Skip to main content

Axel "Ironfinger" Ritt (Grave Digger - Guitars): ''Είναι ένα κλασικό Grave Digger μείγμα από θέματα σχετικά με τον θάνατο και μάχες ανάμεσα στο καλό και το κακό.''


Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Grave Digger στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18, το Metal Asylum μίλησε με τον Axel ''Ironfinger'' Ritt (Guitars) για το νέο ''The Living Dead'' (2018), τη no-rest-for-the-wicked νοοτροπία τους και την σχέση τους με το ''The Walking Dead'' (2010 - ) και το ''Fear the Walking Dead'' (2015 - ). 

Καλησπέρα Axel, είναι τιμή μου που μιλάμε. 
Πριν λίγες εβδομάδες έσκασε η ανακοίνωση: Οι Grave Digger θα κυκλοφορήσουν το νέο τους Full-length, "The Living Dead" (2018), σε μερικούς μήνες. Προτού προχωρήσουμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, πες μου, ποιος από τη μπάντα  είναι fan του "The Walking Dead" (2010-) και/ή του "Fear the Walking Dead"(2015-);!

Γεια σου, Theodore.
Για να είμαι ειλικρινής, βασικά από την μπάντα δεν έχει δει κανένας ούτε ένα επεισόδιο από τις σειρές (σ.σ.: Ποτέ δεν είναι αργά!). Είναι απλά το mood και η ιστορία του zombie theme, το οποίο ταιριάζει γάντι στο όνομα Grave Digger.


Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την κυκλοφορία του "Healed By Metal" (2017), ένα πρωτοκλασάτο Full-length, και ήδη επιστρέφετε με μια ολοκαίνουργια κυκλοφορία. Να υποθέσω πως there’s no rest for the wicked;

Έτσι δείχνει, hehe! Ναι, στις μέρες μας δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε για 3-5 χρόνια για να κάνουμε νέο album. Μπορείς να κρατήσεις την προσοχή των fans σε ένα album, ας πούμε, για περίπου μισό χρόνο, μετά το album φεύγει, και είναι καιρός να γράψουμε και να παράγουμε ένα νέο.

Οι Grave Digger κυκλοφορούν κατά μέσο όρο ένα Full-length κάθε δύο χρόνια. Πέρα από σκληρά εργαζόμενη μπάντα, φαίνεται να υπάρχουν πολλά που θέλετε να βγάλετε από μέσα σας. Αυτή τη φορά τι σας σας παρακινησε να μπείτε στο studio νωρίτερα από το συνηθισμένο; Πες μας μερικά πράγματα σχετικά  με το πώς κυλισε η διαδικασία της σύνθεσης.

Λοιπόν, ο Chris (σ.σ.: Boltendahl - Bass, Vocals) και εγώ, που είμαστε υπεύθυνοι για τη μουσική και τους στίχους, έχουμε νέες ιδέες για τους Grave Digger κάθε μέρα. Αν και το album θα κυκλοφορήσει σε περίπου 8 εβδομάδες, έχουμε ήδη κάποιες ιδέες για το επόμενο album. Είναι σαν το Κέρας της Αμάλθειας. Η όλη διαδικασία πήρε περίπου μισό χρόνο. Δύο μήνες το songwriting, έναν μήνα το pre-production και τρεις μήνες η ηχογράφηση σε διαφορετικά studios.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχετε κυκλοφορήσει concept δουλειές αρκετές φορές, υπάρχει κάποιο concept πίσω από το "The Living Dead" (2018), ή είναι βασισμένο σε πιο ελεύθερες ιδέες;

Δεν είναι ένα concept album, όπως το "Tunes of War" (1996) για παράδειγμα, κάθε κομμάτι στέκεται μόνο του. Είναι ένα κλασικό Grave Digger μείγμα από θέματα σχετικά με τον θάνατο και μάχες ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Εργάζεστε με την high-profile Napalm Records για περίπου μία δεκαετία. Πώς πάει η συνεργασία σας μέχρι τώρα;

Όσο καλά μπορεί να πηγαίνει μια συνεργασία μεταξύ καλλιτέχνη και εταιρίας. Θα υπάρξουν μερικά ακόμα Grave Digger albums σε συνεργασία με τους Αυστριακούς τύπους. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.

Πριν από μερικά χρόνια, κυκλοφόρησε το εξαιρετικό ''Exhumation (The Early Years)'' (2015). Πώς αποφασίσατε να επανηχογραφήσετε παλιότερο υλικό και να το κυκλοφορήσετε εκ νέου;

Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να γεμίσουμε το κενό ανάμεσα σε δύο κανονικά albums με ένα special, ιδιαίτερα γιατί η παραγωγή και η ικανότητα των καλλιτεχνών ήταν διαφορετικές εκείνες τις μέρες σε σύγκριση με σήμερα. Και, φυσικά, τα Vocals του Chris διαθέτουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα τώρα.

Από την στιγμή που υπάρχει νέα κυκλοφορία στον ορίζοντα, είναι ασφαλές να πούμε ότι θα ακολουθήσει εκτενή περιοδεία για να προωθηθεί κατάλληλα; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ακριβώς! Θα υπάρξει μια τεράστια Ευρωπαϊκή περιοδεία τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο 2019, με την all-girl μπάντα Burning Witches για support.

Θα παρακολουθήσουμε τους Grave Digger live στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18, σε ένα εκρηκτικό πακέτο με τους Marauder. Τι να περιμένουμε από την πολυαναμενόμενη αυτήν συναυλία

Ένα κλασσικό Grave Digger set με πολλά hits, πολύ πλάκα και, όπως μάλλον θα έχεις προσέξει, με νέο lineup στην σκηνή.

Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Από την μια έχεις τον Negan, από την άλλη τον The Governor. Ποιος ξεκοιλιάζει ποιον; Πριν απαντήσεις, να σου θυμίσω πως ο Negan έχει τη Lucille.

Λυπάμαι, αλλά δεν γνωρίζω τον Negan, δεν γνωρίζω τον The Governor, και η μόνη Lucille που ξέρω ήταν οι Guitars του B.B. King, που έχει το nickname Lucille, hahaha!

Axel, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Ανυπομονώ να σε δω σύντομα, και να είσαι σίγουρος πως the clans will march against the law!

Εγώ ευχαριστώ και ελπίζω να σε δω σε κάποιο από τα επερχόμενα shows μας.

Genre:
Heavy/Power Metal


Main:
Heavy Metal Breakdown (1984)
Witch Hunter (1985)
War Games (1986)
The Reaper (1993)
Heart of Darkness (1995)
Tunes of War (1996)
Knights of the Cross (1998)
Excalibur (1999)
The Grave Digger (2001)
Rheingold (2003)
The Last Supper (2005)
Liberty or Death (2007)
Ballads of a Hangman (2009)
The Clans Will Rise Again (2010)
Clash of the Gods (2012)
Return of the Reaper (2014)
Exhumation (The Early Years) (2015)
Healed by Metal (2017)
The Living Dead (2018)

Current lineup:
Chris Boltendahl (Bass, Vocals)
Jens Becker (Bass)
Axel "Ironfinger" Ritt (Guitars)
Marcus Kniep (Keyboards, Drums)


Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί