Skip to main content

Nikos Antonoyiannakis (Marauder - Vocals): ''Παίζουμε Epic Heavy/Power Metal, και το μόνο πράγμα που μας ενδιαφέρει στις συναυλίες είναι να έχουμε χώρο για κοπάνημα, haha!''



Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης επικείμενης συναυλίας των Marauder στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18, το Metal Asylum μίλησε με τον Nikos Antonoyiannakis (Vocals) για το γενικό feedback που έλαβε το εξαίσιο ''Bullethead'' (2016), το επόμενο δισκογραφικό βήμα της μπάντας και, φυσικά, all things wrestling. True Metal we were born to be!

Brother Nikos, I knew you'd come!
Πάνε 3 χρόνια από την κυκλοφορία του εξαίσιου "Bullethead"(2016). Μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ποιο ήταν το γενικότερο feedback που λάβατε τόσο από fans, όσο και από press;

Yeeeas Brother Theo, I'm sure you had a strong PREMONITION. Πραγματικά είμαστε ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που ο κόσμος αγκάλιασε το ''Bullethead'' (2016). Fans και Τύπος. Αλλά, όπως και εσύ γνωρίζεις, το τελικό test γίνεται live, και όταν ο κόσμος σου ζητάει κομμάτια από το τελευταίο σου album και τα τραγουδάει στίχο-στίχο, ξέρεις ότι οι reviews ήταν αληθινές.

Κατά κύριο λόγο, κυκλοφορείτε Full-length ανά 4 χρόνια. Έχετε ξεκινήσει συζητήσεις για το επόμενο δισκογραφικό βήμα των Marauder;

Φυσικά. Έχουμε ήδη γράψει αρκετά νέα κομμάτια. Επόμενο βήμα είναι να περάσουν από κόσκινο για να δούμε ποια θα μπουν στο album. Αν πάνε όλα καλά, θα σπάσουμε την κατάρα της τετραετίας, haha!

Εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζεστε με την high-profile Pitch Black Records. Πώς πάει η μέχρι τώρα συνεργασία σας;

Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τίποτα άλλο πέρα από απόλυτα ευχαριστημένοι. Τα παιδιά της Pitch Black Records κάνουν τρομερά επαγγελματική δουλειά, με το μεράκι του Metal fan.

Η στιχουργική προσέγγιση των Marauder πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, ιστορικά πρόσωπα και καταστάσεις. Μιας και η Ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο κάποια μελλοντική σας δουλειά να περιστρέφεται γύρω από κάποιο concept;

Η αλήθεια είναι πως επειδή έχω αναλάβει τους στίχους στο καινούριο album και έχοντας μια πιο road warrior ιδιοσυγκρασία, οι ιστορικού περιεχόμενου στίχοι έχουν μειωθεί. Εννοείται πως δεν θα χάσουν το επικό feeling, απλά θα είναι μια μεταφορά των καθημερινών προβληματισμών μας σε ένα επικό, φανταστικό περιβάλλον. Όσο για τα concept albums είμαι fan, οπότε δεν αποκλείω τίποτα.

Μιλώντας για concept, πριν από 18 χρόνια κυκλοφορήσατε το αριστουργηματικό "1821" (2000), το θρυλικό concept album για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Θέλω να μου εξηγήσεις το εξής παράδοξο: Ενώ στο εξωτερικό αν κάποιος υμνήσει την ιστορία και την παράδοσή του όλα καλά κι ωραία, σε αντίστοιχη περίπτωση εδώ θα πρέπει να απολογηθείς εκ των προτέρων, και να δηλώσεις πως δεν εξυπηρετείς ουδεμία πολιτική σκοπιμότητα. What the fuck?

Είναι γελοίο ότι μετά από 18 χρόνια η μπάντα πρέπει να εξηγεί πως απέχει από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πολιτική κατεύθυνση και σκοπιμότητα. Είναι απλά ένα album που μιλάει για ένα ιστορικό γεγονός και τίποτα παραπάνω. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γελάω με κάποια σχόλια στο YouTube από τύπους που αποκαλούν την μπάντα εθνικιστική κ.ά., αλλά και με τους εθνικιστές που δίνουν συγχαρητήρια... Παροξυσμός, haha!

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι Marauder έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα τους. Πάμε λίγο στην επικαιρότητα: Τα μέχρι πρότινος Σκόπια πλέον αναγνωρίζονται και επίσημα ως "Βόρεια Μακεδονία", συμφωνία που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Πολύ θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου πάνω σε αυτό.

Δεν θα έλεγα πως ο λόγος για την μέχρι τώρα στιχουργική κατεύθυνση της μπάντας είναι η αγάπη για την πατρίδα, αλλά το ενδιαφέρον για την ιστορία και την μυθολογία γενικά. Στο κάτω-κάτω, η πατρίδα ορίζεται γεωγραφικά. Καθαρά προσωπική άποψη...
Θεωρώ πως πάντα υπάρχει ένα greater plan. Πάντα οι "μεγάλες αποφάσεις" που θίγουν θέματα "υπερηφάνειας" έχουν σκοπό να πολώσουν τον εκάστοτε λαό. Δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό, "διαίρει και βασίλευε" (σ.σ.: Spot on...) και "μην υποτιμάς τη δύναμη των ηλιθίων ανθρώπων σε μεγάλα groups".

Λαμβάνοντας υπόψη τα θέματα με τα οποία ασχολείστε στιχουργικά, εύλογα θα σκεφτόταν κανείς πως το stage show σας θα έχει έντονο το θεατρικό στοιχείο. Παρολ’αυτά, εσείς ακολουθείτε μια πιο in-your-face προσέγγιση. Πώς κι έτσι;

Βασικά, δεν είμαστε fans της πόζας και του επιτηδευμένου. Παίζουμε Epic Heavy/Power Metal, και το μόνο πράγμα που μας ενδιαφέρει στις συναυλίες είναι να έχουμε χώρο για κοπάνημα, haha!

Θα παρακολουθήσουμε live τους Marauder στο Κύτταρο, το Σάββατο 29/09/18, σε ένα εκρηκτικό πακέτο μαζί με τους Grave Digger. Τι να περιμένουμε από την πολυαναμενόμενη αυτήν συναυλία;

Πούτσα, σούβλα, ξύλο! Θα γίνει πόλεμος. Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ετοιμαστείτε.

Brother Nikos, λέγε: Προσωπικό top-5 wrestlers of all time, μαζί με ένα σχόλιο για την κάθε επιλογή. Ποιος είναι κατά την γνώμη σου ο G.O.A.T; Πρόσεχε τι θα πεις, ειδάλλως you’ll make the list!

Πωωω με ζορίζεις... Είμαι λάτρης της Attitude Era του WWE, DUUUH. Οπότε έχουμε και λέμε: Mick Foley (κυρίως ως Mankind) γιατί έφερε την hardcoreίλα στο WWE. The Undertaker γιατί είναι The Phenom. The Rock επειδ- it doesn't matter why! Kane (masked) γιατί τα storylines με τον The Underaker ήταν απλά επικά. Stone Cold Steve Austin, and that's the bottom line 'cause Stone Cold said so. Όσο για τον καλύτερο όλων των εποχών, θα πω Roman Reig-haha. Θα έλεγα Shawn Michaels, αλλά νομίζω πως δικαιωματικά η θέση ανήκει στον The Undertaker.

Nikos, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά, και, Ι assure you, steel axes will fall like a storm!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Brother Theo για την άκρως διασκεδαστική συνέντευξη, yeeeas. Θα τα πούμε πολύ σύντομα!

Genre:
Epic Heavy/Power Metal

Main:
Sense of Metal (1997)
1821 (2000)
Life? (2004)
Face the Mirror (2008)
Elegy of Blood (2012)
Bullethead (2016)

Current lineup:
Thodoris Paralis (Bass)
George Sofronas (Guitars)
Andreas Tsaousis (Guitars)
Nikos Antonoyiannakis (Vocals)
Babis Antaloudakis (Drums)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"