Skip to main content

Enemy of Reality, Fortis Ventus @Temple, Παρασκευή 23/02/18Παρασκευή 23/02/18.Μια μεγάλη βραδιά για την Ελληνική Symphonic Metal σκηνή απόψε. Οι Enemy of Reality μαζί με τους Fortis Ventus στο Temple. Συνάντηση κορυφής. Φύγαμε. Let the showdown begin!

Οι πόρτες άνοιξαν στις 21:00 και το ικανοποιητικό πλήθος κόσμου μπαίνει στο χώρο. Στις 21:45 ανεβαίνουν στη σκηνή οι Fortis Ventus. Στα 45 λεπτά που έχει στη διάθεσή του, το συγκρότημα παρουσιάζει 8 κομμάτια με υλικό κυρίως απ’ το EP της μπάντας, "Haunted Heart" (2017), καθώς και κάποιες διασκευές. Σ’όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του το συγκρότημα διαθέτει πεντακάθαρο ήχο, τεχνική αρτιότητα και υπάρχει συχνή επικοινωνία με το κοινό. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε το Full-length όταν κυκλοφορήσει!

Η ώρα έχει πάει 22:50 και μέσα σε ένα σχεδόν κατάμεστο Temple, οι Symphonic Metal αυθεντίες Enemy of Reality ανεβαίνουν στη σκηνή. Χαμός. Ήδη απ’ τις πρώτες νότες του "Martyr" το κοινό παραληρεί. Η μπάντα σε ένα αρκετά χορταστικό setlist, παίζει υλικό που καλύπτει και τις δυο, μέχρι τώρα, Full-length κυκλοφορίες τις, καθώς και μια surprise διασκευή στο "Bad Romance" της Lady Gaga. Η μπάντα διαθέτει άψογο ήχο, η υψηλή τεχνική κατάρτιση είναι εμφανής από όλα τα μέλη και η επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο κοινό είναι συχνή και θερμότατη. Ο Philip Stone (Drums) παίρνει κεφάλια, ο Thanos [(Bass, Vocals (backing)] είναι σκέτη απόλαυση, ο Steelianos Amoiridis (Guitars) είναι ένας master της κιθάρας (να σημειωθεί ότι ένας μικρός πυρήνας οπαδών φώναζε το σύνθημα "Στέλιο, ηγέτη, ανέμιζε τη χαίτη") και η Iliana Tsakiraki (Vocals) μας κάνει να ανατριχιάζουμε με κάθε νότα και στίχο.

Setlist
Martyr
In Hiding
Weakness Lies Within
Needle Bites
Grief Divine
One Last Try
Bad Romance (Lady Gaga cover)
The Bargaining
Time Immemorial
Nouthetisis
Afraid No More
Showdown
I Spare You
The Taste of Defeat


Τα πάντα κύλισαν ρολόι. Οι Fortis Ventus σε 45 λεπτά και 8 κομμάτια δείχνουν τον δρόμο για ένα λαμπρό μέλλον και οι Enemy of Reality σε 80 λεπτά και 14 κομμάτια έδειξαν ότι είναι στην κορυφή του ελληνικού Symphonic Metal.

“Cast in the darkness of their mind,
Blindfolds of silk I leave behind,
They feed on pain and sorrow,
Silent cries of tomorrow.

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια milita…

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…