Skip to main content

YOB: Needing to Feel Something True



Στις πολύ δύσκολες στιγμές, εκείνες που δεν γνώριζα αν θα βγάλω την ημέρα, και ο πόνος που ένιωθα ξεχείλιζε από όλο μου το σώμα, η μόνη μου συντροφιά ήταν οι masters του Stoner/Doom MetalYOB. Μελωδίες που λειτουργούν σαν παυσίπονα και στίχοι μυοχαλαρωτικοί, εισχώρησαν τόσο βαθιά στα άδυτα του ανυπόφορου πόνου, και δημιούργησαν μια έκρηξη αγνής και απόλυτης κάθαρσης. Στο Κύτταρο, την Τρίτη 13/11/18 θα γίνουμε μάρτυρες του θαύματος της μουσικής τους.

Το σώμα χαλαρώνει και τα μάτια κλείνουν. Το αστρικό ταξίδι ξεκινάει, μέσα από albums-αριστουργήματα.


Με το "Elaborations of Carbon" (2002), αφήνουν ανεξίτηλα το σημάδι τους στον κόσμο του Metal, με riffs που ξεπηδούν από βαθιά πηγάδια. Απόκοσμο, βαρύ, ένα masterpiece γεμάτο έμπνευση (10).


Το διαμάντι "Catharsis" (2003), πρόκειται για όνομα και πράγμα. Η απόλυτη Stoner/Doom Metal κυκλοφορία. Κάθε νότα αγγίζει την ψυχή, και δημιουργεί μια εξαιρετικά ψυχεδελική ατμόσφαιρα (10).


Αφήνουμε το σώμα και γινόμαστε ένα με το σύμπαν. Οι ήχοι του "The Illusion of Motion" (2004) θα μας συντροφεύουν. Αυτό το album έχει διαπεράσει μια μαύρη τρύπα, και ως θαύμα έχει επιστρέψει φερόμενο τα μυστικά του απείρου διαστήματος. Αποκαλυπτικό (9).


Το "The Unreal Never Lived" (2005), αναδυκνυει τον ποικίλο κόσμο των YOB. Όμορφες συνθέσεις, με μερικές progressive πινελιές. ένα ακόμα μαγευτικό δημιούργημα που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή (9).


Μετά από ένα διάλειμμα, η μπάντα επιστρέφει με το "The Great Cessation" (2009). Η ανασυγκρότηση τους ανανεώνει απίστευτα, και οι συνθέσεις τους είναι εξαίσιες. Riff by riff, αγγίζει την τελειότητα (10).


Η μουσική στο "Atma" (2011) έχει κάποια νέα στοιχεία που όμως απορροφούνται επιδέξια από τον ξεχωριστό ήχο τους. Ένα νέο σύμπαν (ή παράλληλο;) ξεδιπλώνεται με τρελές μελωδίες, που απογειώνουν το αποτέλεσμα (8).


Το "Clearing the Path to Ascend" (2014), πρόκειται για κατάθεση ψυχής. Προσωπικό αγαπημένο, καθώς έχει βαθύ συναίσθημα και πνεύμα που ταξιδεύει το μυαλό σε μέρη μαγικά. Είναι ο ήχος που θα σε βοηθήσει να διαλογιστείς πριν από μια ενεργειακή θεραπεία για βαριά κατάθλιψη (9).


Το τελευταίο "Our Raw Heart" (2018), είναι το το φως στην άκρη του tunnel. Η ελπίδα που κράτησε ζωντανό τον Mike Scheidt (Guitars, Vocals), όπου μετά την near death experience που βίωσε, επανήλθε με γνώσεις από άλλο κοσμικό φάσμα (9).

Μυθολογία, Φαντασία, Εσωτερισμός, Πνευματικότητα. Η μυθολογία όπως και τα παραμύθια κρύβουν αλήθειες που δεν θέλει να δει ο άνθρωπος απευθείας. Οι φανταστικές ιστορίες διευρύνουν την σκέψη και ανοίγουν πόρτες για τα παλάτια του μυαλού. Αυτές οι είσοδοι βοηθούν στις ασκήσεις που χρειάζονται, για να έρθουμε πιο κοντά στον ανώτερο εαυτό μας. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να ταξιδέψουμε βαθιά στα έγκατα του πνεύματος, και παρέα με τη δύναμη που προσφέρει άπλετα το σύμπαν θα αναδυθούμε και θα βιώσουμε την απόλυτη ένωση πνεύματος και σώματος. Οι YOB γνωρίζουν, και οι ήχοι που που εκπέμπουν είναι συντονισμένοι με τα συναισθήματα μας.


Η Smoke the Fuzz θα διοργανώσει ένα event που θα λειτουργήσει θεραπευτικά. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε από την την αλλαγή της εποχής. Δεν θα αντέξουν πολλοί.

Genre:
Stoner/Doom Metal

Main:
Elaborations of Carbon (2002)
Catharsis (2003)
The Illusion of Motion (2004)
The Unreal Never Lived (2005)
The Great Cessation (2009)
Atma (2011)
Clearing the Path to Ascend (2014)
Our Raw Heart (2018)

Current lineup:
Mike Scheidt Guitars (Vocals)
Travis Foster (Drums)
Aaron Rieseberg (Bass)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"