Skip to main content

Thy Art Is Murder, Mask of Prospero @An, Τετάρτη 11/07/18


Ένα live που περιμέναμε καιρό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/07/18. Η μεγάλη επιστροφή των Thy Art Is Murder στην χώρα μας είναι γεγονός. Με την επιστροφή του CJ McMahon (Vocals) στο lineup και το "Dear Desolation" (2017) στη φαρέτρα τους, η μπάντα περνάει ίσως την καλύτερή της φάση. Με αυτά στο μυαλό και οπλισμένοι με άφθονο μίσος ξεκινάμε για το An. Ο κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς. Let the Holy War begin!

Σύντομη αλλαγή σκηνικού και στις 21:35 τη σκυτάλη παίρνουν οι Mask of Prospero. Το Αθηναϊκό Progressive Metal συγκρότημα μέσα σε 30 λεπτά παρουσιάζει τα"Dust in the Sky", "Drown in Grey", "The Portrait", "Frozen in Time", "The Way Back Home", "The Observatory" και "Ignorance". Υλικό απ’ το πολύ φρέσκο "The Observatory" (2018). Η μπάντα διαθέτει πολύ καλό ήχο, ξεκάθαρη τεχνική αρτιότητα, και η σκηνική τους παρουσία είναι εξαιρετική. Η επικοινωνία με το κοινό υπάρχει και γίνεται αρκετά συχνά. Kudos.
Η ώρα έχει πάει 23:25, και μέσα σε ένα κατάμεστο An στην σκηνή ανεβαίνουν οι Deathcore masters Thy Art Is Murder. Ο κακός χαμός. Η Αυστραλιανή μπάντα σαρώνει τα πάντα και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Το ίδιο κάνει και το κοινό. Mosh pits, headbanging, crowd surfing και stage diving σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της εμφάνισης. Σε κάθε κενό μεταξύ των τραγουδιών ακούγεται το σύνθημα "Είναι τρελός, είναι τρελός ο Αυστραλός!" κάνοντας τον CJ McMahon (Vocals) να απορήσει και να ζητήσει τη μετάφραση απ’ το κοινό. Παίζονται κομμάτια απ’ όλη τη δισκογραφία της μπάντας καθώς και το "Du Hast" (Rammstein cover) το οποίο αποτελεί σίγουρα ένα απ’ τα highlight του live. Ο ήχος είναι κρυστάλλινος σ'όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους, η μπάντα είναι σε μεγάλη φόρμα, η σκηνική τους παρουσία είναι ισοπεδωτική, και η επικοινωνία με το μεγάλο πλήθος κόσμου είναι συχνή και ένθερμη. Ο Lee Stanton (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Sean Delander (Guitars) είναι η ψυχή του συγκροτήματος, o Andy Marsh (Guitars) είναι ένας μικρός guitar god, o Kevin Butler (Bass) εκφράζει μία ήρεμη δύναμη, ενώ ο CJ McMahon πρόκειται για εναν απο τους καλύτερους frontmen που έχουν πατήσει σ'αυτόν εδώ τον πλανήτη.

Setlist
Dear Desolation
Puppet Master
Holy War
Coffin Dagger
The Purest Strain of Hate
No Absolution
Du Hast (Rammstein cover)
Dead Sun
Slaves Beyond Death
The Son of Misery
Light Bearer
Reign of Darkness

Η Hardtimes διοργάνωσε ένα εξαιρετικό live. Οι Thy Art Is Murder μέσα σε 60 λεπτά και 14 κομμάτια απέδειξαν ότι αποτελούν κορυφή του είδους. Είναι κάτι το οποίο ελπίζουμε να επαναληφθεί σίγουρα.

"Slaves, slaves beyond death,
Pain, can you feel the pain hiding under your breath,
Slaves, slaves beyond death,
Pain, can you feel the pain hiding under your breath!"

(Photo credits: Chris Lemonis)

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια milita…

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…