Skip to main content

Adam the First Sinner (Hate - Vocals, Guitars, Keyboards, Samples, Bass): "Ο θυμός είναι κάτι που υπάρχει πάντα στους δίσκους μας και ποτέ δεν θα φύγει, είναι δεμένος μαζί μας και θα είναι για πάντα."


Με αφορμή την επικείμενη συναυλία των οργισμένων masters του Blackened Death MetalHate, στο Temple, την Πέμπτη 05/03/20, το Metal Asylum μίλησε με τον Adam the First Sinner (Vocals, Guitars, Keyboards, Samples, Bass) για το εξαιρετικό "Auric Gates of Veles" (2019), την εξέλιξη της μπάντας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τον κατεργάρη Veles που τους συνοδεύει στα μουσικά ταξίδια τους.

Καλησπέρα Adam, μεγάλη μου τιμή που μιλάμε.
Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την κυκλοφορία του κορυφαίου "Auric Gates of Veles" (2019). Πως θα περιγράφατε την ανταπόκριση που έχετε λάβει τόσο από τους fans, όσο και από τον τύπο;

Η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα καλή. Σε μερικές περιπτώσεις επικράτησε ο ενθουσιασμός, ενώ σε άλλες λάβαμε απλά μια θετική αντίδραση. Πολλά έχουν συμβεί βέβαια από την κυκλοφορία του album. Είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε ένα φανταστικό tour στην Αμερική διπλά στους Belphegor, τους Dark Funeral και άλλους, το οποίο ήταν άκρος επιτυχημένο. Έτσι, υπάρχουν σχέδια για άλλο ένα αυτόν τον χρόνο, καθώς είμαστε πολύ ενεργοί, όχι μόνο όσων αφορά τις live εμφανίσεις, αλλά και την συγγραφή νέων κομματιών. Οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Πώς προσεγγίσατε το υλικό για τον συγκεκριμένο δίσκο; Πείτε μας μερικά πράγματα για το πώς κύλησε η διαδικασία της σύνθεσης;

Στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως αυτός ο δίσκος είναι προϊόν της φυσικής μας εξέλιξης. Υπό μια έννοια είναι μια συνέχεια του προηγούμενου δίσκου μας "Tremendum" (2017), ειδικά όσων αφορά το στιχουργικό περιεχόμενο και την γενικότερη ατμόσφαιρα που υπάρχει. Αυτήν τη φορά το ρυθμικό μέρος πλησιάζει περισσότερο το Death Metal και είναι σαν να επιστρέφουμε στις ρίζες μας. Ο συνδυασμός των επικών riffs και των βίαιων blast ρυθμών κατευθύνουν τον δίσκο περισσότερο προς το Pagan Death Metal, αν μου επιτρέπεται ο όρος. Όλο αυτό είναι προϊόν της εξέλιξης, άρα είμαι σίγουρος πως εξελισσόμαστε όλον αυτόν τον καιρό. Έτσι, τα επόμενα μας κομμάτια θα είναι, ναι μεν στην ίδια κατεύθυνση, αλλά θα έχουν περισσότερα στοιχεία από Black Metal, άλλα και Folk Metal.

Σύμφωνα με τη Σλαβική μυθολογία, ο Veles είναι ένας κατεργάρης Θεός, που συνδέεται με τη μαγεία- άλλωστε, ετυμολογικά το όνομά του προέρχεται από την λέξη "volhov", που σημαίνει "μάγος". Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε αυτό, ωστόσο γνωρίζατε ότι, λόγω του γεγονότος ότι σε πολλές κοινωνίες η μαγεία συνδέεται στενά με τη μουσική, πιστεύεται επίσης ότι είναι ο προστάτης των μουσικών που ταξιδεύουν;

Ο Veles είναι ένας Θεός ο οποίος επισημαίνει την σκοτεινή πλευρά κάθε ύπαρξης και αν θέλουμε να βρούμε κάποιον παραλληλισμό με κάποια άλλη θρησκεία είναι κάτι σαν τον διάβολο. Όμως στην πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω, καθώς είναι μια ευρεία και μεγάλη συμβολική φιγούρα η οποία στην Σλαβική μυθολογία έχει πολλές εκφάνσεις και σημασίες. Και όπως προανέφερα είναι η παρατηρήσιμη πλευρά της σκοτεινότητας της ανθρώπινης, αλλά και της γενικότερης φύσης. Λόγο αυτού ο Veles είναι και η κεντρική φιγούρα του νέου album μας και κάποια από τα κομμάτια είναι αφιερωμένα σε αυτήν την φιγούρα, σε αυτό το σύμβολο. Είναι πραγματικά μια πολύ καλή πηγή έμπνευσης για εμάς.

Προσωπικά, αισθάνομαι ότι οι Hate ήταν πάντα μια συνεχώς εξελισσόμενη μπάντα, κάτι που παρουσιάζεται στο τελευταίο σας Full-length: Έχετε γίνει πιο σκοτεινοί μουσικά, ενώ στιχουργικά επεκτείνεστε στα πεδία του Ινδουισμού και του Σλαβικού παγανισμού.

Ναι αυτό είναι αλήθεια, αλλά νιώθω πως το μήνυμα μας είναι περισσότερο παγκόσμιο και πέρα από τα σύνορα της μυθολογίας του αρχαίου Σλαβικού κόσμου Χρησιμοποιούμε αυτές τις φιγούρες και αυτά τα σύμβολα για να περάσουμε πιο σύγχρονα και πιο παγκόσμια μηνύματα. Προσπαθούμε να δείξουμε την σύνδεση αυτών των Σλαβικών μύθων, με την πραγματικότητα του σημερινού κόσμου και να του δώσουμε μια νέα οπτική. Επίσης παίρνουμε αρκετή έμπνευση από αυτούς του παλιούς μύθους, διότι μας δίνουν μια νέα οπτική, τόσο του παρελθόντος, όσο και του παρόντος και μέσω αυτών προσπαθούμε να ανακατασκευάσουμε κάτι και να το φέρουμε πιο κοντά στους συγχρόνους ακροατές.

Το "Auric Gates of Veles" (2019) κυκλοφόρησε από την high-profile Metal Blade Records. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που εργάζεστε μαζί τους. Πώς λειτουργεί η συνεργασία σας μέχρι τώρα;

Η συνεργασία μας είναι τέλεια, είναι ένα νέο άνοιγμα για εμάς, καθώς η συγκεκριμένη δισκογραφική φαίνεται να είναι η κατάλληλη για εμάς σε αυτό το στάδιο. Επίσης είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πως υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς η Metal Blade βρήκε ενδιαφέρον σε εμάς και μας προσέγγισε προσφέροντας μας ένα δισκογραφικό συμβόλαιο το οποίο ήταν μια αναβάθμιση. Τώρα μερικούς μήνες μετά από την κυκλοφορία του "Auric Gates of Veles" (2019) μπορώ να πω πως αυτό το συμβόλαιο ήταν η σωστή επιλογή για εμάς, αλλά και για την δισκογραφική, καθώς φαίνεται πως και οι δυο πλευρές είναι πολύ ευχαριστημένες με το τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα με αυτήν την κυκλοφορία και με τις προοπτικές που έχουν ανοίξει με αυτήν, διότι είναι ένα νέο κεφάλαιο μιας μεγαλύτερης ιστορίας. Η συνεργασία μας θα συνεχίσει έτσι κι αλλιώς, διότι το συμβόλαιο μας είναι για τρία albums και το σχέδιο μας είναι να κυκλοφορήσουμε το επόμενο το 2021.

Η στιχουργική προσέγγιση των Hate ασχολείται, μεταξύ άλλων, με την απελπισία απέναντι σε όλα σε αυτόν τον κόσμο- ακόμα και το όνομά σας αυτό δηλώνει. Τι τροφοδοτεί όλο αυτό το μίσος;

Θα έλεγα πως η εμπειρία μας με την πραγματικότητα είναι αυτό που τροφοδοτεί το μίσος μας. Ως ενήλικες γνωρίζουμε όλοι πως ο κόσμος δεν είναι τελικά τόσο γλυκός και τόσο ειρηνικός όπως φαίνεται και αυτή η γνώση υπήρχε σε όλα τα μέλη της μπάντας από όταν ξεκινήσαμε και ακόμα είναι η κινητήριος δύναμη. Υπάρχει μια αγριότητα και ένας θυμός μέσα μας, σίγουρα, και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε την συγκεκριμένη φόρμα, τον συγκεκριμένο ήχο και τον συγκεκριμένο τύπο έκφρασης, ο οποίος είναι βίαιος και ακραίος. Την ίδια στιγμή, όμως, μέσα σε όλα αυτά βρίσκεται και η ώριμη οπτική που έχεις για τον κόσμο γύρω σου και αυτό κάνει το μήνυμα σου πιο εκλεπτυσμένο και πιο βαθύ. Έτσι, τα μηνύματα που προσπαθούμε να περάσουμε τώρα είναι πιο φιλοσοφημένα από ότι ήταν 15 χρόνια πριν. Ο θυμός είναι κάτι που υπάρχει πάντα στους δίσκους μας και ποτέ δεν θα φύγει, είναι δεμένος μαζί μας και θα είναι για πάντα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τελευταίο σας Full-length εξακολουθεί να είναι σχετικά φρέσκο, υποθέτω ότι τα μελλοντικά σας σχέδια αποτελούνται από εκτεταμένες περιοδείες για να το προωθήσετε περαιτέρω.

Όπως προανέφερα προετοιμάζουμε μια νέα περιοδεία στην Αμερική, αλλά έχουμε και τις περιοδείες μας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Τον Φεβρουάριο θα είμαστε κυρίως στην Ρωσία καθώς έχουμε πέντε συναυλίες εκεί στις οποίες θα είμαστε μαζί με τους Suffocation και στην συνέχεια ξεκινάμε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία η οποία περιλαμβάνει περίπου τριάντα εμφανίσεις μαζί με τους Belphegor και τους Suffocation, οπότε είναι μια ιδιαίτερα γεμάτη περίοδος για εμάς. Όπως έχουμε ανακοινώσει βέβαια οι συγκεκριμένες μας εμφανίσεις θα ανοίγουν με ένα νέο μας κομμάτι και μετά από αυτές έχουμε πλάνα για πολλά περισσότερα shows και εμφανίσεις σε festivals τα οποία θα ανακοινώσουμε. Ένα από τα σημαντικότερα festivals που θα παρευρεθούμε φέτος είναι το Wacken και θα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε αυτό, καθώς είχαμε προσφορά από την διοργάνωση και είμαι σίγουρος πως θα είναι μια υπέροχη εμφάνιση στην οποία θα ακουστούν πολλά κομμάτια από το "Auric Gates of Veles" (2019).

Μιλώντας για περιοδείες, οι Hate είναι μια μπάντα που ταξιδεύει αρκετά, συχνά για μεγάλες χρονικές περιόδους. Πώς σας αρέσει να περνάτε το χρόνο σας στο δρόμο; Με την ευλογία του Veles, φυσικά…

Haha! Εδώ υπάρχει ένας πάρα πολύ ωραίος παραλληλισμός. Το να γράφεις μουσική είναι σαν ένα ταξίδι, ένα ταξίδι προς τον εσωτερικό σου κόσμο. Αλλά και στον πραγματικό κόσμο μπορεί κανείς να κάνει ένα ταξίδι μακριά από το μέρος που μένει και βασικά αυτό κάνουμε σαν  μπάντα. Πάμε σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο και πολλές φορές τα μέρη που πάμε μας φαίνονται πολύ εξωτικά και μας δίνουν αυτήν την εικόνα της πραγματικότητας και μαθαίνουμε καινούρια πράγματα. Έτσι, όταν κανείς είναι αρκετά ταπεινός και κοιτάει τα σημάδια που του δίνονται μπορεί να δημιουργήσει και να κάνει την σύνδεση που προανέφερα, αφού το ταξίδι δεν είναι μόνο γεωγραφικό αλλά και ψυχικό. Τα ταξίδια μας δίνουν έμπνευση και είναι απαραίτητα για να μάθεις και να παρατηρείς. 

Θα δούμε τους Hate ζωντανά στο Temple, την Πέμπτη 05/03/20. Τι να περιμένουμε από αυτή την πολυαναμενόμενη εμφάνιση;

Θα παρουσιάσουμε καινούργια πράγματα, όπως το καινούργιο μας κομμάτι που προανέφερα, πολλά κομμάτια από το "Auric Gates of Veles" (2019), αλλά και παλαιότερα όπως το "Value of Darkness" και το "Luminous Horizon" από το "Erebos" (2010), αν και η εμφάνιση μας δεν θα είναι πολύ μεγάλη (περίπου 45 λεπτά). Όμως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφθούμε την Ελλάδα και αυτό μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση και ανυπομονώ.

Adam σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Ανυπομονώ να σας δω ζωντανά and walk the path of the wanderer…

Ευχαρίστηση μας και ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!

Genre:
Blackened Death Metal

Main:
Daemon Qui Fecit Terra (1996) 
Lord Is Avenger (1998) 
Cain's Way (2002) 
Awakening of the Liar (2003) 
Anaclasis: A Haunting Gospel of Malice & Hatred (2005) 
Morphosis (2008) 
Erebos (2010) 
Solarflesh: A Gospel of Radiant Divinity (2013)
Crvsade: Zero (2015)
Tremendum (2017) 
Auric Gates of Veles (2019)

Current lineup:
Adam the First Sinner (Vocals, Guitars, Keyboards, Samples)
Pavulon (Drums)

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί

Septicflesh / Hypocrisy / The Agonist / Horizon Ignited @Fuzz, Παρασκευή 21/10/22

Τα μυστηριακά και απόκρυφα κείμενα και παραδόσεις ανέκαθεν συνάρπαζαν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου. Από την άλλη, πολλά γεγονότα και φαινόμενα της ιστορίας δεν εξηγούνται απλώς με τη λογική, αλλά... ας πούμε απλώς πως the truth is out there. Έτσι, σήμερα, την  Παρασκευή 21/10/22 , θα συγκεντρωθούμε στο Fuzz για να εξετάσουμε ιερές γραφές και να αναλύσουμε θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετό κόσμο να έχει καταφτάσει ήδη από τις 18:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες. Απόψε, λοιπόν, θα παρακολουθήσω  live τους Septicflesh   για 3η φορά και, αντίστοιχα, τους Hypocrisy για 1η φορά. Την αρχή για το απόγευμα, και μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος δεδομένης και της ώρας, κάνουν στις 18:55 οι Horizon Ignited . Για τα επόμενα 30 λεπτά, καταθέτουν τη δική τους, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση πάνω στο Melodic Death Metal/Metalcore , επιλέγοντας τα "Beyond Your Reach" , "Servant" , "Equal in Death" , "Carry Me" , "Leviathan" , και "Towards the Dying Lands"