Skip to main content

Slayer / Rotting Christ / Leprous / Suicidal Angels @Νίκος Γκάλης, Σάββατο 13/07/19



Η ώρα για την τελική μάχη είναι τώρα. Καμία υποταγή σε κανέναν. Οι Πύλες της Κολάσεως είναι ανοιχτές. 2η φορά που παρακολουθώ live τους Suicidal Angels, 5η φορά που παρακολουθώ live τους Rotting Christ, 2η φορά που παρακολουθώ live τους SlayerΠολύς κόσμος έχει μαζευτεί από νωρίς στο Νίκος Γκάλης, το Σάββατο 13/07/19. Στις 15:00 ανοίγουν οι πόρτες. Welcome to the nightmare. Welcome to my dark kingdom behind the sun. Hell awaits.

Η ώρα είναι 17:00, και στη σκηνή εμφανίζονται οι Thrash Metal masters, Suicidal Angels. Θρησκευτική διαμάχη, Μίσος, Θάνατος, Μισανθρωπία. "Apokathilosis", πουτάνα όλα, και σφαγή στο "Bloodbath". Μπροστά στη "Frontgate" πραγματοποιείται η τελική αναμέτρηση- ''Born of Hate'', ΡΕ! Το "Eternally to Suffer" είναι ένα αριστούργημα, στο "Bleeding Holocaust" γίνεται το σώσε, "Seed of Evil" με αντάλλαγμα την ψυχή μου. O κακός χαμός στο "Endless War", κανείς δεν βγαίνει αλώβητος από τα mosh pits του "Moshing Crew", και η δυσωδία του θανάτου αναδίδεται στον αέρα της "Capital of War". Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης, η μπάντα διαθέτει ήχο-κρύσταλλο, θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά αρκετά μεγάλο κοινό και majestic, in-your-face σκηνική παρουσία- ο Orpheas Tzortzopoulos (Drums) γκρεμίζει τείχη, ενώ ο Nick Melissourgos (Vocals, Guitars) σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Bloodbath.

Setlist
Apokathilosis
Bloodbath
Frontgate
Born of Hate
Eternally to Suffer
Bleeding Holocaust
Seed of Evil
Endless War
Moshing Crew
Capital of War











Στις 18:30 ανεβαίνουν στη σκηνή οι Leprous. Η Progressive Metal/Rock μπάντα διαθέτει 1 ώρα στη διάθεσή της, την οποία αξιοποιεί στο έπακρο, παίζοντας τα ''Bonneville", "Stuck", "The Flood", "From the Flame", "The Valley", "Illuminate", "The Price", "Mirage" και "Third Law". Ο ήχος είναι πεντακάθαρος, η επικοινωνία της μπάντας με το αριθμητικά αρκετά μεγάλο κοινό αρκούντως ικανοποιητική και η σκηνική τους παρουσία ιδιαίτερα to-the-point και δυναμική, ενώ, αν και στην αρχή υπάρχει μια αμηχανία από πλευράς κόσμου, αυτό αλλάζει άρδην από τις πρώτες κιόλας νότες, κυρίως λόγω του δυναμισμού του Einar Solberg [Vocals (lead), Keyboards]. Η ώρα κυλά πολύ ευχάριστα και οι περισσότεροι κάνουμε την απαραίτητη ενδοσκόπησή μας. Κορυφαίοι, και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.









Η ώρα είναι 19:45, και στη σκηνή εμφανίζονται οι σκοτεινοί ηγέτες του Melodic Black Metal, Rotting Christ. Αντι-Χριστιανισμός, Αποκρυφισμός, Μυθολογία, Σατανισμός. "Hallowed Be Thy Name'' και οφθαλμός αντί οφθαλμού, άπαντες υπερνικούμε τους φόβους μας και πράττουμε "Κατά τον δαίμονα του εαυτού''- ''Fire, God and Fear", ΡΕ! "Ἐλθὲ κύριε", οι νέοι θεοί μας προετοιμάζουν για την αλλαγή του παρόντος status quo, και το κακό το εξορκίζουμε, "Ἄπαγε Σατανά''. Το "Dies Irae" είναι α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Στο "The Forest of N'Gai" γίνεται το σώσε, "Societas Satanas (Thou Art Lord cover)'', πουτάνα όλα, "King of a Stellar War", με αντάλλαγμα την ψυχή μου. O κακός χαμός στο "In Yumen - Xibalba", avete omnes "Grandis Spiritus Diavolos", και το "Non Serviam" είναι η Απόλυτη στάση ζωής. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο-κρύσταλλο, άκρως θερμή επικοινωνία με το αριθμητικά πολύ μεγάλο κοινό και majestic, jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Themis Tolis (Drums) προκαλεί σεισμικές δονήσεις, ενώ ο Sakis Tolis (Vocals, Guitars) είναι ο Απόλυτος πνευματικός ηγέτης. Hallowed be the fire.

Setlist
Hallowed Be Thy Name
Κατά τον δαίμονα του εαυτού
Fire, God and Fear
Ἐλθὲ κύριε
Ἄπαγε Σατανά
Dies Irae
The Forest of N'Gai
Societas Satanas (Thou Art Lord cover)
King of a Stellar War
In Yumen - Xibalba
Grandis Spiritus Diavolos
Non Serviam















Η ώρα είναι 21:30, και στη σκηνή εμφανίζονται οι μοχθηροί μονάρχες του Thrash Metal, Slayer. Θάνατος, Σατανάς, Αντι-θρησκεία, Δολοφονία, Πόλεμος, Πολιτική. Ο κακός χαμός στο "Repentless", τίποτα δεν σταματά την οργή της κολάσεως, "Evil Has No Boundaries"- "World Painted Blood", ΡΕ! Στο "Postmortem" γίνεται το σώσε, αψηφούμε τον Θεό και εξαπλώνουμε "Hate Worldwide'', σφαγή στο "War Ensemble". Η αντανάκλαση που βλέπουμε στον "Gemini" προκαλεί μονάχα πόνο και θάνατο, ο Θεός μας σιχαίνεται και εμείς δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε ο υποταγμένος "Disciple" του, και η στράτευση αποτελεί "Mandatory Suicide"μια απόφαση που αφήνει πίσω της πτώματα. Ο "Chemical Warfare" σκορπίζει τον θάνατο σε ολόκληρες περιοχές. Ο κάθε καριόλης να γνωρίζει ότι σε αυτήν την ζωή ό,τι δίνει, παίρνει, και "Payback"'s a bitch, ο "Temptation" του διαβόλου μας καλεί να ενδώσουμε σε αυτόν, πουλώντας την ψυχή μας για ψέμματα, τίποτα δεν σταματά τον βασιλιά του σκότους που είναι "Born of Fire". Το "Seasons in the Abyss" είναι ένα αριστούργημα, οι πύλες για τον κάτω κόσμο είναι ανοιχτές, η "Hell Awaits". "South of Heaven", με αντάλλαγμα την ψυχή μου, "Raining Blood", πουτάνα όλα. "Black Magic", άπαντες είμαστε δέσμιοι της δύναμης του Σατανά, μια "Dead Skin Mask" φοράει ο παράφρονας που δεν ξεχωρίζει την φαντασία από την πραγματικότητα, και στο Auschwitz ο "Angel of Death" πραγματοποιεί τις αρρωστημένες εγχειρήσεις του, στο όνομα της υπεροχής της Αρίας φυλής. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, θερμότατη επικοινωνία με το κοινό-λαοθάλασσα και majestic, jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Paul Bostaph (Drums) σείει τη γη, ο Kerry King (Guitars) αφήνει συντρίμμια στο πέρασμά του, ενώ ο Tom Araya (Bass, Vocals) είναι ο γιος του Σατανά. World painted blood.

Setlist
Repentless
Evil Has No Boundaries
World Painted Blood
Postmortem
Hate Worldwide
War Ensemble
Gemini
Disciple
Mandatory Suicide
Chemical Warfare
Payback
Temptation
Born of Fire
Seasons in the Abyss
Hell Awaits
South of Heaven
Raining Blood
Black Magic
Dead Skin Mask
Angel of Death





















Η High Priority διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Suicidal Angels, σε 1 ώρα και 10 κομμάτια, δεν άφησαν τίποτα όρθιο και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες του Thrash Metal, οι Rotting Christ, σε 1 ώρα και 15 λεπτά και με 12 κομμάτια, σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους Απόλυτους masters του Melodic Black Metal, ενώ οι Slayer, σε 1 ώρα και 40 λεπτά, εξάπλωσαν το Κακό και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους σκοτεινούς ηγεμόνες του Thrash Metal. Destroy. Non serviam. On and on, south of heaven.

(Photo credits: Cristina Alossi)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί