Skip to main content

Scorpions @Καλλιμάρμαρο, Δευτέρα 16/07/18


Οι Scorpions έρχονται για μια ακόμη φορά στην Αθήνα, Ελλάδα. Παρότι η μουσική τους και οι στίχοι τους δεν έχουν μυσταγωγικό χαρακτήρα, το venue αλλά και το billing του event δίνουν αυτό το χαρακτήρα στο συγκεκριμένο live. Μια ιεροτελεστία όπου μέσα απ'τη μουσική επιτυγχάνεται η (απο)θέωση για κοινό και μουσικούς. Έχοντας αυτά στο μυαλό ξεκινάμε για το Καλλιμάρμαρο. We follow our hearts.

Η ώρα είναι 22:10 και τα φώτα σβήνουν. Η γη φεύγει κάτω απ’ τα πόδια μου. Οι Heavy Metal/Hard Rock legends Scorpions είναι εδώ. Μετά το εισαγωγικό animation γίνεται η εκρηκτική είσοδος της μπάντας με το "Going Out with a Bang" και η γιορτή ξεκινά. "Make It Real" μας παρακαλούν και όλες οι φαντασιώσεις γίνονται πραγματικότητα. Συνέχεια με το "Is There Anybody There?" και αρχίζει η αναζήτηση για τον έρωτα. Στο "The Zoo" τα ζωώδη ένστικτα μας βγαίνουν στην επιφάνεια. Ένα μικρό χαλάρωμα στο instrumental "Coast to Coast" και γρήγορη επάνοδο με ένα medley των "Top of the Bill/Steamrock Fever/Speedy’s Coming/Catch Your Train", όπου γίνεται ένα σύντομο πέρασμα απ’ τις καλύτερες εποχές του συγκροτήματος. Συνεχίζοντας την άνοδο, παίζεται το "We Built This House" και είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Άλλο ένα χαλάρωμα με τον Matthias Jabs (Guitars) και το guitar solo "Delicate Dance". Και τώρα ήρθε η ώρα να ερωτευτούμε, μέσα από ένα acoustic medley των "Follow Your Heart/Eye of the Storm/Send Me an Angel". Ακολουθεί το "Wind of Change". Ψυχική γαλήνη. Faith in humanity restored. "Tease Me Please Me" και τα πράγματα γίνονται λίγο πιο kinky. "Overkill" (Motörhead cover), και ο σβέρκος ξεβιδώνεται, δημιουργούνται mosh pits, και οι αδαείς κοιτούν με το στόμα ανοιχτό, παίζεται το "Blackout" και εκτοξευόμαστε ακόμα ψηλότερα. Στο "Big City Nights" ταξιδεύουμε μαζί με τη μπάντα στους διάφορους προορισμούς που έχει παίξει ανά τα χρόνια. Η μπάντα μας "αποχαιρετά" και φεύγει απ’ τη σκηνή. Η επιστροφή γίνεται με το "Still Loving You" και νοσταλγούμε τις παλιές μας αγάπες. Τέλος, το καλύτερο δυνατό κλείσιμο με το "Rock You like a Hurricane" με όλο το Καλλιμάρμαρο να χοροπηδάει και να τραγουδάει τους στίχους. Σ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του το συγκρότημα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, εμφανή τεχνική αρτιότητα και η σκηνική τους παρουσία είναι σαρωτική, καθώς παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους σαν τυφώνας (σ.σ.: Pun intended). O Paweł Mąciwoda-Jastrzębski (Bass) είναι μορφάρα, ο Mikkey Dee (Drums) είναι ένα κτήνος, ο Matthias Jabs (Guitars) αποτελεί την αέναη κινητήρια δύναμη του συγκροτήματος, ο Rudolf Schenker (Guitars) είναι η ψυχή, ενώ ο Klaus Meine (Vocals) η απόλυτη φωνή. Η επικοινωνία με το μεγάλο κοινό είναι διαρκής και ένθερμη σε κάθε τραγούδι. Τους αγαπάμε και μας αγαπούν πίσω. Σχέση ζωής.

Setlist
Going Out with a Bang
Make It Real
Is There Anybody There?
The Zoo
Coast to Coast
Top of the Bill/Steamrock Fever/Speedy’s Coming/Catch Your Train
We Built This House
Delicate Dance
Follow Your Heart/Eye of the Storm/Send Me an Angel
Wind of Change
Tease Me Please Me
Overkill (Motörhead cover)
Blackout
Big City Nihgts

Still Loving You
Rock You like a Hurricane























Η Robin4Arts διοργάνωσε ένα καταπληκτικό event. Απ’ την άλλη οι Scorpions μέσα σε 105 λεπτά και 21 κομμάτια απέδειξαν ότι είναι, αν όχι η κορυφαία, σίγουρα απ’ τις κορυφαίες μπάντες στον κόσμο.

"We built this house on a rock!"

(Photo credits: Cristina Alossi)

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)




Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…