Skip to main content

Kostas "H.K." Tzortzis (Battleroar - Guitars): ''Η ιστορία όλου του κόσμου, η μυθολογία επίσης, τα Ομηρικά έπη και οι αρχαίες τραγωδίες αποτελούν έμπνευση.''



Στα πλαίσια της επικείμενης πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Battleroar στο Κύτταρο, την Κυριακή 10/02/19, το Metal Asylum μίλησε με τον Kostas "H.K." Tzortzis (Guitars) για τον τρόπο σύνθεσης του αριστουργηματικού "Codex Epicus" (2018), τον λογοτεχνικό πλούτο της sword & sorcery θεματολογίας και το πώς συνέβαλαν στο "The Dragonphoenix Chronicles: Indomitable" (2013). Living by the sword!

Καλησπέρα Kostas, είναι μεγάλη μου τιμή που μιλάμε.
Αρχικά, επίτρεψέ μου να σας συγχαρώ για το αριστουργηματικό "Codex Epicus" (2018). Απ'ό,τι παρατήρησα, fans και τύπος το λάτρεψαν! Εσείς τι feedback έχετε λάβει ως τώρα;

Καλησπέρα, Theodore.
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου άρεσε το "Codex Epicus" (2018)! Όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου γενικότερα, είναι εξαιρετική και ενθουσιώδης! Πραγματικά, οι φίλοι μας, αλλά και γενικότερα οι ακροατές, δείχνουν να εκτίμησαν δεόντως την προσπάθεια μας!


Πώς προσεγγίσατε αυτήν τη φορά το υλικό σας; Μίλησέ μας για το πώς κύλισε η συνθετική διαδικασία γι’αυτήν την κυκλοφορία.

Όπως κάθε φορά στο παρελθόν, οι ιδέες συγκεντρώνονταν και ολοκληρώνονταν μέσα στις πρόβες με τον καιρό. Σε αυτόν τον δίσκο όλα έγιναν λίγο πιο συγκεντρωτικά και από άποψη χρόνου, αλλά και από άποψη σύνθεσης και ενορχήστρωσης. Και πάλι δουλέψαμε τα κομμάτια, όλοι μαζί στις πρόβες, απλά την σύνθεση τη δούλεψα περισσότερο μόνος μου. 

Αυτήν τη φορά ανέλαβες και την παραγωγή του Full-length. Πώς σου φαίνεται αυτή η πλευρά της δουλειάς;

Και στα προηγούμενα albums είχα έναν μεγάλο ρόλο στην παραγωγή και ιδίως στο προηγούμενο, ''Blood of Legends'' (2014). Αυτή τη φορά, βέβαια, σε συνεργασία με τον Thimios Krikos (σ.σ.: InnerWish - Guitars), πέρασαν σχεδόν όλα από τα χέρια μας!
Η παραγωγή ενός δίσκου είναι ένα τελείως... Προσωπικό ζήτημα. Καλείσαι να βάλεις την άποψή σου στο πώς θα ακούγεται κάτι και ελπίζεις αυτό να αναδείξει τη μουσική σου όσο το δυνατόν περισσότερο!


Συνεργάζεστε με τη high-profile Cruz del Sur Music πάνω από μια δεκαετία τώρα. Προφανώς για να δουλεύετε τόσα χρόνια μαζί είστε ικανοποιημένοι με την συνεργασία, τι είναι αυτό όμως που ξεχωρίζετε σε αυτή τη Label;

Η Cruz del Sur Music είναι μια αξιόπιστη και σοβαρή Label που έχει αποδειχτεί φιλική προς τον μουσικό. Μέσα από τα χρόνια συνεργασίας, πλέον μπορώ να πω πως ο ιδιοκτήτης της είναι ένας κάλος φίλος ο οποίος στηρίζει τους Battleroar, αλλά και όλες τις μπάντες της, με συνέπεια και συστηματική δουλειά.

Πάνε 4 χρόνια από την κυκλοφορία του "Blood of Legends" (2014). Γενικά, με εξαίρεση τα πρώτα χρόνια, υπάρχει ένα σχετικά μεγάλο time gap μεταξύ των Full-lengths σας. Πώς κι έτσι;

Οι προσωπικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν με τα χρόνια, σίγουρα. Ταυτόχρονα, η οικονομική κρίση, οπωσδήποτε δεν βοηθάει. Σε προέκταση, αυτό έφερε κάποιες αλλαγές στο lineup. Όλα αυτά μαζί κάνουν πιο δύσκολη την πραγματοποίηση ενός δίσκου.

Στιχουργικά, μεγάλο μέρος του υλικού σας καταλαμβάνει η sword & sorcery θεματολογία. Ποια έργα (οποιασδήποτε μορφής τέχνης) σας έχουν επηρεάσει; Με μια μαντεψιά, θα έλεγα το σύνολο της δουλειάς του Robert E. Howard. Πέφτω μέσα;

Σίγουρα, ναι! Όπως και ο λογοτεχνικός θησαυρός του J.R.R. Tolkien (σ.σ.: Αγαπάμε) και του Michael Moorcock κ.ά.. Η ιστορία όλου του κόσμου, η μυθολογία επίσης, τα Ομηρικά έπη και οι αρχαίες τραγωδίες αποτελούν έμπνευση. Ό,τι έχει να κάνει με διαχρονική σημασία και αξία μπορεί να αποτελέσει έμπνευση.

Αλήθεια, πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τους υπεύθυνους του "The Dragonphoenix Chronicles: Indomitable" (2013);  Παραχωρήσατε και μια instrumental version του "Poisoned Well" για τις ανάγκες του Movie.

Με μεγάλη μας χαρά, φτιάξαμε ένα κομμάτι που έχουμε την τιμή να παίζει στους τίτλους τέλους! Η συνεργασία μας προέκυψε μέσω του πρωταγωνιστή της Movie (Yannis "Rubus" Roumboulias) που είναι και ο σκιτσογράφος που δημιούργησε τα εξώφυλλα των 2 albums μας, "To Death and Beyond..." (2008) και "Blood of Legends" (2014).

Γενικά, οι Battleroar δεν πραγματοποιούν εκτενείς περιοδείες. Μιας, όμως, και το τελευταίο σας Full-length κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες, πώς σκοπεύετε να το προωθήσετε συναυλιακά;

Αν και θα θέλαμε να παίζουμε περισσότερο, είναι δύσκολο αυτό. Όσον αφορά τον τελευταίο δίσκο, έχουμε ήδη κλείσει κάποιες εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, που θα ανακοινωθούν σύντομα. Έπεται και συνέχεια.

Θα παρακολουθήσουμε live τους Battleroar στο Κύτταρο, την Κυριακή 10/02/19, σε ένα εκρηκτικό πακέτο με τους Lonewolf. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την πολυαναμενόμενη αυτή συναυλία;

Έχουμε πολύ καιρό να παίξουμε στην Αθήνα, Ελλάδα. Θα χαρούμε πολύ να ξαναμοιραστούμε την σκηνή με τους παλιούς μας φιλους, Lonewolf! Θα είναι σίγουρα μια αξιομνημόνευτη βραδιά! 

Kostas, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Ανυπομονώ να σας δω live! Άλλωστε, flashing steel's the only answer!

Εγώ ευχαριστώ για την συνέντευξη! Epic Metal to the End!

Genre:
Epic Heavy/Power Metal


Main:
Battleroar (2003)
Age of Chaos (2005)
To Death and Beyond... (2008)
Blood of Legends (2014)
Codex Epicus (2018)

Current lineup:
Kostas "H.K." Tzortzis (Guitars)
Gerrit Mutz (Vocals)
Sotiris "Sverd" Tsolakoglou (Bass)
Michael Kontogiorgis (Guitars)
George Tsinanis (Drums)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί