Skip to main content

Grave Digger / Marauder / Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18



Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στη σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβάνεται και εκτιμά, με αποτέλεσμα να φτάνουν σε σημείο να γνωρίζουν καθολική αποδοχή. Δύναμη.







Η ώρα είναι 21:15, και στη σκηνή εμφανίζονται οι Epic Heavy/Power Metal Τιτάνες, Marauder. Ζωή, Metal, Ιστορία, Ήρωες. Ο κακός χαμός στο "God's Will", Σουλιώτες και Σουλιώτισσες με τα παιδιά τους δεν δέχονται την σκλαβιά, και προτιμούν την αυτοθυσία, ζώντας αιώνια "Free Like an Eagle"- "Metal Warriors", ΡΕ! Το "The Fall" είναι ένα αριστούργημα, ο Περσέας, o "Son of Thunder", σκοτώνει τη Μέδουσα και τον Ακρίσιο, εκπληρώνοντας τον χρησμό, και στο "The Return of the Warrior" γίνεται το σώσε. "The Greek Revolution Begins'', πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο-κρύσταλλο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο κοινό και in-your-face, take-no-prisoners σκηνική παρουσία- ο Babis Antaloudakis (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο George Sofronas (Guitars) σαρώνει τα πάντα στο διάβα του, ο Andreas Tsaousis (Guitars) παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στο έργο του, ενώ ο Nikos Antonoyiannakis (Vocals) είναι μορφάρα. Kings in their lives, warriors at war.

Setlist
God's Will
Free Like an Eagle
Metal Warriors
The Fall
Son of Thunder
The Return of the Warrior
The Greek Revolution Begins






Η ώρα είναι 22:15, και στη σκηνή εμφανίζονται οι ηγεμόνες του Heavy/Power Metal, Grave Digger. Τρόμος, Πόλεμος, Μυθολογία, Ιστορία, Metal, Θάνατος. Ο βασιλιάς Malcolm II οδηγεί την "Scotland United" στη νίκη απέναντι στους Άγγλους στη μάχη του Carham, το "Lawbreaker" αποτελεί την Απόλυτη στάση ζωής, και στο "The Clans Will Rise Again" γίνεται το σώσε. Η γη σείεται στο "Ballad of a Hangman", το "The Curse of Jacques'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α, στη Μάχη των Largs, και υπό το "Dark of the Sun", ο Νορβηγικός στρατός ηττάται από το επεκτεινόμενο Βασίλειο της Σκωτίας. Ο William Wallace μάχεται για την ελευθερία ακόμη και κατά την "Execution" του, all hail Robert ''The Bruce" που στη μάχη του Bannockburn επικρατεί των Αγγλικών στρατευμάτων, οδηγώντας την Σκωτία στην ανεξαρτησία. Deus vult οι "Knights of the Cross'' να ανακτούν την Jerusalem από τους αλλόθρησκους- ''Tattooed Rider'', ΡΕ! Μονάχα ορισμένοι επίλεκτοι επιβιώνουν την "Season of the Witch'', ''Highland Farewell'', μόνο κλάμα, bow down before "Morgane le Fay'', την πανίσχυρη μάγισσα, γνώστρια της Μαύρης Μαγείας, καθώς και όλων των σκοτεινών μυστικών. Το πολύτιμο "Excalibur" επιλέγει τον νεαρό Αρθούρο ως βασιλιά της Britannia, και στο ''Rebellion (The Clans Are Marching)'' επικρατεί ο κακός χαμός. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- τυφλοί, κωφοί, μουγκοί, χωλοί, άπαντες είναι "Healed by Metal'', ο Ριχάρδος ο "Lionheart" μάχεται κατά του Islam μέχρι το τέλος της ζωής του, και "Heavy Metal Breakdown", πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά αρκετά μεγάλο κοινό και majestic, take-no-prisoners σκηνική παρουσία- ο Jens Becker (Bass) οπλοφορεί και πυροβολεί, ο Axel "Ironfinger" Ritt (Guitars) σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ ο Chris Boltendahl (Vocals) είναι ο Απόλυτος ηγέτης μας. United, forever and ever.

Setlist
Scotland United
Lawbreaker
The Clans Will Rise Again
Ballad of a Hangman
The Curse of Jacques
The Dark of the Sun
Execution
The Bruce
Knights of the Cross
Tattooed Rider
Season of the Witch
Highland Farewell
Morgane le Fay
Excalibur
Rebellion (The Clans Are Marching)

Healed by Metal
Lionheart
Heavy Metal Breakdown







Η Demons Gate διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Marauder, σε 45 λεπτά και με 7 κομμάτια, δεν άφησαν τίποτα όρθιο, και επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται στην κορυφή του Epic Heavy/Power Metal, ενώ οι Grave Digger, σε 1 ώρα και 50 λεπτά και με 18 κομμάτια, took no prisoners, και επιβεβαίωσαν την Απόλυτη κυριαρχία τους στο Heavy/Power Metal. True Metal we were born to be. The clans will rise again.

(Photo credits: Dionisis Partheniadis)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"