Skip to main content

Stefan Necroabyssious (Varathron - Vocals), Achilleas C. (Varathron - Bass, Guitars): "Η κάθαρση, ίσως και λύτρωση, είναι ο απώτερος σκοπός και επιτυγχάνεται μέσα από το ταξίδι στις ανώτερες σφαίρες της γνώσης και της αυτοεπίγνωσης."


Με αφορμή την εμφάνιση των Black Metal βετεράνων, Varathron, την Παρασκευή 26/10/18 στο Temple, το Metal Asylum είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την μπάντα για τον καινούργιο τους δίσκο, "Patriarchs of Evil" (2018), καθώς και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Γεια σας και καλώς ήρθατε στο Metal Asylum.

Να'σαι καλά. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το καινούργιο σας full-length άλμπουμ "Patriarchs of Evil"(2018) . Ποιο είναι το feedback μέχρι στιγμής;

Οι αντιδράσεις είναι εξαιρετικές. Φίλοι και οπαδοί της μπάντας σε όλο τον κόσμο φαίνονται ενθουσιασμένοι ενώ οι επίσημες κριτικές είναι και αυτές πάρα πολύ καλές.

Αλλάξατε κάτι στην προσέγγιση του υλικού τόσο κατά τη σύνθεση όσο και στην ηχογράφηση/παραγωγή;

Ναι. Κινηθήκαμε πιο οργανωμένοι από την αρχή με ξεκάθαρο όραμα για το ύφος της μουσικής και την παραγωγή του δίσκου Η παραγωγή έγινε για πρώτη φορά από τo ίδιο το συγκρότημα και τον κιθαρίστα μας τον Achilleas στα Crown Audio Conspiracies. Με αυτό τον τρόπο είχαμε απόλυτο έλεγχο να δουλέψουμε μεθοδικά και με πώρωση για να δημιουργήσουμε έναν δίσκο που θα αντιπροσωπεύει τα 30 χρόνια πορείας μας και όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν αυτή τη μπάντα να αποκτήσει ένα τόσο βαρύ όνομα στο παγκόσμιο underground.

Πόσο καλά πιστεύετε ότι δένει το υλικό του δίσκου σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας;

Πιστεύουμε ότι διαθέτει όλα τα διαχρονικά στοιχεία των Varathron και έτσι συνδέεται και με όλους τους δίσκους ακόμα και με τα πρώτα demo μας.

Τα θέματα με τα οποία ασχολείστε στιχουργικά αφορούν κυρίως παγανισμό, σκοτάδι, μυθολογία και μυστήριο. Νιώθετε ψυχική κάθαρση γράφοντας για τα θέματα αυτά;

Περισσότερο κινούμαστε στο χώρο του occult και των απαγορευμένων θρησκειών, από τα αρχέγονα χρόνια. Η κάθαρση, ίσως και λύτρωση είναι ο απώτερος σκοπός και επιτυγχάνεται μέσα από το ταξίδι στις ανώτερες σφαίρες της γνώσης και της αυτοεπίγνωσης. Η ψυχή αγγίζοντας το υπερβατό γίνεται μέρος της τελετής αυτής και οδηγείται προς την κάθαρση.

Από άποψη συναυλιών τι άλλα σχέδια υπάρχουν για φέτος;

Στη συνέχεια έχουμε Ιταλία και μετά έχουμε κάποια σχέδια που περιλαμβάνουν συναυλίες εκτός Ευρώπης. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω κάτι άλλο ακόμα αλλά ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις και συναυλίες σε όλο τον κόσμο για το 2018-2019.

Αυτή τη χρονιά κλείνετε 30 χρόνια παρουσίας στο χώρο. Θα υπάρξει κάποια επετειακή κυκλοφορία ή κάποιο σχετικό event;

Όπως είπα ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις για φέτος αλλά και άμεσα. Οπτικοακουστικό υλικό, συναυλίες αλλά και αρκετές κυκλοφορίες σταδιακά θα ανακοινώνονται.

Μετά από 30 χρόνια και 6 Full-length, είναι πλέον πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να γράφετε μουσική;

Υπάρχει τεράστια πώρωση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Τα συστατικά αυτά κάνουν την όλη κατάσταση πιο εύκολη.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που πάντα θέλατε να παίξετε επί σκηνής αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχετε καταφέρει;

Το πρώτο κομμάτι που γράφτηκε από την μπάντα πριν σχεδόν 30 χρόνια, το "Necranastasis". Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.

Η Ελληνική πραγματικότητα καθιστά δύσκολη την επιβίωση ενός Metal συγκροτήματος. Κατά πόσο αυτό σας έχει επηρεάσει και πώς το αντιμετωπίζετε;

Το αντιμετωπίζουμε διπλά γιατί η μπάντα είναι διασκορπισμένη (Ιωάννινα, Πάτρα, Κέρκυρα, Αθήνα) και επιπλέον όλοι έχουμε πολλές υποχρεώσεις και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητα μας. Όσο υπάρχει το πάθος και τα «πιστεύω» μας θα συνεχίσουμε υπερβαίνοντας κάθε δυσκολία!

Την Παρασκευή 26/10/18 θα σας δούμε στο Temple για το release party του δίσκου. Τι μπορούμε να περιμένουμε απ’ την εμφάνισή σας;


Θα ακούσετε για πρώτη φορά πολλά καινούργια κομμάτια από το "Patriarchs of Evil" (2018) και φυσικά υλικό από τα πρώτα demo μας και όλους τους αγαπημένους δίσκους μας. Είναι η πρώτη μας εμφάνιση στην Ελλάδα μετά την κυκλοφορία του νέου album και θα την κάνουμε αξέχαστη.

Αυτά από εμένα, θα τα πούμε από κοντά στο Temple. Συγχαρητήρια για το ''Patriarchs of Evil'' (2018) είναι καταπληκτικό!

Σ’ ευχαριστούμε πολύ. Σας περιμένουμε για μια βλάσφημη, σκοτεινή και γεμάτη πάθος βραδιά στο Temple την Παρασκευή 26/10/18.

Genre
Black Metal

Main
His Majesty at the Swamp (1993)
Walpurgisnacht (1995)
Crowsreign (2004)
Stygian Forces of Scorn (2009)
Untrodden Corridors of Hades (2014)
Patriarchs of Evil (2018)

Current Lineup
Stefan Necroabyssious (Vocals)
Achilleas C. (Guitars)
Haris (Drums)
Sotiris (Guitars)
Stratos Kountouras (Bass)Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια milita…

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…