Skip to main content

Therion: The World Will Burn


Όλα τα πλάσματα από κάθε παράλληλο, αρχαίο, φανταστικό ή μη κόσμο θα μαζευτούν να γιορτάσουν με μελωδίες που τα έχουν εξυμνήσει και έχουν γίνει αθάνατα μέσω αυτών. Αυτό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09/03/18 στο Piraeus 117 Academy με την εμφάνιση των Therion. The world will burn!

Αν μη τι άλλο οι Therion είναι οι ηγέτες του Symphonic/Operatic Metal. Γεμάτοι έμπνευση, διαθέτουν έναν πλούσιο δισκογραφικό κατάλογο που τους έχει διαμορφώσει την σημερινή τους εικόνα. Το "Beyond Sanctorum" (1992) είναι ωμό, σκοτεινό και εξαίσιο (9), το "Lepaca Kliffoth" (1995) είναι άκρως ποιητικό (9), ενώ το "Theli" (1996) είναι η πιο χαρακτηριστική στιγμή της μπάντας, κατατάσσοντας την πλέον στα σχήματα με χαρακτήρα, και μάλιστα ισχυρό (8). Το "Vovin" (1998) είναι ένα masterpiece, με εξαίσιες ορχηστρικές μουσικές και πολύ οccult theme φυσικά (9). Στο μοναδικό "Secret of the Runes" (2001) ζωντανεύουν οι κόσμοι της Σκανδιναβικής μυθολογίας μέσα σε ένα μαγευτικό concept (9), ενώ το "Lemuria" (2004) είναι δώρο προς την ανθρωπότητα (10). Την ίδια χρονιά στο "Serius B" (2004), κύριοι, έχουμε θέμα (10). Μας τίναξαν τα μυαλά στον αέρα. Εκεί που λες ότι έχουν κάνει το peak τους σαν μπάντα, φέτος θα τους παρακολουθήσουμε στην προώθηση του "Beloved Antichrist" (2018), μία Metal όπερα που αποτελείται από 3 CDs και, μάλιστα, με προοπτικές θεατρικής παρουσίασης. Αυτό ακούγεται πολλά υποσχόμενο και η προσμονή έχει ήδη κορυφωθεί.

Μυθολογία, Μυστικισμός, Αρχαίες θρησκείες. Η μπάντα σε βάζει στον κόσμο του αποκρυφισμού και σου δημιουργεί την ανάγκη για μύηση σε ό,τι μεταφυσικό και απόκοσμο υπάρχει. Πραγματεύονται θεότητες αρχαίων πολιτισμών και τις παρουσιάζουν με τον πιο ζοφερό τρόπο, μέσα από ανατριχιαστικά ορχηστρικά μέρη, παράλληλα με οπερετικά φωνητικά που τους δίνουν ζωή. Οι ονειρικοί κόσμοι που περιγράφουν, ζωντανεύουν μέσα από τη μουσική τους και τα πλάσματα που κατοικούν εκεί γίνονται η μόνη συντροφιά. Γίνεται μνεία και στη μυθολογία μακρινών πολιτισμών, προσφέροντας γνώση μέσα από τους στίχους με εξαίσιο τρόπο.

Εκτός από την εξαιρετική δουλειά στο studio, live είναι εκθαμβωτικοί, καθώς το θεατρικό τους στοιχείο είναι πολυ δυνατό στην σκηνή. "Theme of Antichrist", ''Son of the Sun'', "Din", "Bring Her Home", "Night Reborn", "Nifelheim (Dimmornas Värld)", ''Ginnungagap (The Black Hole) (Prologue)'', "Typhon", "Temple of New Jerusalem", "Wine of Aluqah", "Lemuria", "Cults of the Shadow", "The Khlysti Evangelist", "The Invincible", "Der Mitternachtslöwe", "Rise of Sodom and Gomorrah", "To Mega Therion". Σκοτεινό υλικό, μουσικά αλλά και στιχουργικά, θα παρουσιαστεί με τον μοναδικά φαντασμαγορικό τρόπο, σκορπίζοντας μια μυστηριακή ατμόσφαιρα που μόνο οι Therion  ξέρουν να δημιουργούν. Θα καθηλωθείς μπροστά στο δέος αυτής της ουτοπικής οπτικοακουστικής μυσταγωγίας που θα είσαι μάρτυρας και θα διευρύνεις τους μουσικούς, αλλά σε μεγάλο βαθμό και τους πνευματικούς σου ορίζοντες.

Η Playfalse πρόκειται να διοργανώσει μία εξαίσια συναυλία, μία πανδαισία που επιβάλλεται να γίνεις μέρος της. Ετοιμάσου για το ταξίδι.

Genre:
Symphonic/Operatic Metal

Main:
Of Darkness.... (1991)
Beyond Sanctorum (1992)
Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas (1993)
Lepaca Kliffoth (1995)
Theli (1996)
A'arab Zaraq - Lucid Dreaming (1997)
Vovin (1998)
Crowning of Atlantis (1999)
Deggial (2000)
Secret of the Runes (2001)
Lemuria (2004)
Sirius B (2004)
Gothic Kabbalah (2007)
Sitra Ahra (2010)
Les Fleurs du Mal (2012)
Beloved Antichrist (2018)

Current Lineup
Christofer Johnsson [Guitars (rhythm), Vocals, Bass, Keyboards, Grand piano, Hammond organ, Percussion, Programming]
Sami Karppinen (Drums)
Nalle Påhlsson (Bass)
Thomas Vikström (Vocals, Flute)
Christian Vidal [Guitars (lead)]
Lori Lewis (Vocals)
Ώρα έναρξης: 19:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 30 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville - Δίκτυο καταστημάτων Γερμανός / Καταστήματα Cosmote σε όλη την Ελλάδα
ON-LINE: www.123tickets.gr
 - www.tickethouse.gr

 - www.ticketmaster.gr

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια milita…

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…