Skip to main content

Goatwhore, Böneyard @An, Τετάρτη 01/08/18


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Η πρωτεύουσα αδειάζει. Τι καλύτερο για να μπει δυναμικά ο Αύγουστος, από ένα δυνατό live. Την Τετάρτη 01/08/18 λοιπόν, οι Goatwhore επισκέπτονται πρώτη φορά τη χώρα και ετοιμαζόμαστε να τα σπάσουμε. Ξεκινάμε λοιπόν για το An. Mankind will have no mercy.

Στις 21:45 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Böneyard. Το Αθηναϊκό Black/Speed Metal  συγκρότημα έχει στη διάθεσή του 35 λεπτά, τα οποία αξιοποιεί πλήρως, παρουσιάζοντας 8 κομμάτια, μεταξύ των οποίων τα "Witchcraft Initiation", "Decibel Rebel" (Gehennah cover) και "Taking Over", καθώς και καινούργια κομμάτια. Σ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του το συγκρότημα διαθέτει πολύ καλό ήχο, μικρά προβλήματα εδώ κι εκεί υπήρξαν αλλά διορθώθηκαν, η τεχνική τους κατάρτιση είναι εμφανής και είναι αρκετά επικοινωνιακοί με το σχετικά μικρό πλήθος κόσμου που ήρθε από νωρίς. Μεγάλο συν, είναι η in your face σκηνική τους παρουσία και το attitude τους. Δυναμικό ξεκίνημα.

Η ώρα είναι 22:45, και στην σκηνή ανεβαίνουν οι Black/Death/Thrash Metal γίγαντες Goatwhore, και κατεδαφίζουν τα πάντα στο διάβα τους. Επί 75 λεπτά που ήταν πάνω, δεν σταμάτησε κανείς να χτυπιέται πάνω ή κάτω απ'την σκηνή. Το υλικό που παρουσιάζεται προέρχεται κυρίως απ’ την τελευταία δισκογραφική δουλειά της μπάντας "Vengeful Ascension" (2017), παρουσιάζονται ωστόσο κομμάτια και απ’ όλη τη δισκογραφία της μπάντας. Ο ήχος τους είναι πεντακάθαρος και η τεχνική τους κατάρτιση είναι οφθαλμοφανέστατη. Η σκηνική τους παρουσία είναι σαρωτική, και είναι επικοινωνιακότατοι. Highlights της εμφάνισης τους σίγουρα αποτελούν τα "Baring Teeth for Revolt", "Apocalyptic Havoc" καθώς και το "Sky Inferno" με το οποίο έκλεισε και το show. Ο Zakk Simmons (Drums) κοπανιέται ανελέητα, ο Trans Am (Bass) δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του, ο Sammy Pierre Duet (Guitars, Vocals) είναι η κινητήρια δύναμη και η ψυχή της μπάντας και ο L. Ben Falgoust II (Vocals) είναι μορφάρα. Η απλότητα σ'όλο της το μεγαλείο.

Setlist
Alchemy of the Black Sun Cult
Under the Flesh, Into the Soul
Nocturnal Conjuration of the Accursed
Baring Teeth for Revolt
Carving Out the Eyes of God
Cold Earth Consumed in Dying Flesh
Blood Guilt Eucharist 
Mankind Will Have No Mercy
Collapse in Eternal Worth
Abandon Indoctrination
Vengeful Ascension 
Apocalyptic Havoc
FBS

Sky Inferno

Η Hardtimes διοργάνωσε ένα εξαιρετικό event. Οι Goatwhore μέσα σε 75 λεπτά και 14 κομμάτια απέδειξαν ότι αποτελούν ηγετική μορφή του είδους. Ελπίζουμε να έρθουν σύντομα για να τα σπάσουμε ξανά!

"A wilted faith in these times of regret,
Sculpting death in madness obsessed!"

Comments

Popular posts from this blog

Judas Priest, Sabaton, Saxon, Accept, Foray Between Ocean, Null'o'zero @TerraVibe, Πέμπτη 19/07/18

Αλητεία. Ζωή πάνω σε 2 ρόδες. Πολεμικές συρράξεις. Metal and steel. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Accept. 3η φορά που παρακολουθώ live τους Saxon. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Sabaton. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Judas Priest. Πέμπτη 19/07/18 και αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο TerraVibe. 14:40, οι πόρτες ανοίγουν. Burning just like fire. Hear the heavens cry. Into the fire. Waiting for lightning to strike.

Στις 16:15 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Null'o'zero, Heavy/Thrash Metal μπάντα η οποία στα 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, παρουσιάζει 5 κομμάτια: ''Instructions to Dominate", "My Last Disguise", "The Last One", "Unleashed by Fire" και "Trapped in a Maze". Γενικά καλός ήχος, καθόλα καταρτισμένοι τεχνικά τα συν, μικρή επικοινωνία με το αριθμητικά ok κοινό, στατική σκηνική παρουσία τα πλην. Ειδικά το τελευταίο παραξενεύει. Διαθέτουν δυνατό υλικό, οπότε η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι επιβεβλημένη. Σε…

They're Gonna Get You, No Matter How Far

Από την αρχή της χρονιάς η αγωνία κορυφώνεται και ζούμε όλοι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού, μέσα από γρίφους, ψάξιμο και φήμες... Πολλές φήμες. Το Rockwave είναι θεσμός και ο κόσμος πάντα το υποστηρίζει. Φέτος η Didi κάνει το peak της και για το Metal διήμερο δημιουργεί μια σύνθεση που θα σου πάρει τα μυαλά. The priest is going to read us the last rites.

Day 1:

Η πρώτη ημέρα του ολοκαυτώματος!Supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistance without fighting. Η ιδέα του πολέμου έχει επισκιάσει τις ζωές μας και ο φόβος μην χτυπήσει την δική μας πόρτα κυριαρχεί. Οι Sabaton γνωρίζουν το συναίσθημα αυτό, όπως και τις επιπτώσεις του. Θα περάσουμε τις πύλες της κολάσεως προσευχόμενοι να βγούμε ζωντανοί την Πέμπτη 19/07/18 στο TerraVibe.

ΦαντασίαΣτρατιωτικήΙστορίαMetal. Οι μάχες που περιγράφουν με ανατριχιαστικό τρόπο θα σου κόψουν την ανάσα και ίσως (λέμε τώρα...) να σταματήσεις να το παίζεις επαναστάτης του πληκτρολογίου, σκορπίζοντας γνώσεις που έχεις διαβάσει σε σάπια milita…

Ville Friman [Insomnium - Guitars, Vocals (clean)]: ''Έχουμε ερωτηθεί γι'αυτό πολλές φορές και άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στο να δουν το ''Winter's Gate'' (2016) ως ταινία ή ταινία μικρού μήκους.''

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Insomnium την Κυριακή 25/03/18 στο Piraeus 117 Academy, το Metal Asylum μίλησε με τον Ville Friman [Guitars, Vocals (clean)] για το αριστουργηματικό ''Winter's Gate'' (2016), το μεγάλο ρίσκο που πήραν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά και την πιθανότητα αυτή να μεταφερθεί και στην μεγάλη (ή μικρή) οθόνη. We need to slow down.

Καλησπέρα, Ville. Τιμή μου που κάνουμε αυτήν την συζήτηση.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ''Winter's Gate'' (2016). Καταρχάς, πώς και αποφασίσατε να προχωρήσετε, αυτήν τη φορά με ένα concept album, βασισμένο στην σύντομη ιστορία του Niilo (σ.σ.: Sevanen - Bass, Vocals);


Νομίζω flirtάραμε με την ιδέα του να κάνουμε ένα μεγάλο concept album ήδη από όταν ηχογραφούσαμε το ''Shadows of the Dying Sun'' (2014). Πάντα μας άρεσαν τα concept albums και τα μεγάλα κομμάτια και απλά θέλαμε να το προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Ευτυχώς…