Skip to main content

Seregor (Carach Angren - Guitars, Vocals): "Οτιδήποτε σχετικό με τον θάνατο, τον φόβο και τον τρόμο μας τραβά την προσοχή."


Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Carach Angren στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18, το Metal Asylum μίλησε με τον Seregor (Guitars, Vocals) για τον τρόπο σύνθεσης της περσινής top κυκλοφορίας, ''Dance and Laugh Amongst the Rotten'' (2017), την αγάπη του για το έργο του J.R.R. Tolkien, αλλά και για την περιβόητη άβυσσο του Friedrich Nietzsche. Is there a presence among us?

Γεια σου Seregor, είναι τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση!
Το ''Dance and Laugh Amongst the Rotten" (2017) είναι μια top κυκλοφορία της συγκεκριμένης χρονιάς. Πες μας μερικά πράγματα σχετικά με το πώς κύλησε η διαδικασία της σύνθεσης αυτού του album. Ποιες ανατριχιαστικές ιστορίες τρόμου σας ενέπνευσαν αυτήν τη φορά;

Η συνθετική μας διαδικασία είναι πάντα ένα τεράστιο καθήκον, και αυτήν τη φορά επιτύχαμε ξανά, καθώς είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.
Επηρεαστήκαμε από αρκετές ιστορίες για αυτήν την κυκλοφορία. Ως συνήθως, τείνουμε στο να συνδυάζουμε τη μουσική μας με ιστορίες φαντασμάτων, αλλά αυτήν τη φορά χρησιμοποιήσαμε μια περισσότερο δαιμονική προσέγγιση. Για παράδειγμα, το πρώτο κομμάτι του album ονομάζεται ''Charlie'', μια φιλική οντότητα που επικοινωνεί μέσω ενός πίνακα Ouija. Τελικά, όμως, το ευγενικό του προσωπείο καταλήγει να μην είναι και ιδιαίτερα φιλικό.

Συνεργάζεστε με τη high-profile Season of Mist περισσότερο από 6 χρόνια. Πώς πάει η μέχρι τώρα συνεργασία σας;

Ναι, ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα, και ως τώρα η συνεργασία μας δουλεύει πολύ καλά και για τις δύο πλευρές. Σύντομα θα ηχογραφήσουμε και το τελευταίο album για το οποίο υπογράψαμε. Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να καθίσουμε και να συζητήσουμε ξανά, για να αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε.

Γενικά, από πού αντλείτε έμπνευση; Επίσης, πώς αποφασίζετε ποια ιστορία τρόμου πληροί τις προϋποθέσεις για να για να μετατραπεί σε κομμάτι;

Εμπνεόμαστε από Horror Ταινίες, βιβλία κλπ. Οτιδήποτε σχετικό με τον θάνατο, τον φόβο και τον τρόμο μας τραβά την προσοχή. Όχι απλά ο φανταστικός, μα και ο τρόμος στην πραγματική ζωή μπορεί να έχει μεγάλη επιρροή στον τρόπο γραψίματός μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αποφασίζουμε αν η ιστορία είναι καλή και αρκετά μεγάλη ώστε να γράψουμε ένα ολόκληρο album γι'αυτήν.

Για κάποιον περίεργο λόγο, εμάς τους ανθρώπους φαίνεται να μας ελκύουν περισσότερο ιστορίες με τραγικό τέλος, αντί για αντίστοιχες όπου ''ζουν αυτοί καλά και μεις καλύτερα''. Το φαινόμενο αυτό το αποδίδω στο γεγονός ότι οι ίδιοι ζούμε σε αρκετά άρρωστες εποχές, οπότε φαίνεται αναπόφευκτο να αναζητούμε escapism σε πράγματα εξίσου σκοτεινά.

Δεν ξέρω αν ζούμε σε τόσο σκοτεινές εποχές, σε σύγκριση  με τον Μεσαίωνα ή τον Πρώτο ή τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά ναι, αν παρακολουθήσουμε μια τυπική οικογενειακή Movie, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει happy ending. Είναι προβλέψιμο. Προσωπικά, ελκύομαι από τα πιο σκοτεινά πράγματα στην ζωή. Ίσως φαίνεται να μας ελκύουν αυτές οι καταλήξεις γιατί είναι ευκολότερο να τις διαβάζεις και να τις βλέπεις από το να τις ζεις.  Καλές ή κακές. Πάντα μας ενδιαφέρει κάπως ο πόνος των άλλων.

Από την άλλη, όμως, ο Friedrich Nietzsche είχε πει πως ''αν κοιτάζεις πολύ μέσα σε μια άβυσσο, η άβυσσος θα σε κοιτάξει επίσης''. Δεν σε απασχολεί αυτό; Η λύση στην οποία έχω καταλήξει προσωπικά είναι να φοράς γυαλιά ηλίου.

Hehe, μπα, δεν με απασχολεί καθόλου, αφού ζω στην άβυσσο!

Η μουσική των Carach Angren είναι ιδιαίτερα θεατρική. Έχετε σκεφτεί να την παρουσιάσετε μέσα από κάποια άλλη μορφή τέχνης, ίσως μέσω ενός Movie που να αποτελείται από ένα ανθολόγιο σύντομων ιστοριών τρόμου;

Ναι, την είχαμε αυτήν την ιδέα. Αλλά πιστεύω πως θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό μόνο όταν η ιστορία, τα μέρη και οι ηθοποιοί είναι αρκετά καλοί για να το κάνουν να δουλέψει. Προς το παρόν, δουλεύουμε με μουσική και αυτήν παρουσιάζουμε, αλλά σίγουρα με ελκύει η ιδέα του να κάνουμε Carach Angren Ταινίες.

Λαμβάνοντας υπόψη πως το όνομά σας προέρχεται από  το "Carach Angren", την Sindarin ονομασία για τα "Iron Jaws", αυτό το οχυρωμένο πέρασμα στη Mordor, θα υπέθετα πως είστε fans του J.R.R. Tolkien. Έχετε πάρει στα χέρια σας το πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο του, ''The Fall of Gondolin'';

Νομίζω πως είμαι ο μόνος στην μπάντα που τον ενδιέφερε ο Tolkien. Έχω δύο βιβλία ''The Lord of the Rings'' και το ''The Silmarillion''. Αλλά αυτό το ενδιαφέρον προϋπήρχε της μπάντας. Επίσης, το όνομά μου, Seregor, προέρχεται από εκείνη την εποχή (sereg = αίμα, gor = μίσος). Οπότε, το ''Carach Angren'' επιλέχθηκε στα 90's για την πρώτη μου μπάντα. Στα άλλα μέλη δεν άρεσε, έτσι οι Carach Angren εξαφανίστηκαν για μερικά χρόνια, μέχρι που συνάντησα τον Ardek [Keyboards, Piano, Orchestrations, Vocals (backing)] και τον Namtar (Drums, Percussion). Ναι, πάντα ενδιαφερόμουν για την δουλειά του Tolkien. Αλλά ποτέ δεν νοιάστηκα για τα hobbits και τα elves. Μόνο το κακό από τη Mordor μου τράβηξε την προσοχή.

Με το ''Dance and Laugh Amongst the Rotten'' (2017) να κυκλοφόρησε μόλις πριν έναν χρόνο, υποθέτω πως τα μελλοντικά σας πλάνα αποτελούνται από εκτενές touring, προκειμένου να το προωθήσετε περαιτέρω;

Αυτό ακριβώς. Δουλεύουμε σκληρά στην τελειοποίηση των shows. Έρχονται πολλά, και τον Οκτώβριο θα στοιχειώσουμε τις ΗΠΑ για έναν μήνα.

Θα παρακολουθήσουμε live τους Carach Angren στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Τι να περιμένουμε από την πολυαναμενόμενη αυτή συναυλία;

Ένα εκρηκτικό horror show, προερχόμενο από τα βάθη των μαύρων καρδιών μας, που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Seregor, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, πραγματικά ανυπομονώ να βρεθούμε και να παίξουμε με έναν πίνακα Ouija, αλλά θα πρέπει να είμαστε άκρως προσεκτικοί. Charlie is not a friend!

No, Charlie sure as hell ain't no friend! Αλλά σε ευχαριστώ και εσένα, και όλους τους αναγνώστες μας εκεί έξω. Θα σας δω σύντομα στην Ελλάδα.

Genre:
Symphonic Black Metal

Main:
Lammendam (2008)
Death Came Through a Phantom Ship (2010)
Where the Corpses Sink Forever (2012)
This Is No Fairytale (2015)
Dance and Laugh Amongst the Rotten (2017)

Current lineup:
Namtar (Drums Percussion)
Seregor (Guitars, Vocals)
Ardek [Keyboards, Piano, Orchestrations, Vocals (backing)]


Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"