Skip to main content

Sean Kennedy (Blood Ceremony - Guitars): "Να περιμένετε υψηλή ένταση και αρχαϊκούς τρόπους σκέψης!"


Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση των Blood Ceremony στο Fuzz, το Σάββατο 12/01/19, το Metal Asylum είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Sean Kennedy (Guitars) σχετικά με το εξαιρετικό "Lord of Misrule" (2016), το μυστικό πίσω απ'το σταθερό lineup της μπάντας, καθώς και για την προέλευση του ονόματος τους. 

Γεια σου Sean, τιμή μου που μιλάμε.
Το τελευταίο σας Full-length, "Lord of Misrule" (2016), κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια. Μετά απ'όλο αυτόν τον καιρό, ποιο είναι το feedback που έχετε λάβει γι'αυτό απ' τους fans και τον τύπο;

Η ανταπόκριση από κριτικούς και fans ήταν θετική. Πιστεύω ότι είχαμε ήδη δημιουργήσει τον ήχο μας απ'το πρώτο album, και πολλοί άκουσαν το "Lord of Misrule" (2016) σαν μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του ήχου. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι ηχογραφήθηκε 100% αναλογικά και είναι το πρώτο album που καταφέραμε να ηχογραφήσουμε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως οι αγαπημένες μας μπάντες των early '70s. Θέλαμε να πετύχουμε έναν κλασικό ήχο σε αυτό το album.

Το album κυκλοφόρησε μέσω της Rise Above Records. Πώς κυλάει μέχρι στιγμής η μεταξύ σας συνεργασία;

Έχουμε μια καλή σχέση με την εταιρεία. Πάντα μας υποστήριζαν, και πάντα μας αφήνουν να κάνουμε αυτό που εμείς θέλουμε σε ο,τι αφορά παραγωγή μουσικής. Μετά τα shows στην Ελλάδα θα κάνουμε ένα tour σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία ως support στους labelmates μας Uncle Acid and the Deadbeats.

Αλλάξατε κάτι στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίσατε το υλικό του δίσκου, σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας;

Η προπαραγωγή έγινε περίπου με τον ίδιο τρόπο όπως στο παρελθόν. Ένα μέλος θα έφερνε ένα νέο κομμάτι στην πρόβα και θα του δίναμε μορφή σαν μπάντα. Με τον Lucas Gadke (Bass) δουλέψαμε μαζί σ'ένα κομμάτι, το "Old Fires", και η Alia O'Brien (Flute, Organ, Vocals) έφερε κομμάτια εμπνευσμένα περισσότερο από The Beatles και soul. Πέρασα ένα χρόνο περίπου δουλεύοντας τις συνεισφορές μου στο album, γιατί επίσης μου αρέσει να γράφω τους στίχους.

Στιχουργικά, ασχολείστε, μεταξύ άλλων, και με τον Αποκρυφισμό. Από πού αντλείτε έμπνευση;

Μέσα στους τέσσερις μέχρι τώρα δίσκους μας, έχω εμπνευστεί απ'τον πιο "δημοφιλή" αποκρυφισμό. Από μυθιστορήματα, όπως το "The Magician" (1908) του W. Somerset Maugham, ή Βρετανικά B-movies, όπως το "The Ballad of Tam-Lin" (1970). Κάποια κομμάτια δημιουργήθηκαν τελείως απ'την φαντασία. Οποιαδήποτε και να είναι η έμπνευση, θέλω να πιστεύω ότι μεταφέρουμε το θέμα στα δικά μας δεδομένα, συμπεριφερόμαστε καλά στο πηγαίο υλικό, ακόμη και αν του δίνουμε μια ειρωνική τροπή στο τέλος.

Η μπάντα έχει πάρει το όνομά της από το"Ceremonia Sangrieta" (1973), του οποίου ο τίτλος στα Ισπανικά σημαίνει Blood Ceremony. Το Movie αυτό σας έχει επηρεάσει σε κάτι παραπάνω απ'το όνομα;

Όχι ιδιαίτερα. Απολαμβάνω τα Horror Movies και θαυμάζω πολύ τον Jorge Grau. Τα Movies του είναι ευφάνταστα και σκοτεινά, και συγκεκριμένα το "Let Sleeping Corpse Lie" (1974) είναι ένα απ'τα αγαπημένες μου. Όταν ξεκίνησε η μπάντα, ήμασταν πολύ επηρεασμένοι απ'το γενικότερο Gothic κίνημα, τα Movies της Hammer Film Productions και τα Ευρωπαϊκές γενικότερα.

Το lineup της μπάντας έχει μείνει σταθερό ανά τα χρόνια. Σίγουρα οι δεσμοί που έχετε σχηματίσει μεταξύ σας όλο αυτό τον καιρό είναι αρκετά δυνατοί, και σας κρατούν ενωμένους.

Ναι, το lineup είναι σταθερό από τότε που ήρθε ο Michael Carillo (Drums) το 2012, πριν ξεκινήσουμε περιοδεία με τους Ghost. Μετά από επτά χρόνια, και αρκετές περιοδείες, έχουμε καλή χημεία στο παίξιμο μας, και η σύνθεση υλικού είναι πιο εύκολη. Είμαστε φίλοι, οπότε οι περιοδείες είναι πολύ διασκεδαστικές.

Είναι καλή ώρα να ρωτήσω αν θα μπείτε σύντομα στο studio;

Θα κυκλοφορήσουμε ένα καινούργιο Single στις αρχές του επόμενου χρόνου, και θα λέγεται "Lolly Willows / Heaven & Hell" (2019). Ηχογραφήσαμε δύο κομμάτια σε δύο ξεχωριστά studio στο Τορόντο, Καναδά τον προηγούμενο χρόνο. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα καινούργια κομμάτια, και ελπίζουμε να αρέσουν και στους fans. Πέρα απ'αυτό, νέο υλικό γράφεται, με στόχο την επόμενη Full-length κυκλοφορία μας.

Παρεμπιπτόντως, αυτή η χρόνια, σηματοδοτεί 10 χρόνια απ'την πρώτη σας Full-length κυκλοφορία "Blood Ceremony" (2008), μια top κυκλοφορία της συγκεκριμένης χρονιάς. Έχετε κάποια σχέδια για να γιορτάσετε αυτή την επέτειο;

Είμαστε όλοι περήφανοι για το "Blood Ceremony" (2008), αλλά δεν καταφέραμε να παίξουμε κάποιο ειδικό show για να γιορτάσουμε την κυκλοφορία του. Το album στην ουσία ηχογραφήθηκε το 2007. Δεν ήμασταν ευχαριστημένοι με την αρχική ηχογράφηση και η κυκλοφορία καθυστέρησε σχεδόν ένα χρόνο γιατί έπρεπε να γίνει πάλι Mixing απ'τον Billy Anderson (σ.σ.: Trilobite - Bass). Υπήρξαν στιγμές που νόμιζα ότι δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ. Είναι εκπληκτικό αν σκεφτείς ότι έγινε μια δεκαετία πριν! Η πηγή της έμπνευσης δεν έχει στερέψει ακόμα και είμαστε ενθουσιασμένοι με το τι μπορούμε να κάνουμε μουσικά σαν μπάντα, και με το τι διαφαίνεται στο μέλλον.

Θα παίξετε στο Fuzz, το Σάββατο 12/01/19. Τι μπορούμε να περιμένουμε απ'την πολυαναμενόμενη αυτή εμφάνισή σας;

Θέλαμε να έρθουμε και να παίξουμε στην Ελλάδα για πολύ καιρό. Θα παίξουμε κομμάτια απ'όλα τα album και θα παίξουμε και παλαιότερα κομμάτια για τους Έλληνες fans μας. Να περιμένετε υψηλή ένταση και αρχαϊκούς τρόπους σκέψης!

Sean ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, ανυπομονώ να σας δω επί σκηνής, as the light of day slowly fades away...

Ήταν ευχαρίστησή μου. Εκτιμάμε την υποστήριξη των Ελλήνων ακροατών!

Genre
Psychedelic Doom Metal/Rock

Main
Blood Ceremony (2008)
Living with the Ancients (2011)
The Eldritch Dark (2013)
Lord of Misrule (2016)

Current lineup
Alia O’ Brien (Flute, Organ, Vocals)
Sean Kennedy (Guitars)
Lukas Gadke (Bass)
Michael Carillo (Drums)


Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"