Skip to main content

L. Ben Falgoust II (Goatwhore - Vocals): ''Οι περισσότεροι μένουν στην επιφάνεια και δεν τολμούν ή δεν τους νοιάζει να κοιτάξουν βαθύτερα για απαντήσεις.''


Με αφορμή την πρώτη εμφάνιση των Goatwhore στην Αθήνα, Ελλάδα, την Τετάρτη 01/08/18, στο An, το Metal Asylum είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον L. Ben Falgoust II (Vocals) σχετικά με τα δισκογραφικά και τα συναυλιακά σχέδια της μπάντας, μεταξύ άλλων.

Καλησπέρα Ben, τιμή μου που μιλάμε.
Πριν από περίπου ένα χρόνο κυκλοφορήσατε το "Vengeful Ascension" (2017). Ποιο είναι το feedback που λαμβάνετε απ'τον κόσμο στα show σας;

Το feedback είναι πολύ καλό… Τόσο για το album, όσο και για τις live εμφανίσεις. Ο κόσμος μας προσέχει που παίζουμε και το αφομοιώνει. Φυσικά, θέλουμε ο κόσμος να τρελαίνεται και να περνάει καλά, αλλά ο νέος ακροατής θέλει λίγο χρόνο για να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι. Μου δείχνει ότι ένα άτομο έχει ενδιαφέρον για τα κομμάτια μας.

Αλλάξατε κάτι στην προσέγγιση του υλικού στην διαδικασία της σύνθεσης ή ηχογράφησης του δίσκου;

Πάντα έχουμε αλλαγές και στις δύο διαδικασίες. Δεν μπορείς να πεις ότι έχεις καταλήξει σε μια ιδέα όταν δεν έχεις δει όλες τις διαφοροποιήσεις που μπορούν να προκύψουν. Δεν κάνουμε κάτι δραστικό ή κάποιο μεγάλο βήμα προς την αλλαγή. Έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούμε. Υπάρχουν φορές που ένα κομμάτι θα βγει εύκολα και θα αρέσει σε όλους και άλλες φορές που πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές για να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Μερικές φορές το πρώτο άκουσμα είναι το καλύτερο, αλλά όταν γυρνάς πίσω και το εξετάζεις θα βρεις πράγματα που θέλουν αλλαγή τόσο σε επίπεδο ποιότητας αλλά και γούστου.

Υπάρχουν σχέδια για επόμενη studio κυκλοφορία;

Ναι. Είμαστε στο δρόμο αρκετό καιρό και δεν γράφουμε πολύ όταν κάνουμε περιοδεία. Έχουμε κάποιες ιδέες τις οποίες σημειώνουμε ως νέο υλικό, αλλά δεν ασχολούμαστε με το γράψιμο μέχρι να έχουμε επιστρέψει σπίτι και να μπορούμε να αφοσιωθούμε σε αυτόν τον τομέα.

Στιχουργικά, καταπιάνεστε με την Αντι-θρησκεία και το Σκοτάδι. Νιώθετε ψυχική κάθαρση γράφοντας γι'αυτά τα θέματα;

Είχα πάντα ένα ενδιαφέρον στην πιο δυσνόητη προσέγγιση της ζωής. Όχι την αρνητική πτυχή, αλλά κάτι σε σχέση με τους πιο απόκρυφους δρόμους και νοήματα μέσα στην ουσία της είναι αυτά που με ενδιαφέρουν. Θα έλεγα ότι η αντι-θρησκευτική προσέγγιση είναι συνδεδεμένη με το μυστήριο του θέματος. Οι άνθρωποι είναι εγωκεντρικοί και θέλουν να πιστεύεις στα ίδια που πιστεύουν κι αυτοί. Είμαι αρκετά σίγουρος πως αν υπήρχε Θεός θα ήταν δυσαρεστημένος/η με το τι γίνονται στο όνομά Του/Της. Να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για χειραγώγηση του πληθυσμού και ως δεκανίκι της ανθρωπότητας για να αποθέτει τα σφάλματα και τα φταιξίματα της πάνω του και να οδηγεί την μάζα στην καταπίεση. Αν μια ιδέα δουλεύει για σένα και σε βοηθάει στη ζωή σου, είναι μια χαρά. Αν νομίζεις ότι πρέπει και οι άλλοι να πιστεύουν το ίδιο και τους το επιβάλλεις, είναι πρόβλημα. Δεν είναι ένα ζήτημα με αυτό στο οποίο πιστεύω, είναι ένα ζήτημα σε αυτό που πιστεύετε. Αυτή είναι η προσέγγιση που ακολουθήσαμε για να αντιπροσωπεύσουμε αυτό που κάνουμε. Όλες οι πτυχές της παρουσίασής μας μπορούν να αντιληφθούν είτε επιφανειακά είτε μπορεί κάποιος να ψάξει και να βρει ένα βαθύτερο νόημα. Οι περισσότεροι μένουν στην επιφάνεια και δεν τολμούν ή δεν τους νοιάζει να κοιτάξουν βαθύτερα για απαντήσεις. Όπως και να έχει αυτό είναι που έχουμε διαλέξει και μας αντιπροσωπεύει περισσότερο.

Θα επισκεφτείτε την Αθήνα,Ελλάδα την Τετάρτη 01/08/18. Τι μπορεί να περιμένει το Ελληνικό κοινό από την εμφάνιση και το setlist σας;

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι'αυτό το show. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα και έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα από άλλες μπάντες που έχουν παίξει σε διάφορα μέρη της στο παρελθόν. Θα κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα και θα δώσουμε στον κόσμο τον καλύτερο μας live εαυτό. Είναι headline show και θα έχουμε εκτεταμένο setlist με νεότερο υλικό αναμεμειγμένο με υλικό από παλαιότερες κυκλοφορίες. Έχουμε καλή φήμη για τις live εμφανίσεις μας, οπότε ελπίζω ότι το Ελληνικό κοινό θα το απολαύσει.

Τι άλλα σχέδια έχετε για φέτος από πλευράς περιοδείας;

Αρχικά θα είμαστε στην Ευρώπη από 27/07 έως 24/08. Έχουμε ενδιάμεσα και κάποιες εμφανίσεις σε festivals καθώς και shows ανάμεσα στα festivals με μπάντες όπως Dying Fetus, Carnifex, Toxic Holocaust και Venom Prison. Μετά θα περιοδεύσουμε στην Βόρεια Αμερική με τους Arch Enemy και τους Uncured στα τέλη Σεπτεμβρίου και ολόκληρο τον Οκτώβριο. Έχουμε και κάποια πλάνα στα οποία δουλεύουμε για το Νοέμβριο και για τις αρχές του 2019.

Είστε μια μπάντα που περιοδεύει διαρκώς. Πώς αντιμετωπίζετε τη ζωή στον δρόμο;

Πιστεύω ότι κάποιες φορές πρέπει να αποστασιοποιείς τον εαυτό σου απ’ τον παράγοντα "business". Προσωπικά με έχουν βοηθήσει πολύ και τα lives. Το να παίζεις live και να τρέφεσαι απ’ την ενέργεια της μουσικής και του κοινού είναι κάτι που βοηθάει πολύ. Πιστεύω ότι τόσο η μπάντα όσο και το κοινό δουλεύουν μαζί για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Προσωπικά ξεφεύγω. Κάνω μια κανονική δουλειά όταν είμαι σπίτι, οπότε όταν βγαίνω στον δρόμο αισθάνομαι αλλαγή κατεύθυνσης. Είναι η αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα  που βελτιώνει και την απόδοση και τη ζωή στον δρόμο.

Υπάρχουν κομμάτια που πάντα θα θέλατε να παίξετε επί σκηνής, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχετε καταφέρει;

Καλύπτουμε σχεδόν τα πάντα κατά μήκος της περιοδείας. Αλλάζουμε κομμάτια στο setlist όπου χρειάζεται για να παίξουμε σχεδόν όλα τα κομμάτια κάθε κυκλοφορίας. Είναι πάντα πιο δύσκολο να φτιάξεις ένα setlist όσο βγάζεις περισσότερες κυκλοφορίες. Θέλεις να παίξεις το καινούργιο υλικό για τον κόσμο, αλλά θέλεις να παίξεις και κάποια συγκεκριμένα κομμάτια από προηγούμενες κυκλοφορίες. Κάθε μέλος έχει κομμάτια τα οποία γουστάρει και γίνονται συμβιβασμοί στο τι θα παίξουμε. Δεν έχουμε παίξει ποτέ το "Heaven's Crumbling Walls of Pity" [απ'το "Constricting Rage of the Merciless" (2014)] σε περιοδεία και θα ήταν ωραίο να παίξουμε αυτό το κομμάτι live.

Συνεργάζεστε με την Metal Blade Records. Πώς είναι η μέχρι στιγμής συνεργασία σας;

Πάει καλά. Η μουσική βιομηχανία είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με 10 χρόνια πριν. Οι δισκογραφικές και οι μπάντες δουλεύουν διαφορετικά και οι προσδοκίες και οι δεσμεύσεις συνεχώς αλλάζουν. Η Metal Blade Records πάντα έβγαζε δυνατές κυκλοφορίες και ήταν, και συνεχίζει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Metal σκηνής. Αν μη τι άλλο είμαστε πλέον μπάντα που θα μείνουμε γνωστοί απ’ τις κυκλοφορίες μας μέσω της Metal Blade Records και σαν μπάντα και γι’ αυτό που κάνουμε.

Μετά από 21 χρόνια παρουσίας και 7 studio κυκλοφορίες σας είναι πλέον πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να γράφετε νέα μουσική;

Είναι λίγο και από τα δύο. Είναι πιο εύκολο εξ αιτίας των πραγμάτων που έχουμε μάθει και των ικανοτήτων που έχουμε αποκτήσει κάνοντας αυτό που κάνουμε εδώ και πόσο καιρό. Ταυτόχρονα, μπορεί να βρεθείς σε αδιέξοδο όταν γράφεις. Κάποιο μπλοκάρισμα του μυαλού. Για μένα αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να σταματήσεις και να το αφήσεις για λίγο. Να καθαρίσω το μυαλό μου και να το προσεγγίσω ξανά σε άλλη φάση. Ο καθένας έχει τον τρόπο του να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν εύκολα και δύσκολα. Βήμα-βήμα τα καταφέρνουμε όμως.

Ben ευχαριστώ για τον χρόνο σου και ανυπομονώ να σας δω από κοντά!

Εγώ σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου και για την ευκαιρία που μας έδωσες. Ανυπομονούμε για το πρώτο μας show στην Αθήνα.

Genre:
Black/Death/Thrash Metal

Main:
The Eclipse of Ages into Black (2000)
Funeral Dirge for the Rotting Sun (2003)
A Haunting Curse (2006)
Carving Out the Eyes of God (2009)
Blood for the Master (2012)
Constricting Rage of the Merciless (2014)
Vengeful Ascension (2017)

Current lineup:
Sammy Pierre Duet (Guitars, Vocals)
L. Ben Falgoust II (Vocals)
Zack Simmons (Drums)
James Harvey (Bass)



Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί