Skip to main content

Iron Maiden / Judas Priest / Sabaton / Volbeat / Saxon / Accept: They're Gonna Get You, No Matter How Far


Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!



Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτική ΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια military περιοδικά, νομίζοντας ότι είσαι κάποιος σημαντικός  και κάνεις τη διαφορά. Την αλλαγή την έκαναν τρανοί στρατηγοί με όραμα, αλλά και ταπεινοί φαντάροι που πολέμησαν με φόβο και θάρρος παράλληλα. Ιστορίες μέσα από τα μάτια του στρατιώτη που αντίκρισε τεμαχισμένα πτώματα να πέφτουν στο χώμα, και τη φρικαλεότητα που προκαλεί το ένστικτο της επιβίωσης. Αυτοί πήγαν στη κόλαση και γύρισαν. Ζουν κάθε βράδυ αυτές τις στιγμές μούσκεμα στο ιδρώτα καθώς βλέπουν την λάμψη από τα napalms να πέφτει στα σκεπάσματα, ξανά και ξανά... Ο μόνος τρόπος να εκφράσεις την τραγωδία αυτή και τα παρελκόμενα της είναι με Metal, και η μοναδική λύση για να απαλύνει τις βαθιές πληγές του ο μαχόμενος είναι να ταξιδεύει σε κάποιο άλλο φανταστικό κόσμο, όπου δεν γυρίζει πίσω στην αγκαλιά της φίλης του με σακατεμένο μυαλό και σώμα ή νεκρός.
Μπάντα που γεμίζει αρένες και η ενέργεια αναβλύζει από κάθε κύτταρο της. Οργώνουν την σκηνή και σε συνδυασμό με τα μεγαλεπήβολα σκηνικά τους προσφέρουν μια οπτικοακουστική πανδαισία. Από τη συγκεκριμένη μάχη θα βγούμε πιο δυνατοί και με λιγότερα ψυχολογικά.



Genre:
Power Metal

Main:

Primo Victoria (2005)
Attero Dominatus (2006)
Metalizer (2007)
The Art of War (2008)
Coat of Arms (2010)
Carolus Rex (2012)
Heroes (2014)
The Last Stand (2016)


Current lineup:
Pär Sundströmn (Bass)
Joakim Brodén (Keyboards, Vocals)
Chris Rörland (Guitars)
Hannes Van Dahl (Drums)
Tommy Johansson (Guitars)





Αλήτικο και βρώμικο Heavy Metal, παρόλα αυτά ανοξείδωτο στο χρόνο και πιο γυαλισμένο από πότε θα απολαύσουμε με τους Accept την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe. They are coming to get you.

Εάν λοιπόν αναρωτιέσαι ένα soundtrack σε μια Movie όπου μια παρέα νεαρών αρπάζονται μόνο και μόνο από ένα στραβό βλέμμα, χώνονται για ξύλο χωρίς να τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, και σε επόμενο καρέ το διασκεδάζουν γεμάτοι μώλωπες, ακούγοντας γνήσιο Heavy Metal, σίγουρα θα είναι Accept [βλέπε Good Will Hunting (1997)]. Κοινωνικά προβλήματαSexRock n Roll/MetalΦαντασία. Το νεύρο που πηγάζει μέσα από τη μουσική τους είναι χαρακτηριστικό και απαραίτητο για αποφόρτιση από την καθημερινή αηδία και ηλιθιαμάρα που κυκλοφορεί. Boys will be boys και το sex είναι συνέχεια στο νου τους, καθώς και η ανεπτυγμένη φαντασία, πάντα με συντροφιά της αγαπημένης τους μουσικής.
Στο σανίδι όλη αυτή η ένταση εκφράζεται απροκάλυπτα, και με τόσο δυναμικό τρόπο, που το λαρύγγι σου θα ξεριζωθεί καθώς θα γκαρίζεις στην κυριολεξία, ενώ τραγουδάς κομμάτια  που έχουν μεγαλώσει γενιές και ακόμα θερίζουν κατά την εκτέλεση τους. 


Genre:
Heavy Metal

Main:
Accept (1979)
I'm a Rebel (1980)
Breaker (1981)
Restless and Wild (1982)
Balls to the Wall (1983)
Metal Heart (1985)
Russian Roulette (1986)
Eat the Heat (1989)
Objection Overruled (1993)
Death Row Full (1994)
Predator (1996)
Blood of the Nations (2010)
Stalingrad: Brothers in Death (2012)
Blind Rage Full-length (2014)
The Rise of Chaos (2017)

Current lineup:
Peter Baltes (Bass)
Wolf Hoffmann (Guitars)
Mark Tornillo (Vocals)
Christopher Williams (Drums)
Uwe Lulis (Guitars)



Από τις πιο τίμιες και αληθινές μπάντες του NWOBHM/Heavy Metal είναι οι Saxon, που παραδώσουν  μαθήματα Μetal κουλτούρας την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe. Fight the good fight, with all your might.

Εάν είσαι από αυτούς που δεν έχουν smartphone από επιλογή, η πιο κοντινή σου επαφή με το internet είναι κάτι underground blogs και αρχαία site, είσαι λάτρης του βινυλίου και στο δρόμο περπατάς και τραγουδάς γιατί δεν μπορείς να χειριστείς αυτές τις μικρές συσκευές που παίζουν μουσική, οι Saxon είναι η μπάντα που σου προφέρει αυτή τη μαγεία της oldschool κουλτούρας. Νοσταλγία της παλιάς ρομαντικής βόλτας με τη σχέση, και μετά τη συνάντηση με τη παρέα σε κάποιο παγκάκι, χωρίς social media και καταιγισμό πληροφοριών σε σημείο πονοκεφάλου. Ιστορία, Μυθολογία, Μοτοσυκλέτες, Rock/Metal. Μάχες σταυροφόρων και μυθικών προσώπων δίνουν μία πιο επιμορφωτική πινελιά στα κομμάτια τους, αλλά η ελευθερία της μηχανής παρέα με γνήσιο Metal είναι αίσθηση μοναδική.

Όλη αυτή την old-school μαγεία, σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα της μπάντας θα παρακολουθήσεις ζωντανά, θα ευχαριστηθείς και θα τραγουδήσεις και μέσα από ένα τεράστιο party, θα νοσταλγήσεις και θα αποφασίσεις να μείνεις για πάντα έφηβος.



Genre:
NWOBHM/Heavy Metal

Main:
Saxon (1979)
Wheels of Steel (1980 )
Strong Arm of the Law (1980 )
Denim and Leather (1981)
Power & the Glory (1983)
Crusader (1984)
Innocence Is No Excuse (1985)
Rock the Nations (1986)
Destiny (1988)
Solid Ball of Rock (1990)
Forever Free (1992)
Dogs of War (1995)
Unleash the Beast (1997)
Metalhead (1999)
Killing Ground (2001)
Heavy Metal Thunder (2002)
Lionheart (2004)
The Inner Sanctum (2007)
Into the Labyrinth (2009)
Call to Arms (2011)
Sacrifice (2013)
Battering Ram (2015)
Thunderbolt (2018)

Current lineup:
Paul Quinn (Guitars)
Biff Byford (Vocals, Bass)
Nigel Glockler (Drums)
Nibbs Carter (Bass)
Doug Scarratt (Guitars)



Την αλητεία και τη προσωπική απελευθέρωση από κάθε είδους φυλακή με εκθαμβωτικό και επαναστατικό παράλληλα τρόπο θα βιώσουμε με τους Heavy Metal masters Judas Priest την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe. Some heads are gonna roll!

5 δεκαετίες, η μία πιο διαφορετική από την άλλη, και όμως οι Judas Priest κάθε φορά κυκλοφορούν κάτι πρωτοκλασάτο και δυνατό, οι συναυλίες τους είναι αξέχαστες και γι'αυτό τόσα χρόνια βρίσκονται στη κορυφή. Είναι από τις μπάντες που θα αναφέρεις στα αγαπημένα σου, και αυτό γιατί είναι συνώνυμο του Heavy Metal. Sci-Fi, Φαντασία, Sex, Ανεξαρτησία, Rock/Metal. Ότι ακριβώς εκφράζει ακραία ο έφηβος, και σκέφτεται με νοσταλγία ο παλιός. Όλοι αρέσκονται στις φανταστικές ιστορίες εντός και εκτός πλανήτη και το Sex είναι απολαυστικό, ιδιαίτερα όταν μέσα από αυτό βιώνεις την ανεξαρτησία στην έκφραση κάθε επιλογής και φαντασίωσης. Το Metal είναι τρόπος ζωής, και είναι αυτοί που ξέρουν πώς να περιγράψουν τα πάντα γύρω από τη ιδεολογία αυτή, είτε απλά και ανάλαφρα είτε με ώριμο και στοχαστικό τρόπο.

Τι να αναφέρει κανείς για τις live εμφανίσεις τους; Ολοκαύτωμα, καθώς η φωτιά από τα κιθαριστικά riffs εξαπλώνεται, και η ηχώ από τις κραυγές ραγίζουν τσιμέντα. Είναι απλά τα πράγματα, Heavy Metal is the Law και οι Judas Priest είναι εδώ για να μεταλαμπαδεύσουν τους νόμους, όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.



Genre:
Heavy Metal

Main:
Rocka Rolla (1974)
Sad Wings of Destiny (1976)
Sin After Sin (1977)
Stained Class (1978)
Killing Machine (1978)
Hell Bent for Leather (1979)
British Steel (1980)
Point of Entry (1981)
Screaming for Vengeance (1982)
Defenders of the Faith (1984)
Turbo (1986)
Ram It Down (1988)
Painkiller (1990)
Jugulator (1997)
Demolition (2001)
Angel of Retribution (2005)
Nostradamus (2008)
Redeemer of Souls (2014)
Firepower (2018)

Current lineup:
Ian Hill (Bass)
Rob Halford (Vocals)
Glenn Tipton (Guitars)
Scott Travis (Drums)
Richie Faulkner (Guitars)

Day 2:

Μαζεύεις τις δυνάμεις σου, εξοικονομείς ενέργεια, γιατί αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι σταθμός για την ζωή σου. Τερματικός; Ίσως!



Όσοι έχουν την εντύπωση ότι οι μπάντες των '00s δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καινούριο, θα χάσουν το στοίχημα με τους  masters του Heavy/Groove Metal/Hard Rock,Volbeat την Παρασκευή 20/07/18 στο TerraVibe. Μετά από αυτό θα μετράς τα κομμάτια σου!

Ο ογκώδης ήχος τους σε συνδυασμό με τα άκρως ιδιαίτερα rock n roll Vocals, δίνουν αυτό το διαφορετικό που τους έχει κάνει να γεμίζουν αρένες, όπως βέβαια και όλες οι πρωτοκλασάτες τους δουλειές, που ανελλιπώς κυκλοφορούν. Είναι τα κομμάτια που θα βάλεις στο αμάξι 
και όλα γύρω ξαφνικά θα αποκτήσουν αυτή τη noir αισθητική που θα σε ταξιδέψει και θα κάνει τη βόλτα σου σου λίγο κινηματογραφική. Αγάπη, Rock n Roll, Gangsters, Ιστορίες. Κομμάτια που θα εκφράσουν συναισθήματα με μια πιο retro αντίληψη, μέσα από τις κρυφές λέσχες που παίζονται πολλά παιχνίδια, πάνω και κάτω από το τραπέζι. Επιβάλλονται τέτοιες μουσικές καθώς δείχνουν τον δρόμο προς την έξοδο κινδύνου στο μυαλό μας.

Αυτή τη cinematic αίσθηση θα την βιώσεις κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους και θα ταξιδέψεις μαζί τους σε πόλεις σαν να βγήκαν από την αμερικανική επαρχία (και όμως είναι Δανοί), θα πιείς σε underground pubs φθηνή μπύρα, και θα μπλοφάρεις στον Black Jack, οπότε ίσως μπλέξεις και σε καυγά, γιατί όχι;



Genre:
Heavy/Groove Metal/Hard Rock

Main:
The Strength / The Sound / The Songs (2005)
Rock the Rebel / Metal the Devil (2007)
Guitar Gangsters & Cadillac Blood (2008)
Beyond Hell / Above Heaven (2010 )
Outlaw Gentlemen & Shady Ladies (2013)
Seal the Deal & Let's Boogie (2016)

Current lineup:
Jon Larsen (Drums)
Michael Poulsen (Guitars, Vocals)
Rob Caggiano (Guitars)
Kaspar Boye Larsen (Bass)



Εάν υποθέσουμε ότι ο θεός και ο διάολος παίζουν μια παρτίδα σκάκι, οι masters του Heavy Metal/NWOBHM, Iron Maiden είναι η σκακιέρα. Η καλύτερη μπάντα του πλανήτη θα εμφανιστεί live την Παρασκευή 20/07/18 στο Terravibe, αφού επιτέλους οι προσευχές μας ακούστηκαν. Μετά μπορούμε να πεθάνουμε ευτυχισμένοι.

Κάθε δουλειά τους είναι ένα δώρο προς την ανθρωπότητα, όχι μόνο μουσικά αλλά και στιχουργικά, καθώς προσφέρουν γνώση και δημιουργούν την ανάγκη για συλλογισμό γύρω από πληθώρα θεμάτων. Ιστορία, Λογοτεχνία, Πόλεμος, Μυθολογία, Κοινωνία, Θρησκεία. Κομμάτια που περιγράφουν με ανατριχιαστικά εξαιρετικό τρόπο ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, μάχες που ανιστορούνται εξαίσια, σε σημείο να βιώνεις σε μεγάλο βαθμό τις διηγήσεις τους, αλλά και τα αποτελέσματα τους. Λογοτεχνικά έργα έχουν μεταφερθεί με αριστουργηματικό και μοναδικό τρόπο, που αυτόματα σε βάζουν στη διαδικασία μελέτης τους. Μελωδίες γλυκές ή δυναμικές, αργόσυρτες η εξαιρετικά γρήγορες παρουσιάζουν τα παραπάνω αλλά και κοινωνικά θέματα που μαστίζουν τον άνθρωπο και ότι τον περιτριγυρίζει. Μετά από τόσα χρόνια, η φόρμουλα που χρησιμοποιούν είναι αναμφίβολα αποτελεσματική, που κάθε νέα κυκλοφορία ανεβάζει την αδρεναλίνη κατά την αναμονή, το αίμα βράζει και κάθε νότα για να χορταστεί θέλει πολυάριθμες ακροάσεις. Αυτή είναι η επίγευση που αφήνει η studio δουλειά γιατί live...

Η έννοια Metal συναυλία και Iron Maiden είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Έχουν ανεβάσει τον πήχη στα ύψη και είναι δικαίως οι καλύτεροι σε αυτό. Σκηνικά εκθαμβωτικά, με μηχανισμούς που περιμένεις ανυπόμονα να λειτουργήσουν, εκρηκτικές ερμηνείες με κραυγές που εκπέμπουν στο διάστημα, μεταφέροντας μηνύματα και όλα αυτά μπροστά στα μάτια μας. Δεν ξέρω εάν έχουν κάνει κάποιο συμβόλαιο με τον διάολο, τον Θεό ή με κάποιον άλλο εκτός γης ον αλλά σίγουρα η αποστολή τους να αναβαθμίσουν το ανθρώπινο είδος έχει στεφθεί με επιτυχία.


Genre:
Heavy Metal/NWOBHM

Main:
Iron Maiden (1980)
Killers (1981)
The Number of the Beast (1982)
Piece of Mind (1983)
Powerslave (1984)
Somewhere in Time (1986)
Seventh Son of a Seventh Son (1988)
No Prayer for the Dying (1990)
Fear of the Dark (1992)
The X Factor (1995)
Virtual XI (1998)
Brave New World (2000)
Dance of Death (2003)
A Matter of Life and Death (2006)
The Final Frontier (2010)
The Book of Souls (2015)

Current lineup:
Steve Harris (Bass, Keyboards)
Dave Murray (Guitars)
Adrian Smith (Guitars)
Bruce Dickinson (Vocals)
Nicko McBrain (Drums) 
Janick Gers (Guitars)

Το Rockwave είναι ένα τελετουργικό της Didi αφιερωμένο στη μουσική, και ο καθένας θα κάνει τη θυσία του. Heed the call.

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"