είναι 22:10, και τα φώτα σβήνουν. Η γη φεύγει κάτω απ’ τα πόδια μου. Οι Heavy Metal/Hard Rock legends Scorpions είναι εδώ. Μετά το εισαγωγικό animation γίνεται η εκρηκτική είσοδος της μπάντας με το "Going Out with a Bang" και η γιορτή ξεκινά. "Make It Real" μας παρακαλούν και όλες οι φαντασιώσεις γίνονται πραγματικότητα. Συνέχεια με το "Is There Anybody There?" και αρχίζει η αναζήτηση για τον έρωτα. Στο "The Zoo" τα ζωώδη ένστικτα μας βγαίνουν στην επιφάνεια. Ένα μικρό χαλάρωμα στο instrumental "Coast to Coast" και γρήγορη επάνοδο με ένα medley των "Top of the Bill/Steamrock Fever/Speedy’s Coming/Catch Your Train", όπου γίνεται ένα σύντομο πέρασμα από τις καλύτερες εποχές του συγκροτήματος. Συνεχίζοντας την άνοδο, παίζεται το "We Built This House" και είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Άλλο ένα χαλάρωμα με τον Matthias Jabs (Guitars) και το Guitar solo "Delicate Dance". Και τώρα ήρθε η ώρα να ερωτευτούμε, μέσα από ένα acoustic medley των "Follow Your Heart/Eye of the Storm/Send Me an Angel". Ακολουθεί το "Wind of Change". Ψυχική γαλήνη. Faith in humanity restored. "Tease Me Please Me" και τα πράγματα γίνονται λίγο πιο kinky. "Overkill" (Motörhead cover), και ο σβέρκος ξεβιδώνεται, δημιουργούνται mosh pits, οι αδαείς κοιτούν με το στόμα ανοιχτό, "Blackout" και εκτοξευόμαστε ακόμα ψηλότερα. Στο "Big City Nights" ταξιδεύουμε μαζί με την μπάντα στους διάφορους προορισμούς που έχει παίξει ανά τα χρόνια. Μας "αποχαιρετούν" και φεύγουν απ'τη σκηνή. Η επιστροφή γίνεται με το "Still Loving You" και νοσταλγούμε τις παλιές μας αγάπες. Τέλος, το καλύτερο δυνατό κλείσιμο με το "Rock You like a Hurricane" με όλο το Καλλιμάρμαρο να χοροπηδάει και να τραγουδάει τους στίχους. Σ'όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους διαθέτουν κρυστάλλινο ήχο, εμφανή τεχνική αρτιότητα και η σκηνική τους παρουσία είναι σαρωτική, καθώς παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους σαν τυφώνας (σ.σ.: Pun intended). O Paweł Mąciwoda-Jastrzębski (Bass) είναι μορφάρα, ο Mikkey Dee (Drums) είναι ένα κτήνος, ο Matthias Jabs (Guitars) αποτελεί την αέναη κινητήρια δύναμη του συγκροτήματος, ο Rudolf Schenker (Guitars) είναι η ψυχή, ενώ ο Klaus Meine (Vocals) η απόλυτη φωνή. Η επικοινωνία με το μεγάλο κοινό είναι διαρκής και ένθερμη σε κάθε κομμάτι. Τους αγαπάμε και μας αγαπούν πίσω. Σχέση ζωής.

Setlist
Going Out with a Bang
Make It Real
Is There Anybody There?
The Zoo
Coast to Coast
Top of the Bill/Steamrock Fever/Speedy’s Coming/Catch Your Train
We Built This House
Delicate Dance
Follow Your Heart/Eye of the Storm/Send Me an Angel
Wind of Change
Tease Me Please Me
Overkill (Motörhead cover)
Blackout
Big City Nihgts

Still Loving You
Rock You like a Hurricane




















Η Robin4Arts διοργάνωσε ένα καταπληκτικό event. Από την άλλη οι Scorpions, μέσα σε 105 λεπτά και 21 κομμάτια, απέδειξαν ότι είναι, αν όχι η κορυφαία, σίγουρα απ’ τις κορυφαίες μπάντες στον κόσμο.

(Photo credits: Cristina Alossi)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"