Skip to main content

Thy Art Is Murder, Mask of Prospero @An, Τετάρτη 11/07/18


Ένα live που περιμέναμε καιρό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/07/18. Η μεγάλη επιστροφή των Thy Art Is Murder στην χώρα μας είναι γεγονός. Με την επιστροφή του CJ McMahon (Vocals) στο lineup και το "Dear Desolation" (2017) στη φαρέτρα τους, η μπάντα περνάει ίσως την καλύτερή της φάση. Με αυτά στο μυαλό και οπλισμένοι με άφθονο μίσος ξεκινάμε για το An. Ο κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς. Let the Holy War begin!

Σύντομη αλλαγή σκηνικού και στις 21:35 τη σκυτάλη παίρνουν οι Mask of Prospero. Το Αθηναϊκό Progressive Metal συγκρότημα μέσα σε 30 λεπτά παρουσιάζει τα"Dust in the Sky", "Drown in Grey", "The Portrait", "Frozen in Time", "The Way Back Home", "The Observatory" και "Ignorance". Υλικό απ’ το πολύ φρέσκο "The Observatory" (2018). Η μπάντα διαθέτει πολύ καλό ήχο, ξεκάθαρη τεχνική αρτιότητα, και η σκηνική τους παρουσία είναι εξαιρετική. Η επικοινωνία με το κοινό υπάρχει και γίνεται αρκετά συχνά. Kudos.
Η ώρα έχει πάει 23:25, και μέσα σε ένα κατάμεστο An στην σκηνή ανεβαίνουν οι Deathcore masters Thy Art Is Murder. Ο κακός χαμός. Η Αυστραλιανή μπάντα σαρώνει τα πάντα και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Το ίδιο κάνει και το κοινό. Mosh pits, headbanging, crowd surfing και stage diving σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της εμφάνισης. Σε κάθε κενό μεταξύ των τραγουδιών ακούγεται το σύνθημα "Είναι τρελός, είναι τρελός ο Αυστραλός!" κάνοντας τον CJ McMahon (Vocals) να απορήσει και να ζητήσει τη μετάφραση απ’ το κοινό. Παίζονται κομμάτια απ’ όλη τη δισκογραφία της μπάντας καθώς και το "Du Hast" (Rammstein cover) το οποίο αποτελεί σίγουρα ένα απ’ τα highlight του live. Ο ήχος είναι κρυστάλλινος σ'όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους, η μπάντα είναι σε μεγάλη φόρμα, η σκηνική τους παρουσία είναι ισοπεδωτική, και η επικοινωνία με το μεγάλο πλήθος κόσμου είναι συχνή και ένθερμη. Ο Lee Stanton (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Sean Delander (Guitars) είναι η ψυχή του συγκροτήματος, o Andy Marsh (Guitars) είναι ένας μικρός guitar god, o Kevin Butler (Bass) εκφράζει μία ήρεμη δύναμη, ενώ ο CJ McMahon πρόκειται για εναν απο τους καλύτερους frontmen που έχουν πατήσει σ'αυτόν εδώ τον πλανήτη.

Setlist
Dear Desolation
Puppet Master
Holy War
Coffin Dagger
The Purest Strain of Hate
No Absolution
Du Hast (Rammstein cover)
Dead Sun
Slaves Beyond Death
The Son of Misery
Light Bearer
Reign of Darkness

Η Hardtimes διοργάνωσε ένα εξαιρετικό live. Οι Thy Art Is Murder μέσα σε 60 λεπτά και 14 κομμάτια απέδειξαν ότι αποτελούν κορυφή του είδους. Είναι κάτι το οποίο ελπίζουμε να επαναληφθεί σίγουρα.

"Slaves, slaves beyond death,
Pain, can you feel the pain hiding under your breath,
Slaves, slaves beyond death,
Pain, can you feel the pain hiding under your breath!"

(Photo credits: Chris Lemonis)

Comments

Popular posts from this blog

Carach Angren @Κύτταρο, Παρασκευή 21/09/18

Απόψε κυριαρχεί το Απόλυτο σκότος. Είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Carach Angren. Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21/09/18. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15. Αυτό ήταν. Οι πύλες της κολάσεως είναι ανοιχτές. Death unlocks.

Η ώρα είναι 22:00, και στην σκηνή εμφανίζονται οι Symphonic Black Metal ηγεμόνες, Carach Angren. Ιστορίες φαντασμάτων/τρόμου, Θρύλοι, Στοιχειώματα. Μαζευόμαστε και παίζουμε ''για πλάκα'' με έναν Ouija board, μα πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο ''Charlie'' μόνο φίλος δεν είναι, ''When Crows Tick on Windows'', είναι σημάδι πως ο θάνατος πλησιάζει απειλητικά, και τα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται κατά την επίθεση στη Γερμανία στοιχειώνουν τον υπαίτιο με ''General Nightmare''. Το ''The Carriage Wheel Murder'' είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Τα "Spectral Infantry Battalions'' ηχούν ακόμα στα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, και, ''In de n…

The List: Theodore Kritikos' Top-10 (2018 Edition)

Το 2018, μια χρονιά πλούσια δισκογραφικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, ολοκληρώθηκε. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι μας προσέφερε, να επιλέξουμε τις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του και να τις ταξινομήσουμε αναλόγως. Με κριτήρια την κατά μέσο όρο βαθμολογία στο Metal-Archives και το προσωπικό μου γούστο, μέσα από τα φετινά Full-lengths των αγαπημένων μου μπαντών, σας παρουσιάζω το Απόλυτο Metal 2018 Top-10. BEHOLD:

10. Metal Church - Damned If You Do (2018)
Οι Heavy/Thrash/Power Metal τιτάνες, με το 2ο Full-length μετά την επιστροφή του Mike Howe (Vocals), είναι περισσότερο σκοτεινοί, πιο straightforward και, γενικά, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο songwriting καθαυτό, με τον Kurdt Vanderhoof (Guitars) να συνδυάζει τις επιθετικές με τις αντίστοιχες μελωδικές ιδέες, διαμορφώνοντας απολύτως αρμονικές μουσικές δομές. Γεμάτοι οργή για τη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας, με τους ανυπόφορους ρυθμούς και την καταναλωτική της μανία, κάνουν ένα ισχυρό statement, εκ…

Grave Digger, Marauder, Terra Incognita @Κύτταρο, Σάββατο 29/09/18

Απόψε καλεί η ιστορία. Απόψε κυριαρχεί ο πόλεμος. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Marauder. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grave Digger. Πολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18. 19:30, οι πόρτες ανοίγουν. The Greek Revolution begins. Bagpipers play the tunes of war.

Στις 20:30 ανεβαίνουν οι Terra Incognita στην σκηνή. Η Melodic Heavy Metal μπάντα αξιοποιεί πλήρως τα 35 λεπτά τα οποία έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "Conqueror", ''My Ruined Mind", "Efialtes", "The Midnight Lies", "Sign with Blood" και "Terra Incognita". Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα στο έπακρο, πεντακάθαρο ήχο- τα πάντα έχουν το χώρο που τους αρμόζει, και αναδεικνύονται στο έπακρο-, δυναμική σκηνική παρουσία και αρκετά θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό. Γενικά, αυτό που παρουσιάζουν είναι δουλεμένο έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβ…