Skip to main content

Pestilence, Acid Death @An, Δευτέρα 30/04/18


Old school η τελευταία βραδιά του Απριλίου. Δευτέρα 30/04/18 και μετά από 9 χρόνια οι Pestilence επιστρέφουν στην Αθήνα με τον τελευταίο τους δίσκο "Hadeon" (2018) για ένα Death Metal ολοκαύτωμα. Φύγαμε ολοταχώς για το An!

Στις 21:15 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Έλληνες Death/Thrash/Progressive Metal πρωτοπόροι Acid Death. Στα 50 λεπτά που έχουν στη διάθεσή τους παρουσιάζουν 9 κομμάτια κυρίως απ’ το τελευταίο τους δίσκο "Hall of Mirrors" (2015), 3 καινούργια κομμάτια απ’ τον επερχόμενο τους δίσκο, καθώς και τραγούδια απ’ όλη την ιστορία τους. Ο ήχος είναι αρκετά καλός, η μπάντα είναι σε άριστη φόρμα, και η επικοινωνία με το σχετικά μεγάλο αριθμητικά κοινό είναι θερμότατη και συχνή ήδη απ’ το πρώτο τραγούδι. Η ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής είναι τρομερή, χαίρονται αυτό που κάνουν και αυτό μεταδίδεται και στον κόσμο. Πραγματικά ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η βραδιά. Αναμένουμε να ακούσουμε τον καινούργιο δίσκο με ανυπομονησία.

Η ώρα είναι 22:30 και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Death Metal masters Pestilence. Ο κακός χαμός. Μέσα σε ένα σχεδόν κατάμεστο An, οι Ολλανδοί δίνουν μαθήματα Death Metal. Παίζονται κομμάτια σχεδόν απ’ όλη τη δισκογραφία της μπάντας. Ο ήχος της μπάντας σ’ είναι αψεγάδιαστος, σ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης της, όλα τα μέλη βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, σκηνικά  δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και η επικοινωνία με το κοινό γίνεται σε μεγάλο βαθμό. Το headbanging είναι ασταμάτητο, ο κόσμος τραγουδάει σχεδόν όλους τους στίχους και φωνάζει το ρυθμικά το όνομα της μπάντας σχεδόν μετά από κάθε τραγούδι. Ο Patrick Mameli (Guitars, Vocals) είναι ο απόλυτος frontman. Απλά προσκυνάμε.

Setlist
Non Physical Existent
Malleus Maleficarum/Antropomorphia
Commandments
Subordinate to the Domination
Dehydrated
Chronic Infection:
The Secrecies of Horror
Twisted Truth
Land of Tears
Prophetic Revelations
Presence of the Dead


The London Breakers διοργάνωσε ένα εξαιρετικό event. Οι Acid Death σε 50 λεπτά και 9 κομμάτια απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι στην κορυφή της εγχώριας σκηνής, απ’ την άλλη οι Pestilence σε 70 λεπτά και 13 κομμάτια έδωσαν μια καταπληκτική εμφάνιση που θα θυμόμαστε για καιρό.

“The ignorance is dominating,
Remedies you try,
I can not live this life any longer,
What is it and why?”

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια milita…

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…