Skip to main content

Igor (Stoned Jesus - Vocals, Guitars):"Η αγάπη μας για την Ελλάδα δεν είναι κρυφή."


Στα πλαίσια της εμφάνισης των Stoned Jesus στο Fuzz, την Παρασκευή 31/08/18, το Metal Asylum μίλησε με τον Igor (Vocals, Guitars) για το επερχόμενο "Pilgrims" (2018), καθώς και για την επικείμενη επέτειο της μπάντας για τα 10 της χρόνια.

Γεια σου Igor και καλώς ήλθες στο Metal Asylum.
Τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το νέο σας album, "Pilgrims" (2018). Τι αλλαγές υπήρξαν στην προσέγγιση του καινούργιου υλικού σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας;

Γεια σας. Το "Pilgrims" (2018) είναι πράγματι διαφορετικό απ'τα προηγούμενα albums μας, όχι μόνο επειδή αποφασίσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Είναι μέρος της φυσικής μας εξέλιξης σαν μπάντα, σαν performers, σαν συνθέτες, σαν ανθρώπινα όντα. Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν στα 24, οπότε μην περιμένετε το "Seven Thunders Roar, part two"

Αυτό θα είναι το πρώτο σας album με τον Dmitry Zinchenko (Drums). Ποια νέα στοιχεία έχει φέρει στην μπάντα;

Ο Dmitry Zinchenko δούλεψε με ό,τι είχε ήδη γραφτεί, οπότε δεν υπάρχει κάτι δικό του στο δίσκο, πέρα απ'το εκπληκτικό του παίξιμο. Φαντάζομαι ότι θα συνεισφέρει περισσότερο στον πέμπτο δίσκο.

Ανάμεσα στο "The Harvest" (2015) και το "Pilgrims" (2018) πέρασαν τρία χρόνια, είναι το μεγαλύτερο σας μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα μεταξύ κυκλοφοριών. Υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος πίσω απ'αυτό;

Νοιώθω πολύ άνετα με αυτό το χρονικό διάστημα μεταξύ δίσκων, για να είμαι ειλικρινής. Γράφεις, μαθαίνεις, φιλτράρεις, ηχογραφείς, ασχολείσαι με το Mixing, προωθείς, κυκλοφορείς, περιοδεύεις πολύ. Αυτό έχω υπολογίσει ότι είναι περίπου τρία χρόνια. Μάλιστα, μπορούσαμε να το είχαμε κυκλοφορήσει και ένα χρόνο πριν, με τον προηγούμενο drummer και μαζί με τρία άλλα κομμάτια, αλλά θα ήταν ένα άλλο album και όχι σπουδαίο θα πρέπει να παραδεχτώ.

Είστε εγγεγραμμένοι στο roster της Інша Музика. Πώς κυλάει η μέχρι στιγμής σας συνεργασία;

Απ'τον Φεβρουάριο έχουμε ενταχθεί πλέον στην Napalm Records και μέσω αυτής θα κυκλοφορήσει διεθνώς το "Pilgrims" (2018). Οι άνθρωποι της Інша Музика αναλαμβάνουν κυρίως το management/booking εντός Ουκρανίας, έχουμε ακόμα φιλικές σχέσεις μαζί τους, αλλά καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα μας.

Η μέση διάρκεια των κομματιών σας είναι αρκετά μεγάλη. Σε μια εποχή όπου το attention span είναι πολύ μικρό, το θεωρείτε ρίσκο να γράφετε μεγάλα κομμάτια;

Το κομμάτι θα τελειώσει όταν είναι να τελειώσει haha! Περιέργως, στο "Pilgrims" (2018) το μεγαλύτερο κομμάτι είναι 09:30 και γίνονται πολλά πράγματα μέσα. Οπότε ναι, προσπαθούμε να είμαστε καλοί και στα άτομα με μικρό attention span.

Στιχουργικά ασχολείστε με θέματα όπως ο έρωτας και ο μυστικισμός. Νοιώθετε ψυχική κάθαρση γράφοντας γι'αυτά τα ζητήματα; 

Θα αναφέρεσαι προφανώς στο "First Communion" (2010), το οποίο βγήκε πριν από 8-9 χρόνια. Δεν ήμουν ποτέ σοβαρός γι'αυτά τα θέματα και ούτε θυμάμαι από τότε να έχω γράψει γι'αυτά. Γράφω γι'αυτά που νιώθουμε και βιώνουμε στις περιοδείες, άγχος, κατάθλιψη, διάλυση, το πόσο εύκολο είναι να χάσεις επαφή με την πραγματική ζωή, τι είναι "αληθινό" τελικά; Με αυτά ασχολούμαστε στο "Pilgrims" (2018).

Του χρόνου, η μπάντα θα κλείσει 10 χρόνια παρουσίας. Έχετε κάποια σχέδια για να γιορτάσετε αυτή την επέτειο;

Έχεις δίκιο, υπάρχουν. Θέλω να κάνουμε αυτή την περιοδεία όπου οι φίλοι της μπάντας διαλέγουν τα κομμάτια που θα παίξεις. Αλλά φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε να παίζουμε κάθε βράδυ το "I'm the Mountain" 7 φορές σερί haha!

Από θέμα περιοδείας, τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας;

Κυρίως θα παίξουμε στην Ευρώπη, σε πολλά ωραία μέρη, παλιά και καινούργια. Θα θέλαμε να χωρέσουμε περισσότερες εμφανίσεις αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Σίγουρα θα περιοδεύσουμε και το 2019, "The Road Goes On Forever" που λένε και οι Fates Warning.

Θα παίξετε στην Αθήνα, Ελλάδα, στο Fuzz, την Παρασκευή 31/08/18, σε ένα εκρηκτικό πακέτο μαζί με τους Samsara Blues Experiment. Τι μπορούμε να περιμένουμε απ'την εμφάνισή σας αυτή;

Δεν ξέρω τις δικές σας προσδοκίες, αλλά εμείς 100% σίγουρα θα παίξουμε για ένα απ' τα πιο φανατικά κοινά, όπως συνήθως. Η αγάπη μας για την Ελλάδα δεν είναι κρυφή. Οπότε ανυπομονούμε να τα σπάσουμε και πάλι. Και φυσικά είναι πάντα διασκεδαστικό να τραγουδάμε το "Savvato", την διασκευή σε Giorgos Mazonakis, μαζί με τον κόσμο. Το πιστεύετε ή όχι το αγαπώ αυτό το κομμάτι, δεν κάνω πλάκα!

Αυτά από εμένα, ανυπομονώ για το show σας. Τα λέμε εκεί!

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία, θα σας δω όλους σύντομα.

Genre:
Stoner/Doom Metal

Main:
First Communion (2010)
Seven Thunders Roar (2012)
The Harvest (2015)

Current lineup:
Igor (Vocals, Guitars)
Sid [Bass, Vocals (Backing)]
Dmitry Zinchenko (Drums)


Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί