Skip to main content

Primal Fear / Gus G. / Terra Incognita / The Silent Rage @Κύτταρο, Κυριακή 13/01/19



Υπερηχητικές συχνότητες σπάνε τους φυσικούς κανόνες, και άλλες διαστάσεις αποκτούν πρόσβαση στον κόσμο μας. Αυτή είναι η 1η φορά που παρακολουθώ live τους Primal Fear. Αρκετά άτομα έχουν μαζευτεί από νωρίς στο Κύτταρο, την Κυριακή 13/01/19. Στις 19:00 ανοίγουν οι πόρτες. The end is near.

Στις 19:10 ανεβαίνουν στη σκηνή οι The Silent Rage, Melodic Power Metal μπάντα, η οποία, στα 35 λεπτά που της διατίθενται, παίζει τα "My Race Won't Last", "The Deadliest Scourge", "Leading the Legions", "Sin of a Pilgrim", "Stormwarrior", "Between Harmony and Sorrow", και διασκευή στο "Between the Hammer & the Anvil" των Judas Priest. Διαθέτουν τεχνική αρτιότητα, καθαρό ήχο και αρκετά φιλική επικοινωνία με το αριθμητικά μικρό κοινό. Η σκηνική τους παρουσία είναι μεν δυναμική, εντούτοις οφείλει να γίνει ακόμη περισσότερο- το σηκώνει (και απαιτεί) η μουσική τους ταυτότητα. Γενικότερα περιθώρια βελτίωσης φυσικά και υπάρχουν, μα βρίσκονται οπωσδήποτε σε πολύ καλό δρόμο, έστω και ετεροχρονισμένα. Keep it up.






Στις 19:50 ανεβαίνουν στη σκηνή οι Terra Incognita. Η Melodic Heavy Metal μπάντα διαθέτει 35 λεπτά, τα οποία και αξιοποιεί πλήρως παίζοντας τα "My Emptiness", "All I Know", "The Midnight Lies", "Outcome", "Sign with Blood", "Efialtes" και "Terra Incognita". Η ήχος τους πολύ καθαρός, η τεχνική τους αρτιότητα οφθαλμοφανής, ενώ η επικοινωνία τους με το αριθμητικά ok κοινό αρκετά ζεστή. Δυνατό τους χαρτί, φυσικά, η σκηνική τους παρουσία: Προσεγμένη, με έναν αέρα μεγαλοπρέπειας, και τον χαρισματικό Billy Vass [Vocals (lead)] να μαγνητίζει με κάθε- επίσης προσεγμένη- κίνησή του τα βλέμματα του κοινού. Τιμιότατη μπάντα που κάνει τον χρόνο να κυλά ιδιαιτέρως ευχάριστα. Salutes.







Στις 20:45 στη σκηνή ανεβαίνουν οι Gus G.. Στη 1 ώρα και 30 λεπτά που έχει στη διάθεσή της, η Heavy Metal/Shred μπάντα παίζει 17 κομμάτια: ''Fearless", "My Will Be Done", "Burn", "Mr Manson", "Vengeance", "Don't Tread on Me", "What Lies Below", "Letting Go", διασκευή στο "Cold Sweat" των Thin Lizzy, "Big City", διασκευή στο "The Fire and the Fury" των Firewind, "Force Majeure", ''Money for Nothing (Dire Straits cover)'', "Thrill of the Chase", ''I Am the Fire" και στο encore διασκευή στο "Bark at the Moon" των Ozzy Osbourne και "The Quest". Πεντακάθαρος ήχος, τεχνική αρτιότητα που βγάζει μάτια, γουστόζικη σκηνική παρουσία και θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο κοινό, ειδικά με τη μερίδα των fans τους. Ο Gus G. (Guitars, Bass, Keyboards) είναι μια κατηγορία μόνος του. Φανταστικοί.






Η ώρα είναι 22:30, και στη σκηνή εμφανίζονται οι Speed/Power Metal masters, Primal Fear. Επιστημονική φαντασία, Φαντασία, Metal. Το μόνο πράγμα που σου απομένει να περιμένεις μετά τον πόλεμο είναι το "Final Embrace", "In Metal We Trust", γι'αυτό ζούμε και αναπνέουμε, τότε, τώρα, πάντα. Το "Blood, Sweat & Fear" είναι η Απόλυτη στάση ζωής, "Face the Emptiness", με αντάλλαγμα την ψυχή μου- "Hounds of Justice", ΡΕ! Στο "The Ritual" γίνεται το σώσε, το "Under Your Spell" είναι ένα αριστούργημα, ο κακός χαμός στο "Nuclear Fire". "Fighting the Darkness", μόνο κλάμα. Ο τρελός, φιλοπόλεμος "King of Madness" φέρνει μονάχα πόνο και καταστροφή, "The End Is Near", η μόνη λύση για να το αποφύγουμε είναι να είμαστε ενωμένοι, και, "When Death Comes Knocking", παραμένουμε αφοσιωμένοι στις αξίες μας, τελικά νικώντας τον. "Metal Is Forever", πουτάνα όλα. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- το σκοτάδι και το κακό κατατροπώνει ο "Chainbreaker", ο μαχητής του δικαίου. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά μεγάλο κοινό και majestic, take-no-prisoners σκηνική παρουσία- ο Francesco Jovino (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ο Tom Naumann (Guitars) σαρώνει τα πάντα στο διάβα του, ο Mat Sinner (Bass) οπλοφορεί και πυροβολεί, ενώ ο Ralf Scheepers (Vocals) δεν αφήνει τίποτα όρθιο. In Metal we trust.

Setlist
Final Embrace
In Metal We Trust
Blood, Sweat & Fear
Face the Emptiness
Hounds of Justice
The Ritual
Under Your Spell
Nuclear Fire
Fighting the Darkness
King of Madness
The End Is Near
When Death Comes Knocking
Metal Is Forever

Chainbreaker








Η Playfalse διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Primal Fear, σε 1 ώρα και 40 λεπτά, ισοπέδωσαν τα πάντα και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγεμόνες του Speed/Power Metal. Metal is forever.

(Photo credits: Petros Petalas)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί