Skip to main content

Septicflesh: Embrace Your Fear


Η στιγμή της μυσταγωγίας έφτασε. Οι masters του Atmospheric/Symphonic Death Metal, Septicflesh, θα εμφανιστούν live το Σάββατο 12/02/18 στο Piraeus 117 Academy και μια ζοφερή ατμόσφαιρα θα κατακλύσει τον χώρο και τις ψυχές μας.

Το ότι οι Septicflesh είναι οι κυρίαρχοι του Atmospheric/Symphonic Death Metal επιβεβαιώνεται από τον πλούσιο ποιοτικά, αλλά και ποσοτικά κατάλογο τους. Το "Mystic Places of Dawn" (1994) είναι η δήλωση της μπάντας ότι πρόκειται να χτίσουν μια μυστικιστική αυτοκρατορία υπό το όνομα τους (9), το "Έσοπτρον" (1995) είναι μια εξαιρετική, σκοτεινή και ατμοσφαιρική δουλειά (9),  το "Ophidian Wheel" (1997) είναι ένα αριστούργημα (9), ενώ το απόκοσμο "A Fallen Temple" (1998) εκπέμπει μια gothic αίσθηση που μαγεύει (8). Τo "Revolution DNA" (1999) αναδεικνύει την εξέλιξη της μπάντας μουσικά και στιχουργικά (9), ενώ το "Sumerian Daemons" (2003) είναι ένα μαύρο διαμάντι (9). Μετά από ένα διάλειμμα, θα επανέλθουν με το εκρηκτικό "Communion" (2008), το οποίο είναι τρανταχτή απόδειξη ότι αποτελούν την επιτομή της σταθερότητας στην ποιοτική δουλειά (8). Το "The Great Mass" (2011) αφυπνίζει τους θεούς (8), ενώ το "Titan" (2014) είναι πρωτοκλασάτο (7). Το περσινό, εξαίσιο "Codex Omega" (2017) κόσμησε πολλές λίστες, όντας μεγαλειώδες, με μοναδικές ορχηστρικές μελωδίες που ξεχωρίζουν (9).

Φαντασία, Μυθολογία, Μυστικισμός, H.P. Lovecraft. Αυτή τη μοναδική αίσθηση που σου προσφέρει το μυστήριο της τέχνης του αποκρυφισμού, τη δύναμη ότι μπορείς να ελέγχεις τα πάντα και την πίστη που αποκτάς στον εαυτό σου και τη φύση γύρω σου, την βιώνεις μέσα από τις ζοφερές και παράλληλα δυναμικές μελωδίες τους. Γνωρίζεις κόσμους ονειρικούς (ή όχι), με μυστήρια πλάσματα και πολιτισμούς που σου εξάπτουν την φαντασία. Θεότητες και critters επηρεασμένα από τον ηγέτη αλλά και δημιουργό πολλών αυτών, H.P. Lovecraft. Πολλά συγκροτήματα τον έχουν οδηγό, λίγα όμως καταφέρνουν με το ρυθμό τους να ζωντανεύουν το όραμά του. Ιστορίες και μύθοι περιγράφονται με τέτοιον απόκρυφο και απόκοσμο τρόπο, που σε βυθίζουν και απορροφούν όπως το σκοτάδι.

Η ποιότητα των Septicflesh αντανακλάται και εκτός studio βέβαια. Live γίνεται μύηση στη μουσική τους και η μυσταγωγία ξεδιπλώνεται με μαεστρία στην σκηνή. ''War in Heaven'', ''Communion'', ''Pyramid God'', ''Prototype'', ''The Vampire from Nazareth'', ''Lovecraft's Death'', ''Anubis'', ''Prometheus''. Αυτή η ποιοτική studio δουλειά και η εξαιρετική εμφάνιση τους στην σκηνή αποτελεί άλλωστε και τον λόγο που fans ανά τον κόσμο τους ακολουθούν πιστά. Αν κάποιος δεν έχει τύχει να τους ακούσει, μόλις το κάνει θα γίνει αυτόματα ένας από αυτούς. Είναι η δομή του υλικού τους που σε καθηλώνει και σε ταξιδεύει σε μέρη ονειρικά, απ'όπου επιστρέφεις έχοντας διευρύνει τους μουσικούς, αλλά και πνευματικούς ορίζοντές σου. Οι κατάλληλες εικόνες ντυμένες με τις σωστές μελωδίες, ώστε να παρουσιάζεται πάντα μια άρτια οπτικοακουστική πανδαισία. Ετοιμάσου, λοιπόν, για ένα ταξίδι που θα σε μαγέψει. Η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη και η μουσική τους θα σε συντροφεύει σε κάθε σου βήμα.

Η Didi πρόκειται να οργανώσει μία εξαίσια συναυλία, από την άλλη οι Septicflesh θα παραδώσουν μαθήματα αποκρυφισμού επί σκηνής. Ετοιμάσου!

Genre:
Atmospheric/Symphonic Death Metal

Main:
Mystic Places of Dawn (1994)
Έσοπτρον (1995)
Ophidian Wheel (1997)
A Fallen Temple (1998)
Revolution DNA (1999)
Sumerian Daemons (2003)
Communion (2008)
The Great Mass (2011)
Titan (2014)
Codex Omega (2017)

Current Lineup:
Spiros Antoniou [Bass, Vocals (harsh)]
Christos Antoniou (Guitars, Keyboards, Orchestrations, Samples)
Sotiris Vayenas [Guitars, Vocals (clean), Lyrics, Keyboards]
Kerim "Krimh" Lechner (Drums)

Προπώληση εισιτηρίων:
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 10€
Στην τελευταία φάση της προπώλησης τα εισιτήρια κοστίζουν 12€

Ταμείο
Τα εισιτήρια κοστίζουν 14€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.tickethouse.gr

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια milita…

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…