Skip to main content

Septicflesh, The Slayerking, Scar of the Sun @Piraeus 117 Academy, Σάββατο 17/02/18Η ημέρα της Αποκάλυψης έφτασε. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Septicflesh. Σάββατο 17/02/18 και στο Piraeus 117 Academy έχουν μαζευτεί από νωρίς πολλοί μυημένοι στην Σκοτεινή Τέχνη. 19:20, οι πόρτες ανοίγουν. In the realm of the dead.

Στις 20:30 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Scar of the Sun, μία Gothic/Melodic Groove Metal μπάντα, η οποία, στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει τα ''Among Waters and Giants'', ''An Ill-Fated Wonder'', ''Versus the World'', ''Ode to a Failure'', ''Gravity''. Διαθέτουν τεχνική κατάρτιση και με το παραπάνω- κάτι που φαίνεται από την πρώτη στιγμή-, καθαρό ήχο, ικανοποιητική επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο κοινό και όμορφη, δυναμική σκηνική παρουσία. Ο χρόνος κυλά ευχάριστα, ο κόσμος γουστάρει (έχουν και έναν μικρό πυρήνα δικών τους fans) και επάξια κερδίζουν όχι μόνο το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, μα και νέους ακολούθους. Η αποστολή στέφεται με επιτυχία.
Στις 21:15 ανεβαίνουν στην σκηνή οι The Slayerking. Η Gothic/Doom Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 45 λεπτά που της διατίθενται, παρουσιάζοντας τα ''Black Mother of the Lord of Light'', ''Sargon of Akkad'', ''Southern Gate of the Sun''. Απλά wow. Η τεχνική τους αρτιότητα βγάζει μάτια, ο ήχος τους είναι πεντακάθαρος, η επικοινωνία τους με το πολύ μεγάλο αριθμητικά κοινό stays in character και η σκηνική τους παρουσία... Τα πάντα είναι τόσο πηγαία και συνάμα προσεγμένα to the detail. Δημιουργείται μία ζοφερή και μυστικιστική ατμόσφαιρα, μοχθηρές χορεύτριες τους πλαισιώνουν όταν αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες του concept και, τελικά, το μόνο που απομένει είναι η απορία: Άραγε ο Efthimis K (Bass, Vocals) είναι προάγγελος του σκότους ή ο τελευταίος προφήτης του φωτός; Σίγουρα, πάντως, είναι ο αγγελιοφόρος της Αποκάλυψης.


Η ώρα είναι 22:35 και στην σκηνή εμφανίζονται οι dark masters του Atmospheric/Symphonic Death Metal, Septicflesh. Φαντασία, Μυθολογία, Μυστικισμός, H.P. Lovecraft. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό και παράλληλα πιο περίπλοκο, πιο προφανές και ταυτόχρονα πιο βαθύ από το ''Portrait of a Headless Man'', ο κακός χαμός στο ''The Vampire of Nazareth'' και η Υπατία, η μεγάλη αυτή μαθηματικός, φιλόσοφος και αστρονόμος, αποτελεί την Απόλυτη ''Martyr''. Το ''Prototype'' είναι ένα α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α- ''Pyramid God'', ΡΕ! Όσοι με μοναχικό, ανήσυχο πνεύμα μένουν πιστοί στον έκπτωτο άγγελο, δέχονται ''The Virtues of the Beast'' και, επειδή κάθε υπερκράτος υιοθετεί τον σιδηρούν κανόνα πως η λογική είναι εχθρός και η αλήθεια απειλή, χρέος μας είναι να μαχόμαστε ενάντια στον ''Enemy of Truth''. Άπαντες λαμβάνουμε την ανίερη ''Communion'', all hail ''Prometheus'', τον Τιτάνα-προστάτη του ανθρώπου, στον οποίο προσφέρει τη φωτιά για να κυριαρχεί στη φύση, o H.P. Lovecraft παρακούει τον Friedrich Nietzsche, κοιτάζει επίμονα την άβυσσο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπαυθεί εν ειρήνη, ακόμα και όταν επέρχεται ο ''Lovecraft's Death''. Η Θαΐς, η διάσημη αυτή εταίρα και γυναίκα του Πτολεμαίου Α' Σωτήρος, υποκινεί την πυρπόληση και η ''Persepolis'' τυλίγεται στις φλόγες και το μόνο ζωντανό ον στην κατακλυσμένη από αμαρτωλούς ''Dante's Inferno'' είναι ο ίδιος ο ποιητής. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- στο ''A Great Mass of Death'' γίνεται το σώσε, ''Anubis'', πουτάνα όλα και η τέχνη του ήχου αν και αθέατη, είναι πέρα για πέρα αληθινή και αποτελεί την ''Dark Art''. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το κοινό-λαοθάλασσα και majestic, jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Kerim ''Krimh'' Lechner (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Christos Antoniou (Guitars, Keyboards, Orchestrations, Samples) μένει προσηλωμένος στο έργο του, ο Sotiris Vayenas [Guitars, Vocals (clean), Lyrics, Keyboards] μαγεύει άπαντες με τον μυστικισμό που τον διακατέχει, ενώ ο Spiros Antoniou [Bass, Vocals (harsh)] είναι ο σκοτεινός Εκλεκτός. Unyielding force of thought and spirit.

Setlist
Portrait of a Headless Man
The Vampire from Nazareth
Martyr
Prototype
Pyramid God
Virtues of the Beast
Enemy of Truth
Communion
Prometheus
Lovecraft's Death
Persepolis
Dante's Inferno

A Great Mass of Death
Anubis
Dark ArtΗ Didi διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Septicflesh, σε 1 ώρα και 40 λεπτά και με 15 κομμάτια, δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους και επιβεβαίωσαν ότι αποτελούν τους σκοτεινούς ηγέτες του Atmospheric/Symphonic Death Metal. The Pyramid God is watching...

(Photo credits: Christina Alossi)

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…