Skip to main content

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε γενικές γραμμές, κερδίζουν τίμια το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Πάραυτα, χρήζουν βελτίωσης στους προαναφερθέντες τομείς. Keep it up.Στις 17:00 ανεβαίνουν στην σκηνή οι Foray Between Ocean, Progressive Death Metal/Deathcore μπάντα. Με 30 λεπτά στη διάθεσή τους, παρουσιάζουν τα ''Lost Sky'', ''Smiling Faces of Vanity'', ''Depression Never Ends'', ''My Orient'' και ''Piece of Life''. Τεχνικά καταρτισμένοι, με πολύ καλό ήχο, δυναμική σκηνική παρουσία και ικανοποιητική επικοινωνία με το αρκετό κοινό. Ανεξαρτήτως γούστου, δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης της μοναδικότητάς τους, κάτι που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν υπέρ τους. Περιθώρια γενικότερης βελτίωσης φυσικά και υπάρχουν, αλλά βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, ενώ φαίνεται ότι δουλεύουν σκληρά. Pretty decent stuff.Η ώρα είναι 17:50, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Heavy Metal τιτάνες, Accept. Κοινωνικά θέματα, Sex, Rock & roll/Metal, Φαντασία. Αν ζεις με τη βία, τότε you will ''Die by the Sword'', τα ανήσυχα πνεύματα ζουν για πάντα ''Restless and Wild'', και το Metal εξαπλώνεται στον πλανήτη σαν ''Pandemic''. 900 άτομα χάνουν την ζωή τους στο Jonestown πίνοντας με ή χωρίς τη θέλησή τους το ''Koolaid''- ''Princess of the Dawn'', ΡΕ! Οι καθημερινοί μαλάκες σε pushάρουν, φτάνεις ''Up to the Limit'', και τους παίρνει όλους ο διάολος, ο old-school ''Analog Man'' αψηφεί τον σύγχρονο, ψηφιακό κόσμο, από το 1999 προειδοποιούμαστε για τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους, ενός είδους που μόνο μια ''Metal Heart'' το κρατά ζωντανό. Ο κακός χαμός στο "Teutonic Terror'', "Fast as a Shark", πουτάνα όλα, "Balls to the Wall" με αντάλλαγμα την ψυχή μου. Στο "I'm a Rebel'' σείεται η γη, και σαν φωτιά άπαντες are ''Burning'' για το Metal. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά πολύ μεγάλο κοινό και jaw-dropping, take-no-prisoners σκηνική παρουσία- ο Wolf Hoffmann (Guitars) παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του, ο Peter Baltes (Bass) οπλοφορεί και πυροβολεί, και ο Mark Tornillo (Vocals) είναι μορφάρα. They live so restless, restless and wild.

Setlist
Die by the Sword
Restless and Wild
Pandemic
Koolaid
Princess of the Dawn
Up to the Limit
Analog Man
Metal Heart
Teutonic Terror
Fast as a Shark
Balls to the Wall
I'm a Rebel
Burning

Η ώρα είναι 19:30, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Heavy Metal/NWOBHM masters, Saxon. Ιστορία, Μυθολογία, Μηχανές, Rock/Metal. "Thunderbolt" σκίζει τους ουρανούς στα δύο, καθώς θεοί και τιτάνες ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, και ο ιερέας του αρχαίου πολιτισμού απαιτεί ''Sacrifice'' για τον εξευμενισμό των θεών. Η ζωή πάνω σε 2 ρόδες είναι η απόλυτη ευτυχία για τον ''Motorcycle Man'', οι fucking cops, το ''Strong Arm of the Law'', δεν βρίσκουν αυτό που περιμένουν όταν μας σταματάνε για έλεγχο, σείεται η γη στο ''Battering Ram''. Ο στρατιώτης κάνει πρόποση to the ''Power and the Glory'' πριν τη μάχη που τον περιμένει, ο Ίκαρος, ο Leonardo daVinci, οι αδερφοί Wright, ο Einstein, όλοι αναζητούν ''The Secret of Flight''. ''Ride like the Wind (Christopher Cross cover)'', με αντάλλαγμα την ψυχή μου. Είναι η Απόλυτη αλητεία ''And They Played Rock and Roll'' (Lemmy, σε αγαπάμε), Deus vult να ακολουθούμε τον "Crusader",  στην σταυροφορία για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων- ''Princess of the Night'', ΡΕ! ''Heavy Metal Thunder'', πουτάνα όλα, μια '68 Chevy, οι ''Wheels of Steel'', αποτελεί τον ορισμό της ομορφιάς, και το ''Denim and Leather'' είναι αυτό που μας ενώνει άπαντες. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά πολύ μεγάλο κοινό και majestic, take-no-prisoners σκηνική παρουσία- ο Nigel Glockler (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Doug Scarratt (Guitars) σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ο Paul Quinn (Guitars) είναι απόλυτα προσηλωμένος στο έργο του, και ο Biff Byford (Vocals) είναι κορυφαία μορφή. To the power and the glory.

Setlist
Thunderbolt
Sacrifice
Motorcycle Man
Strong Arm of the Law
Battering Ram
Power and the Glory
The Secret of Flight
Ride like the Wind (Christopher Cross cover)
They Played Rock and Roll
Crusader
Princess of the Night
Heavy Metal Thunder
Wheels of Steel
Denim and Leather

Η ώρα είναι 21:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Power Metal ηγέτες, Sabaton. Στρατιωτική ιστορία, Metal. Η ''Ghost Division'' αφήνει πίσω της συντρίμμια εφαρμόζοντας blitzkrieg, μετά από 2 μήνες πολιορκίας, καταφτάνουν οι ''Winged Hussars'' και απελευθερώνουν την Βιέννη από τους Οθωμανούς, το χυμένο ''Blood of Bannockburn'' έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Βασίλειο της Αγγλίας. Οι "Swedish Pagans" ζουν για την στιγμή της μάχης και της εισόδου στην Valhalla, all hail ''Carolus Rex'', τον Απόλυτο ηγέτη και σύμβολο της Σουηδικής Αυτοκρατορίας. Η Ρώμη λεηλατείται, μα οι 189 αφοσιωμένοι Ελβετοί φρουροί προστατεύουν με τίμημα την ζωή τους τον Πάπα Clement VII, πραγματοποιώντας ''The Last Stand'', στο ''Into the Fire'' γίνεται το σώσε, και ο Λεωνίδας μαζί με τους 300 άντρες του και οι σύμμαχοί τους αυτοθυσιάζονται για τις Θερμοπύλες και την "Sparta". 18 μέρες κρατά η δριμεία μάχη του Βελγίου, και, παρά την μεγάλη δύναμη των Nazis, οι Βέλγοι ''Resist and Bite'', beware the ''Night Witches'', τις γυναίκες στρατιωτικές πιλότους των Σοβιετικών Εναέριων Δυνάμεων που σκορπίζουν τον φόβο και τον τρόμο στον Γερμανικό στρατό. "Primo Victoria'', η D-Day φτάνει, ώρα για την απόβαση στη Νορμανδία, ''Ελευθερία ή Θάνατος'' αναγράφεται στο Ελληνικό ''Coat of Arms'' κατά τον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο, και, παρά το ότι υστερούν αριθμητικά 60-1, οι samurais με τα ξίφη αντιστέκονται σθεναρά στον Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό Στρατό με τα όπλα στην Μάχη της "Shiroyama". ''To Hell and Back", πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το κοινό-λαοθάλασσα και majestic, jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Hannes Van Dahl (Drums) γκρεμίζει τοίχους, και ο Joakim Brodén (Keyboards, Vocals) είναι μορφάρα. They are the panzer elite, born to compete, never retreat.

Setlist
Ghost Division
Winged Hussars
Blood of Bannockburn
Swedish Pagans
Carolus Rex
The Last Stand
Into the Fire
Sparta
Resist and Bite
Night Witches
Primo Victoria
Coat of Arms
Shiroyama
To Hell and Back

Η ώρα είναι 22:30, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Heavy Metal Gods, Judas Priest. Σκοτεινή Φαντασία, Ιστορία, Αλληγορία, Ανεξαρτησία, Rock/Metal, Sci-fi. Η ''Firepower'' εξαϋλώνει τον στόχο, ο κακός χαμός στο "Grinder'', και ο "Sinner'' σκορπίζει τον θάνατο σε όσους δεν υποκύπτουν στην αμαρτία. Στα στενά του ομιχλώδους Λονδίνου, beware Jack ''The Ripper'', η ''Lightning Strike'' σκίζει τους ουρανούς στα δύο, δεν θέλουμε τη ''Bloodstone'', μα την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων. Πανδαιμόνιο στο ''Saints in Hell''- ''Turbo Lover'', ΡΕ! Η ανθρωπότητα τρέμει τον "Tyrant" και ζει σε καθεστώς καταπίεσης, ο πόνος, η μοναξιά και η θλίψη κάνουν την εμφάνισή τους όταν η ''Night Comes Down", και στο "Freewheel Burning" γίνεται το σώσε. Το "Rising from Ruins" είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α, το ''You've Got Another Thing Comin'" αποτελεί την Απόλυτη στάση ζωής. Στο "Hell Bent for Leather" η ασημένια chopper σπάει τα compteur και παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της, ''Painkiller'', πουτάνα όλα. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- οι "Metal Gods'' κυριαρχούν στον κόσμο, υποδουλώνοντας την ανθρωπότητα, "Breaking the Law'', με αντάλλαγμα την ψυχή μου, "Living After Midnight", Metal και sex μέχρι το ξημέρωμα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο-κρύσταλλο, συνεχή και άκρως θερμή επικοινωνία με το κοινό-λαοθάλασσα και majestic, jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Richie Faulkner (Guitars) αποτελεί μια larger-than-life μορφή, ο Scott Travis (Drums) σείει τη γη κάτω από τα πόδια μας, ο Ian Hill (Bass) μένει απόλυτα προσηλωμένος στο έργο του, και ο Rob Halford (Vocals) είναι ο Metal God. There's many who tried to prove that they're faster, but they didn't last and they died as they tried.

Setlist
Firepower
Grinder
Sinner
The Ripper
Lightning Strike
Bloodstone
Saints in Hell
Turbo Lover
Tyrant
Night Comes Down
Freewheel Burning
Rising from Ruins
You've Got Another Thing Comin'
Hell Bent for Leather
Painkiller

Metal Gods
Breaking the Law
Living After Midnight

Η Didi διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Accept, σε 1 ώρα και 10 λεπτά και με 13 κομμάτια, δεν άφησαν τίποτα όρθιο και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους masters του Heavy Metal, οι Saxon, σε 1 ώρα και 15 λεπτά και με 14 κομμάτια, παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του NWOBHM/Heavy Metal, οι Sabaton, σε 1 ώρα και 15 λεπτά, ισοπέδωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους Απόλυτους Power Metal generals, ενώ οι Judas Priest, σε 1 ώρα και 45 λεπτά και με 18 κομμάτια, κυριάρχησαν σε γη, παράδεισο και κόλαση και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους Heavy Metal Gods. It's a Metal disease. It was you that set the spirit free. Destiny waiting, no retreat. Can't stop the painkiller.

(Photo credits: Cristina Alossi)

Comments

Popular posts from this blog

They're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια milita…

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…